Arhiva vesti 01.09.2017

Proizvodi u Hrvatskoj i Nemačkoj samo naizgled isti

Beta 01.09.2017
Analiza kvaliteta (naizgled) istih proizvoda u Hrvatskoj i Nemačkoj pokazala je da kod više od polovine ispitanih postoji razlika u kvalitetu, da su razlike najveće kod hrane i da je većina analiziranih proizvoda skuplja u Hrvatskoj nego u Nemačkoj… »

Američki policajac: Ne brinite, ubijamo samo crnce

Press 01.09.2017
Policajac savezne američke države Džordžija izazvao je burne reakcije javnosti kada je procurio video-snimak na kojem govori da oni "ubijaju samo crnce". Foto:B92.net Poručnik Greg Abot najavio je povlačenje iz policije u Kobu u Džordžiji nakon… »

Američki komandant: Lider Islamske države al-Bagdadi verovatno i dalje živ

Glas Amerike 01.09.2017
VAŠINGTON — Izgleda da je lider grupe Islamska država, Abu Bakr al-Bagdadi, živ, rekao je u četvrtak jedan od vrhovnih komandanata Vojske SAD, što je u kontradiktornosti sa tvrdnjama Rusije da je najviša meta antiterorizma ubijena pre nekoliko… »

Pošto kvadrat? Pogledajte u registru cena nepokretnosti: Najskuplji kvadrat stana u Srbiji plaćen 2.900 evra, a najskuplja…

Kurir 01.09.2017
BEOGRAD - Republički geodetski zavod unapredio je Registar cena nepokretnosti s ciljem da građanima i privredi omogući brz i jednostavan uvid u prosečne cene nekretnina na teritoriji cele Srbije. Tako će svi zainteresovani jednostavno dobiti… »

"Imate 48 sati": Amerikanci Rusima postavili novi ultimatum

Blic 01.09.2017
Sjedinjene Američke Države dale su Rusiji svega 48 sati da zatvori svoj konzulat u San Francisku i kancelarije u Vašingtonu i Njujorku, prenele su “US njuz”. Administracija predsednika Donalda Trampa ne krije da je ovaj potez odmazda za ruski… »

Posledice uragana u Hjustonu: Broj žrtava porastao na 39; Tramp daje svojih milion dolara za pomoć nastradalima

Večernje novosti 01.09.2017
Bela kuća je saopštila da će predsednik SAD Donald Tramp dati milion dolara iz ličnih fondova za pomoć uklanjanju posledica uragana Harvi. Američki zvaničnici saopštili su danas da je broj žrtava uragana "Harvi" porastao na 39, gotovo nedelju… »

Đurić: Progon nedužnog čoveka

Danas 31.08.2017
Direktor Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je privremene institucije samouprave u Prištini da će, ukoliko ne budu poštovana ljudska prava Bogdana Mitrovića, uhapšenog po lažnoj optužnici za navodne ratne zločine, biti… »

Evakuisano 114 turista na ruskom Kavkazu zbog odrona

Dnevnik 01.09.2017
MOSKVA: Spasilačke ekipe su helikopterima evakuisale 114 ljudi iz planinskog područja Elbrus na ruskom Kavkazu posle ogromnog odrona, izjavio je danas portparol lokalnog odeljenja ruskog Ministarstva za vanredne situacije. "Helikopteri su evakuisali 114… »

Stojan Čolakov novi generalni direktor Energoprojekta

Nova ekonomija 01.09.2017
Skupšina akcionara Energoproprojekt holdinga danas je razrešila generalnog direktora kompanije Vladimira Milovanovića i na njegovo mesto imenovala Stojana Čolakova, rečeno je Beti u Energoprojektu. Za predsednika Nadzornog odbora Energoprojekta… »

Ako ih "pukne" nuklearka:U Ahenu dele tablete joda

Mondo 01.09.2017
Nije baš svejedno građanima nemačkog grada Ahena, gde u vazduhu "lebdi" duh nuklearne katastrofe. Lokalne vlasti "spremne" - već dele tabele joda. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Vlasti nemačkog grada Ahena počele su da građanima izdaju… »