Arhiva vesti 23.11.2018

Ona trči protiv nasilja: „Kad se setim udaraca, navučem patike i samo trčim“

BBC News 23.11.2018
Kako je jedna atletičarka motivisala žene žrtve nasilja u porodici da trče, ali i osvoje životni maraton. „Sva ta moja jutra kreću jako rano, oko četiri, pola pet. „Nekoliko trenutaka nisam sigurna - gde sam i gde su mi deca. Pogledam u stomak… »

Intervju petkom: Koraks: Prazan prostor - nekada i sada

B92 23.11.2018
"Za trenutak sam pomislio, da nisam Vučić?" - ovako je poznati karikaturista prokomentarisao veliki aplauz koji je nedavno dobio u Beogradu. Predrag Koraksić Koraks se smeška dok sluša aplauz više od dve stotine ljudi koji ga na nogama pozdravljaju… »

Bivšem generalu JNA Đukiću devet godina zatvora zbog rušenja brane

Al Jazeera 23.11.2018
Sud je zaključio da je Borislavu Đukiću dokazano da je zapovjedio aktiviranje 30 tona eksploziva kojim je oštećena brana. Na splitskom Županijskom sudu u petak je zbog ratnog zločina nad civilima na devet godina zatvora osuđen umirovljeni general… »

Otvoreni dan u kasarni u Vranju

Jug press 23.11.2018
VRANJE Kasarna „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ otvorila vrata za građane. U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju Četvrta brigada Kopnene vojske organizovala je druženje sa građanima. Bio je to… »

Teror Prištine ne prestaje: Autobus sa srpskim humanitarcima satima blokiran na Jarinju! Ženi pozlilo, hitno prevezena u…

Kurir 23.11.2018
JARINJE - Kosovska policija zaustavila je na Jarinju autobus iz Beograda, u kojem se nalazi 38 članova humanitarne organizacije Srpska solidarnost, koji nose skromnu novčanu pomoć za decu u Ropotovu. Autobus stoji na Jarinju više sati, uz objašnjenje… »

Rusija o postupku Prištine: "Evropska unija i SAD ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike ili odobravaju njihovo…

Blic 23.11.2018
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras, povodom upada jedinica ROSU i hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, da EU i SAD "ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike ili odobravaju njihovo agresivno… »

Bahaćenje Kosovske policije: Našli “razlog” da zadrže ekipu Tanjuga

Večernje novosti 23.11.2018
Policija je, naime, zaustavila ekipu Tanjuga i, nakon što su utvrdili na radaru da se vozilo kretalo propisnom brzinom, uočili su oznaku "pres s" i kaznili vozača. Ekipu Tanjuga danas popodne zadržali su saobraćajci Kosovske policije nedaleko od… »

Opozicija se oglasila o dešavanjima na Kosovu

B92 23.11.2018
Posle dešavanja na Kosovu i hapšenja četvorice Srba, oglasile su se i opozicione stranke. Ocene opozicionih političkih partija, koje su danas reagovale na najnovije događaje na Kosovu, kreću se od osude prištinskih vlasti i zahteva za konkretnije… »

Porodica američkog misionara ne krivi pleme za ubistvo sina

Južne vesti 23.11.2018
Instagram/John Chau Krajem oktobra, Džon je podelio fotografiju i objavio da je negde na Indijskom okeanu Porodica Amerikanca koga su strelom ubili pripadnici plemena na indijskim ostrvima Andaman i Nikobar izjavila je da oprašta ubicama. Njihov sin… »

Deki uz Krstajića: "Pustimo Mladena da radi svoj posao"

Sportske.net 23.11.2018
Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković smatra da su priče o smeni selektora Krstajića preuranjene i da bi mu trebalo dati podršku. Priče o mogućoj smeni selektora "Orlova" Mladena Krstajića iznenadile su bivšeg kapitena… »