Arhiva vesti 28.04.2018

AMSS: Saobraćaj pojačan, na Horgošu se čeka oko sat vremena

Novi magazin 28.04.2018
Saobraćaj u Srbiji danas je pojačanog intenziteta, ali vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, osim na području Zlatibora i Požege gde su putevi mokri jer povremeno pada kiša, saopštio je AMSS. Na graničnim prelazima na putničkim… »

U strahu od rusa: Nemci kažu - Bosni preti novi rat!

Pravda 28.04.2018
Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling kaže da Bosni preti novi rat, prevashodno zbog ruskog uticaja. Drugi sagovornici nisu toliko dramatični i ukazuju na probleme društava koji ne dolaze spolja. Poseta ruske delegacije na čelu sa… »

Novinari odali počast Srđanu Aleksiću, trebinjskom heroju

Blic 28.04.2018
Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade “Srđan Aleksić”, posetili su danas grob trebinjskog heroja. Povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, Srđanu su počast odali novinari iz Banjaluke Milkica Milojević, Anđelka… »

Delegacija Venecijanske komisije 10. maja u Beogradu

Dnevnik 28.04.2018
BEOGRAD: Izvestioci Venecijanske komisije Saveta Evrope boraviće u Beogradu 10. i 11. maja povodom ustavnih reformi u Srbiji. Tročlana delegacija će se prvog dana posete sastati sa predstavnicima Ministarstva pravde, a drugog dana sa predstavnicima… »

"Sa ponosom se sećamo gavrila principa": Obeleženo 100 godina od smrti najpoznatijeg pripadnika "Mlade Bosne"

Blic 28.04.2018
Na spomenik Gavrilu Principu u Finansijskom parku položeni su danas venci povodom 100 godina od njegove smrti. Centralnu državnu ceremoniju predvodio je izaslanik predsednika Republike i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja… »

Ako se "lepite uz branik", postoji trocifrena kazna

B92 28.04.2018
Autobahn ili Bundesautobahn je nemački državni auto-put koji se grana na oko 13.000 kilometara u ovoj evropskoj državi. Smatra se najbržim auto-putem na svetu i ujedno najpoznatijim putem koji nema klasičnog ograničenja brzine. Tačnije, pre urbanih… »

Danas: Zahuktava se u DS, tri tima u trci za liderstvo

Novi magazin 28.04.2018
Na dan izborne skupštine Demokratske stranke, 2. juna, biće održani i izbori za Pokrajinski odbor te stranke. List Danas piše, pozivajući se na svoje izvore, da su tri tima u trci za liderstvo u stranci - jedan oko Gordane Čomić, drugi oko… »

Međunarodni poljoprivredni sajam od danas u Novom Sadu

Radio 021 28.04.2018
Međunarodni poljoprivredni sajam, 85. po redu, počeće danas, 15. maja i trajaće do nedelje, 21. maja. Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere… »

Država pokriva 40 odsto ulaganja "Leonija"

Radio 021 28.04.2018
Nemačka kompanija "Leoni", koja će uskoro postati najveći poslodavac u Srbiji, više od 40 odsto svojih dosadašnjih investicija pokrila je novcem iz budžeta Srbije. Kako piše Danas, to pokazuju podaci koje su saopštili predsednik Srbije Aleksandar… »

(Video) Grad se sručio na ivanjička sela: Led sa neba zasuo maline, ispaljene 33 rakete

Kurir 28.04.2018
IVANJICA - Grad je danas iznenadio meštane u ivanjičkim selima Dubrava, Varjače i Prilički kiseljak, koja su se našla na udaru ove vremenske nepogode. Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine, u izjavi za Glas zapadne Srbije ističe da se ne… »