Arhiva vesti 07.06.2017

Gabrijel: Opasna "trampizacija" Bliskog istoka

RTS 07.06.2017
Ministar spoljnih poslova Nemačke optužuje predsednika SAD da raspiruje sukob na Bliskom istoku. I dok susedi Katara prekidaju diplomatske odnose s tom zemljom, ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije stiže u Berlin. Šef nemačke diplomatije… »

CRTA: Ministarstvo državne uprave najotvorenije u regionu

Beta 07.06.2017
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije danas je saopštilo da, po rezultatima istraživanja Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), ima najviši indeks otvorenosti od svih ministarstava u regionu. Taj indeks iznosi… »

Lokti: Razmišljao sam o samoubistvu

Beta 07.06.2017
Američki plivač Rajan Lokti rekao je da je razmišljao o samoubistvu posle velikog skandala zbog njegovog ponašanja na Olimpijskim igrama prošlog leta u Rio de Žaneiru. Šestostruki olimpijski šampion Lokti (32) je sredinom prošlog avgusta lažno… »

Pokušaj terorizma: Potvrđena optužnica protiv 14 srpskih, ruskih i crnogorskih državljana

Blic 07.06.2017
Veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv 14 srpskih, ruskih i crnogorskih državljana optuženih za pokušaj terorizma uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, oktobra prošle godine, objavio je podgorički list "Dan". U Višem sudu u… »

Turska: Uhapšeno 60 vojnika, naloženo hapšenje još 128 ljudi

Večernje novosti 07.06.2017
Turske vlasti uhapsile su danas 60 vojnika i izdale naloge za hapšenje još 128 ljudi u operacijama protiv mreže muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koji živi u egzilu u SAD. ANKARA - Turske vlasti uhapsile su danas 60 vojnika i izdale naloge za… »

EU zadovoljna borbom protiv diskriminacije u Srbiji

Danas 07.06.2017
Evropska unija (EU) je uz Srbiju u borbi protiv diskriminacije i veoma smo zadovoljni onim što je urađeno u tvining projektu "Podrška unapređenju ljudskih prava i nulta tolerancija za diskriminaciju", izjavio je danas predstavnik Delegacije EU u… »

Svi Mitrovićevi putevi vode u Istanbul

Vesti online 07.06.2017
Centarfor reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović napustiće Njukasl u letnjem prelaznom roku i najverovatnije preći u Tursku, odakle ima ponude bogatih klubova Bešiktaša i Fenerbahčea. Kako piše britanski Miror, Mitrović bi se preselio u… »

Komšije menjaju istoriju, plate im skaču 300%!

B92 07.06.2017
Donji dom rumunskog parlamenta je većinom glasova usvojio zakon o povećanju plata u javnom sektoru od januara 2018. godine. Zakon je usvojen uprkos kritikama Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, javlja Rojters. Prema tom zakonu, za koji… »

FBI: Ruska podmetačina izazvala krizu u Kataru

Vesti online 07.06.2017
Agenti FBI veruju da su ruski hakeri "podmetnuli" lažnu priču državnim medijima u Kataru, koja je zatim izazvala veliku krizu i veliki sukob u arapskom svetu. Kako je objavio CNN, eksperti američkog Biroa su u maju boravili u Dohi kako bi ispitali ove… »

Vukosavljević: Muzej savremene umetnosti na jesen

RTS 07.06.2017
Ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević održao je sastanak sa predstavnicima svih uključenih u rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti, na kojem je, kako je rekao, konstatovano da se dinamika radova na rekonstrukciji tog muzeja odvija… »