Arhiva vesti 07.06.2017

Turska podrška Kataru: Ankara šalje trupe u vojnu bazu

Vesti online 07.06.2017
Parlament Turske danas je usvojio nacrt zakona koji dozvoljava raspoređivanje trupa te zemlje u turskoj vojnoj bazi u Kataru, prenosi Rojters. Agencija navodi da ovo deluje kao potez kojim Ankara želi da pruži podršku ovoj zalivskoj zemlji, suočenoj… »

Aleksandra Jerkov: DS se zalaže da opozicija izađe zajedno na izbore u Beogradu

Beta 07.06.2017
Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da se DS zalaže da opozicija na beogradske izbore iduće godine izadje zajedno i dodala da su otvoreni za razgovor sa svim predstavnicima opozicije u gradu. Ona je za Radio-televiziju… »

Švedski Muzej promašaja: Od kolgejt lazanji, do zelenog kečapa

Dnevnik 07.06.2017
HELSINGBORG: U švedskom gradu Helsingborgu otvara se Muzej promašaja, u kojem će se na jednom mestu naći mnogi proizvodi koji nisu našli put do tržišta. Kupci očigledno nisu bili oduševljeni zelenim Hajncovim kečapom, smrznutim lazanjama marke… »

Ditman pohvalio napredak Srbije na evropskom putu

Blic 07.06.2017
Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas u Narodnoj skupštini sa ambasadorom SR Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom, koji je pohvalio ostvareni napredak Srbije na evropskom putu i konstatovao ključnu ulogu srpskog… »

Počeo da radi Registar stambenih zajednica u Srbiji

Beta 07.06.2017
Registar stambenih zajednica u Srbiji radi od danas čime je uspostavljen jednoobrazni sistem registracije, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Do sada je svaka opština tražila od vlasnika različitu… »

Kinezi grade toplodalekovod Obrenovac - Novi Beograd

Telegraf 07.06.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da će izgradnja toplodalekovoda omogućiti da se topla voda koja se sada izliva iz TENT-a u Savu, iskoriti, čime se postižzu znatne uštede i smanjuje zagađenje reke. U Skupštini grada danas je potpisan… »

Turska obalska straža zaplenila tonu heroina

Politika 07.06.2017
ANKARA – Turska policija i obalska straža zaplenile su više od tone heroina na brodu sa zastavom Konga u međunarodnim vodama, javila je danas državna agencija Anadolija. Kako se navodi, radi se o najvećoj količini heroina koju su turske vlasti… »

Bitcoin dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara

Gde investirati 07.06.2017
Bitcoin je danas dostigao vrednost od skoro 3.000 dolara po koinu, što je do sada rekordna cifra za najpopularniju kriptovalutu. Prema podacima Coin Desk Bitcoin Price Indexa, koje prenosi portal Startit, jedan bitcoin sada vredi 2,911$, čime je… »

Martinović: Cilj je evropski prosek od 13 odsto nezaposlenih

RTS 07.06.2017
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže za RTS da je stopa nezaposlenosti u prvom kvartalu ove godine 14,6 odsto, kao i da se očekuje da sezonski radovi i aktivne mere zapošljavanja u narednim kvartalima tu stopu smanje… »

Počela vežba “Slovensko bratstvo-2017“ – Srbija, Rusija i Belorusija na uvežbavanju u dve etape

Tango Six 07.06.2017
Trilateralna vojna vežba “Slovensko bratstvo 2017“ na kojoj učestvuju oružane snage Belorusije, Rusije i Srbije započela je juče u Belorusiji, u reonu grada Brest i reke Muhavec kao i na poligonu Brestskij. Uvežbavanja će se odvijati u dve… »