Arhiva vesti 16.07.2017

"Napalio" majmuna za selfi - sad mu preti bankrot

Mondo 16.07.2017
Autorska prava su zbog raznih zloupotreba i u Srbiji odnedavno zloglasna reč ali u SAD baš mogu da budu fatalna. Fotograf Dejvid Slejter, koji je objavio čuveni selfi majmuna, objavio je da je na ivici bankrota zbog tužbe PETA. Foto… »

Saniran kvar na vodovodnoj cevi u Bečićima

Večernje novosti 16.07.2017
Ekipe budvanskog Regionalnog vodovoda sanirale su kvar na vodovodnoj cevi na plaži u Bečićima i voda je puštena u sistem. BUDVA - Ekipe budvanskog Regionalnog vodovoda sanirale su kvar na vodovodnoj cevi na plaži u Bečićima i voda je puštena u… »

Papi Franji se ne žuri da kanonizuje Stepinca

Blic 16.07.2017
Mešovita katoličko-pravoslavna komisija, formirana na inicijativu pape Franje, tokom proteklih godinu dana nije uspela da približi stavove o liku i delu hrvatskog nadbiskupa Alojzija Stepinca, ali je dobra vest da je dijalog dve crkve ne samo… »

Da li će biti stvorena "Novojugoslavija" i kakvu će korist imati Srbija?

Vesti online 16.07.2017
Evropska unija (EU) ne namerava da na prostoru Zapadnog Balkana stvara "Novu Jugoslaviju", ali je vrlo izvesno da bi region u narednom periodu mogao da bude "druga kolona" Unije, ali ne i njen deo. Tome u prilog govori i to što je EU za Zapadni Balkan… »

U požaru u kući na istoku Kine stradalo više od 20 ljudi

Novi magazin 16.07.2017
U požaru koji je pred zoru izbio u jednoj kući na istoku Kine poginule su 22 osobe, a povređene su tri, saopštile su danas kineske vlasti. Vlasti grada Čanšu, oko 80 kilometara severozapadno od Šangaja, saopštile su na društvenim medijima da je… »

Svjetska tržišta: Indeksi porasli, Fed neće žuriti s povećanjem kamata

SEEbiz 16.07.2017
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se zahvaljuje očekivanjima da američka središnja banka neće žuriti sa zatezanjem monetarne politike. Na Wall… »

Sahranjen američki turista koji je pretučen na Zakintosu

Blic 15.07.2017
Američki turista Bakari Henderson, koji je pretučen na smrt na grčkom ostrvu Zakintos, sahranjen je danas u svom rodnom gradu Ostinu, u američkoj saveznoj državi Teksas, preneo je AP. Lokalna televizija iz Ostina Ksan navodi da je služba za… »

Zašto Hitler nije pokorio Švajcarsku?

Blic 16.07.2017
Švajcarska je iz Drugog svetskog rata izašla nepokorena, ali ne i neokrznuta, ona je opstala kao slobodna, demokratska zemlja u Evropi koja je drhtala pod nacističkom čizmom, ali je i sarađivala sa Trećim rajhom. Tačno je da je Švajcarska čuvala… »

Kuće i stanovnici Bigove nisu ugroženi požarom

Dnevnik 16.07.2017
PODGORICA: Veliki požar koji je jutros i oko 9:00 sati izbio na granici između Krtola i Donjeg Grblja, odnosno između opština Tivat i Kotor, gase pripadnici vatrogasnih službi iz više gradova, dobrovoljci i meštani, javlja RTCG. Iz Direktorata za… »

Poljaci na protestima stali u odbranu sudova

Al Jazeera 16.07.2017
Poljska opozicija je protiv zakona za koje tvrde da ugrožavaju nezavisnost sudstva i vladavinu zakona. Više tisuća protivnika poljske vlade okupilo se u Varšavi i drugim gradovima te zemlje na prosvjedu protiv promjena u zakonodavstvu kojima se… »