Arhiva vesti 01.09.2017

Iz Dunava izvučeno telo deteta (4)

Alo 01.09.2017
Oko podneva je iz reke izvučeno telo deteta, a potraga za još jednom osobom je u toku. U Vukovaru je danas oko podneva, na obali Dunava, kod takozvane "stare klanice", izvučeno telo deteta (4). Kako je saopštila tamošnja policija, postoji mogućnost… »

Vučić: Slučaj Mitrović pokazaće ko odlučuje na Kosovu

Vesti online 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao da vlasti u Prištini, i da hoće, mada nije siguran da žele, ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga. Razlog su, kako kaže, pritisci Samoopredeljenja Aljbina Kurtina. Vučić je dodao da će Srbija… »

Ponos selektora: Đorđević: Vodim sjajnu ekipu, ovo je velika pobeda

Blic sport 01.09.2017
Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević istakao je da je trijumf nad Letonijom (92:82) izuzetno važan za Srbiju. Foto: RAS Srbija - Veoma bitna, i izuzetno velika, pobeda za naš tim. Veoma sam ponosan na igrače, na način kako su… »

Vučić: Neka prete, ne plašim se, živ sam i radim

B92 01.09.2017
Bor -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ne boji pretnji koje su izrečene na njegov račun i da mu nije potrebna ni zaštita. "Ti koji prete ubistvima i uriniranjem po grobu pa se onda prave gde smo to (rekli), pa kad smo… »

Rebić: Predsednika Srbije ne obezbeđuje policija

Politika 01.09.2017
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da u ovom trenutku predsednika Republike ne obezbeđuju pripadnici policije i da bi bilo „nerealno” da je MUP u sistematizaciji zadržao poslove koje niko ne obavlja. Rebić je, osvrćući se na… »

Vučić za RTS: Značajno povećanje plata i penzija

RTS 01.09.2017
Prosečna plata u Srbiji nakon predstojećeg povećanja biće 445 ili 450 evra, kaže za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ističe da će biti i značajnog povećanja penzija. Vučić je rekao i da nismo rešili mnoge probleme na našem prostoru i… »

Đorđević: Srbija spremna za novi talas izbeglica, ako do njega dođe

Blic 01.09.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da resorno ministarstvo teži da ojača i podstakne razvoj u oblasti antidiskriminacije i podrške ranjivim grupama, pre svega deci bez roditeljskog staranja… »

Nemačka: Mađarska treba da zna da je solidarnost dvosmerna

Dnevnik 01.09.2017
BERLIN: Zahtev Mađarske za doprinos EU u troškovima izgradnje ograde na granici te zemlje kako bi se sprečio ilegalan ulazak migranata je dobrodošao znak posvećenosti evropskoj solidarnosti, ali solidarnost mora biti recipročna, rekao je danas… »

U Nemačkoj napravljen najviše peščani zamak na svetu (VIDEO)

Beta 01.09.2017
Najviši peščani zamak na svetu je visok 16,68 metara i nalazi se u nemačkom gradu Duizburgu. Jedna nemačka turistička agencija je organizovala izgradnju zamka i dopremila 3.500 tona peska u nekadašnju čeličanu u Duizburgu. Agencija DPA je prenela… »

Putin: Ko ovlada veštačkom inteligencijom biće vladar sveta

RTV 01.09.2017
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će onaj ko ostvari proboj u razvoju veštačke inteligencije (AI) vladati svetom i izneo predviđanje da će budući ratovi biti vođeni uz pomoć dronova, prenosi AP. Navodi se da je Putin to… »