Politika arhiva vesti 14.01.2018

Skinuta oznaka tajnosti s dokumenta o stanu Vulina, ime osobe od koje je primio novac skriveno

Nedeljnik 14.01.2018
Oznaka tajnosti skinuta je po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja. Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je ministar Aleksandar Vulin kupio stan, piše Insajder Oznaka… »

Premijer Japana od sutra u poseti Srbiji, Vučić domaćin

Nedeljnik 14.01.2018
Abe je prvi japanski premijer koji dolazi u Beograd od 1987. godine. Premijer Japana Šinzo Abe i delegacija japanskih privrednika počinju u ponedeljak posetu Srbiji. Abe će tom prilikom razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom… »

“Novosti” istražuju "Dejton dva" pusta želja Bošnjaka

Večernje novosti 14.01.2018
Koliko je realna inicijativa iz Amerike o promeni strukture BiH i da li je cilj svega da se trajno ukine Republika Srpska. Ko se igra Dejtonskim sporazumom, opasno se poigrava mirom u Bosni i Hercegovini. DOK je Republika Srpska ovih dana proslavljala… »

Dodik: Nisam protivnik SAD i EU, ali se protivim „držanju predavanja“

Insajder 14.01.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on vodi doslednu, a ne konfliktnu politiku, i poručio je da nije protivnik Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, ali da se protivi "njihovom razbacivanju i držanju predavanja". "Treba li… »

Brnabić: U politici nije sve dozvoljeno, sa Vučićem bih se savetovala i da nije predsednik

Blic 14.01.2018
Svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao Vlada možemo da uradimo za njih, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da su jedino rezultati važni. Brnabićeva nije želela da se bavi spekulacijama da su pojedine… »

Advokatica: Komisija za rasvetljavanje smrti gardista se nikad nije sastala

Insajder 14.01.2018
Komisija za ispitivanje okolnosti pogibije Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića na Topčideru više od godinu dana od kada je formirana nijednom se nije sastala, rekla je za Insajder Olgica Batić, jedna od zastupnica porodice dvojice ubijenih… »

Brnabić o beogradskim izborima: Uključiću se koliko je moguće, očekujem „prljavu kampanju“

Insajder 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto. "Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju… »

Brnabić: Mislila sam da će Amfilohije prvo mene da izdvoji...

Nedeljnik 14.01.2018
Vlada i crkva su odvojeni i nemam nameru dalje da komentarišem njegove izjave, kazala je premijerka. Premijerka Ana Brnabić nije želela da komentariše izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je rekao da se on "ne bavi vradžbinama"… »

Ne obazirem se na uvrede, važni su rezultati!

Alo 14.01.2018
Premijerka Ana Brnabić u intervjuu za „Alo!“ rekla je sve što joj leži na duši. Premijerka je rekla sve, od toga u kakvim je odnosima sa kolegama iz Vlade, do odnosa prema uvredama koje stižu sa raznih strana. Otkrila je i šta misli o Draganu… »

Dodik s Rusima pravi vojsku!

Alo 14.01.2018
Dodik stvara plaćeničku paravojsku koju regrutuje u srpskom podzemlju, a obučavaju ih Rusi u Nišu, tvrde Britanci! Predsednik RS sve demantuje i kaže da su takve tvrdnje opasne! Plaćenici obučeni od strane Rusa pomažu formiranje paravojne jedinice… »