Arhiva vesti 23.11.2018

Međedović: Odluka Kosova o povećanju takse pogodiće novopazarske firme

Radio sto plus 23.11.2018
Odluka kosovskih vlasti o povećanju takse sa 10 na 100 odsto za robu iz Srbije sistematski će uticati na kompanije iz Novog Pazara koje tradicionalno deo svojih proizvoda plasiraju na tom tržištu, smatra predstavnik Privredne komore Srbije (PKS) u… »

Kocijančič: Kosovo da poštuje vladavinu prava

Slobodna Evropa 23.11.2018
Portparolka EU Maja Kocijančič je potvrdila da evropske institucije pažljivo prate današnje događaje na Kosovu, te da postoji stalni kontakt sa različitim stranama. Ona je pozvala sve odgovorne institucije na Kosovu da se "u potpunosti pridržavaju… »

Sjedinjene Države oštro upozorile haradinaja: Ambasada SAD u Prištini odlučno kritikovala uvođenje taksi!

Kurir 23.11.2018
PRIŠTINA - Američka ambasada u Prištini oštro je danas kritikovala odluku kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na srpske proizvode. U odgovoru za prištinsku Gazetu Ekspres, američka ambasasa u Prištini izrazila je zabrinutost zbog te odluke… »

Nećete verovati šta je uzrok ove tragične saobraćajne nesreće

Auto blog 23.11.2018
Najnoviji primer iz američkog Nashvillea govori nam o tome, koliko je opasno bacati predmete sa nadvožnjaka. Nažalost, nečija igra, nepažnja ili nešto treće, završila se tragično. 54-godišnji Joe C. Shelton, navodno zaposleni u kompaniji Nissan… »

Gledajte film Južni vetar sada za 150 dinara u svim bioskopima

Tračara 23.11.2018
Od sada film Južni vetar možete gledati po ceni od 150 dinara u bioskopima širom Srbije. Producenti trenutno najgledanijeg domaćeg filma na ovaj korak su se odlučili zbog piraterije, a u saopštenju poslatom medijima izrazili su žaljenje zbog toga… »

Stravična nesreća u Banjaluci: Toliko se napili da nisu čuli voz, jedan poginuo, drugi sve prespavao

Kurir 23.11.2018
Radnici Železnica Republike Srpske sinoć su se šokirali kada su na koloseku našli mrtvog Milorada Gavranovića, dok je pored njega ležao povređeni Goran Prosan. Jedan od radnika ispričao je kako je telo slučajno pronašao čuvar, koji je krenuo… »

Sudijska greška: A, onda opšta tuča na Banovom Brdu (video)

Hot sport 23.11.2018
Čukarički je u premijernom meču 17. kola Superlige Srbije pobedio Rad 2:1 posle preokreta, a utakmicu je obeležila tuča na terenu. Sve se dogodilo u 76. minutu kada je Mudrinski napravio faul nad Šipčićem, ali sudija Aleksandar Živković nije… »

Optužnica protiv sina Lajavog, pred sudom 4. decembra

Radio 021 23.11.2018
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ljubomira Lainovića (22) i još dvojice osumnjičenih okrivljenih zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Petra Arsića (38) 28. februara u kafiću na Vidikovcu. Lainović je sin… »

Ruski superkompjuter je moćan, mobilan i bešuman

Mondo 23.11.2018
Superkompjuter ima tečno hlađenje, otporan je na vatru i bešuman, a namenjen je vojnoj i svemirskoj industriji. Grupa Ruselektroniks, koja je deo državne Rostek korporacije, razvila je mobilni superkompjuter kapaciteta 2,2 petaflopsa koji može da… »

Humanitarna akcija za Peđu Obradovića

Danas 23.11.2018
Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za novinara i urednika televizije N1 Peđu Obradovića (1975). Peđi je u septembru 2018. godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na… »