Arhiva vesti 01.09.2017

Izvukli telo deteta (4) iz Dunava: U toku je potraga za njegovom majkom! (VIDEO)

Telegraf 01.09.2017
Oko podneva je iz reke izvučeno telo deteta, vukovarska policija je saopštila da su uviđaj i potraga za drugom osobom u toku. U Vukovaru je danas oko podneva, na obali Dunava, kod takozvane stare klanice, izvučeno telo deteta (4) iz Dunava. Zašto… »

Vučić: Albanci ne mogu da ispoštuju dogovor

Pravda 01.09.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da vlasti u Prištini, i da hoće, mada nije siguran da žele, ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga, zbog pritiska Samoopredeljenja Aljbina Kurtina, te dodao da će Srbija insistirati na slučaju… »

Mislili su da ćemo sanjati Porzingisa, "Orlovi" su dali svoj odgovor, a svoje je rekao i Nedović!

Sportske.net 01.09.2017
Selekcija Srbije savladala je selekciju Letonije, na startu Eurobasketa. "Orlovi" su slavili u veoma neizvesnoj i tesnoj utakmici protiv selekcije Letonije, na kraju je bilo 92-82 za naše momke. Letonci su dobili prvo poluvreme, ali su izabranici… »

Vučić: Neka prete, ne plašim se, živ sam i radim

B92 01.09.2017
Bor -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ne boji pretnji koje su izrečene na njegov račun i da mu nije potrebna ni zaštita. "Ti koji prete ubistvima i uriniranjem po grobu pa se onda prave gde smo to (rekli), pa kad smo… »

Rebić: MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju obezbeđenja predsednika

Novi magazin 01.09.2017
Direktor policije Vladimir Rebić danas je povodom navoda da je rasformirano odeljenje zа obezbeđenje predsednikа Srbije iz sаstаvа Jedinice zа obezbeđenje ličnosti i određenih objekаtа, izjavio da MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju… »

Vučić: Značajno povećanje plata i penzija, suficit u budžetu

RTV 01.09.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras izjavio je da će ove godine biti značajno povećanje plata i penzija i da će to biti i treći stub rasta uz najavu da će plate dostići 445 do 450 evra, a nakon sledećeg povećanja… »

Đorđević: O najmlađim migrantima se najviše brine

Dnevnik 01.09.2017
BEOGRAD: Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas u razgovoru sa predstavnicima organizacije "Save the children" (Spasimo decu) da je situacija po pitanju broja migranata u našoj zemlji stabilna, ali… »

Mađari dobili "packe" od Nemaca zbog ograde na granici

Vesti online 01.09.2017
Zahtev Mađarske za doprinos Evropske unije u troškovima izgradnje ograde na granici te zemlje kako bi se sprečio ilegalan ulazak migranata je dobrodošao znak posvećenosti evropske solidarnosti, ali solidarnost mora biti recipročna, rekao je danas… »

U Nemačkoj napravljen najviši peščani zamak na svetu

B92 01.09.2017
Najviši peščani zamak na svetu je visok 16.68 metara i nalazi se u nemačkom gradu Duizburgu. Jedna nemačka turistička agencija je organizovala izgradnju zamka i dopremila 3.500 tona peska u nekadašnju čeličanu u Duizburgu. Agencija DPA je prenela… »

Putin: Ko ovlada veštačkom inteligencijom biće vladar sveta

Blic 01.09.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će onaj ko ostvari proboj u razvoju veštačke inteligencije (AI) vladati svetom i izneo predviđanje da će budući ratovi biti vođeni uz pomoć dronova, prenosi AP. Navodi se da je Putin to kazao… »