Arhiva vesti 28.04.2018

Vozači upozorenje: Ako krećete na put ovo vas čeka na kolovozima

Večernje novosti 28.04.2018
Vozače večeras, pored pojačanog saobraćaja, očekuju povoljne vremenske prilike, sa suvim kolovozima i dobrom vidljivošću. Vozače večeras, pored pojačanog saobraćaja, očekuju povoljne vremenske prilike, sa suvim kolovozima i dobrom… »

"Bosni preti novi rat zbog Rusa"

Vesti online 28.04.2018
Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling za Dojče vele kaže da Bosni preti novi rat, prevashodno zbog ruskog uticaja. Drugi sagovornici nisu toliko dramatični i ukazuju na probleme društava koji ne dolaze spolja. Poseta ruske… »

Novinari odali počast Srđanu Aleksiću

Slobodna Evropa 28.04.2018
Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade "Srđan Aleksić", danas su u Trebinju posetili grob heroja po kome je i nazvano ovo priznanje za društveno odgovorno novinarstvo, prenosi N1. Novinare i predstavnike Helsinškog parlamenta… »

Zvanična poseta: Delegacija Venecijanske komisije 10. maja stiže u Beograd

Kurir 28.04.2018
BEOGRAD - Izvestioci Venecijanske komisije Saveta Evrope boraviće u Beogradu 10. i 11. maja povodom ustavnih reformi u Srbiji. Tročlana delegacija će se prvog dana posete sastati sa predstavnicima Ministarstva pravde, a drugog dana sa predstavnicima… »

"Sa ponosom se sećamo gavrila principa": Obeleženo 100 godina od smrti najpoznatijeg pripadnika "Mlade Bosne"

Blic 28.04.2018
Na spomenik Gavrilu Principu u Finansijskom parku položeni su danas venci povodom 100 godina od njegove smrti. Centralnu državnu ceremoniju predvodio je izaslanik predsednika Republike i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja… »

Ako se "lepite uz branik", postoji trocifrena kazna

B92 28.04.2018
Autobahn ili Bundesautobahn je nemački državni auto-put koji se grana na oko 13.000 kilometara u ovoj evropskoj državi. Smatra se najbržim auto-putem na svetu i ujedno najpoznatijim putem koji nema klasičnog ograničenja brzine. Tačnije, pre urbanih… »

Danas: Tri tima u trci za liderstvo DS

B92 28.04.2018
Beograd -- Tri tima su u trci za liderstvo Demokratske stranke – oko Gordane Čomić, oko Branislava Lečića i oko Zorana Lutovca, piše list “Danas”. Naslednik Miroslava Vasina, sadašnjeg predsednika Pokrajinskog odbora, prema nezvaničnim… »

Međunarodni poljoprivredni sajam od danas u Novom Sadu

Radio 021 28.04.2018
Međunarodni poljoprivredni sajam, 85. po redu, počeće danas, 15. maja i trajaće do nedelje, 21. maja. Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere… »

Država pokriva 40 odsto ulaganja "Leonija"

Radio 021 28.04.2018
Nemačka kompanija "Leoni", koja će uskoro postati najveći poslodavac u Srbiji, više od 40 odsto svojih dosadašnjih investicija pokrila je novcem iz budžeta Srbije. Kako piše Danas, to pokazuju podaci koje su saopštili predsednik Srbije Aleksandar… »

Grad veličine graška kod Ivanjice

Studio B 28.04.2018
Deo mesne zajednice Prilike u ivanjičkoj opštini oko 14 časova pogodio je grad veličine graška. Dejstvovala je protivgradna odbrana iz radarskog centra Sjenica na nekoliko lokacija, a strelci su ispalili više desetina raketa. Ipak, šteta je… »