Arhiva vesti 01.09.2017

Proizvodi u Hrvatskoj i Nemačkoj samo naizgled isti

EurActiv 01.09.2017
Analiza kvaliteta (naizgled) istih proizvoda u Hrvatskoj i Nemačkoj pokazala je da kod više od polovine ispitanih postoji razlika u kvalitetu, da su razlike najveće kod hrane i da je većina analiziranih proizvoda skuplja u Hrvatskoj nego u Nemačkoj… »

Postupak protiv policajca koji je šokirao SAD izjavom ''Ubijamo samo crnce'' (video)

Večernje novosti 01.09.2017
U američkoj državi Džordžija jednu ženu policija je u julu prošle godine zaustavila zbog vožnje pod uticajem alkohola, a sada se u javnosti pojavio snimak kamere na policijskom autu. VAŠINGTON - U američkoj državi Džordžija jednu ženu… »

Američki komandant veruje da je Al Bagdadi živ, ali nema pojma gde je

Večernje novosti 01.09.2017
Ove reči Stivena Taunsenda su u suprotnosti sa tvrdnjama Rusije da postoji "velika verovatnoća" da su Al Bagdadija ruske snage ubile u vazdušnom napadu na obodu sirijskog grada Rake. Komandant američkih snaga koje se bore protiv Islamske države u… »

Promet nekretnina 10 odsto veći u prvoj polovini godine

Kamatica 01.09.2017
U Srbiji se, u prvoj polovini 2017. godine nepokretnostima trgovalo za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazao je danas objavljeni izveštaj Republičkog geodetskog zavoda (RGZ). Kako se navodi, RGZ je u prvoj polovini godine primio… »

SAD dale Rusiji rok od 48 sati

Danas 01.09.2017
Sjedinjene Američke Države su dale Rusiji rok od 48 sati da zatvori konzulat u San Francisku i kancelarije u Vašingtonu i Njujorku, javlja danas AP. Vašington je dao do znanja da se radi o odgovoru na zahtev Moskve da SAD smanje broj diplomata u… »

Posledice uragana u Hjustonu: Broj žrtava porastao na 39; Tramp daje svojih milion dolara za pomoć nastradalima

Večernje novosti 01.09.2017
Bela kuća je saopštila da će predsednik SAD Donald Tramp dati milion dolara iz ličnih fondova za pomoć uklanjanju posledica uragana Harvi. Američki zvaničnici saopštili su danas da je broj žrtava uragana "Harvi" porastao na 39, gotovo nedelju… »

Đurić: Progon nedužnog čoveka

Danas 31.08.2017
Direktor Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je privremene institucije samouprave u Prištini da će, ukoliko ne budu poštovana ljudska prava Bogdana Mitrovića, uhapšenog po lažnoj optužnici za navodne ratne zločine, biti… »

Veliki odron na Kavkazu, evakuisano 114 stranaca

RTS 01.09.2017
U Kabardino-Balkarskoj Republici na ruskom Kavkazu proglašeno je vanredno stanje zbog ogromnog odrona u području Elbrusa, izjavio je zamenik direktora republičke vlade Vladimir Bolotkov. Zbog odrona blokirane stotine ljudi. Spasilačke ekipe su… »

Promene u upravi „Energoprojekta”: Stojan Čolakov novi direktor

Politika 01.09.2017
Skupština akcionara „Energoproprojekt holdinga” danas je razrešila generalnog direktora kompanije Vladimira Milovanovića i na njegovo mesto imenovala Stojana Čolakova, rečeno je Beti u „Energoprojektu”. Za predsednika Nadzornog odbora izabran… »

U Ahenu se dele tablete joda zbog belgijske nuklearke

Politika 01.09.2017
Nemci su i ranije protestovali zbog belgijske nuklearne elektrane Tianž koja se nalazi oko 70 kilometara od Ahena. Ahen - Vlasti nemačkog grada Ahena počele su da građanima izdaju besplatne tablete joda jer staru belgijsku nuklearnu elektranu vide kao… »