Arhiva vesti 23.11.2018

Ona trči protiv nasilja: „Kad se setim udaraca, navučem patike i samo trčim“

Danas 23.11.2018
„Sva ta moja jutra kreću jako rano, oko četiri, pola pet. „Nekoliko trenutaka nisam sigurna – gde sam i gde su mi deca. Pogledam u stomak. Krene onaj strah. Šta ako se on pojavi? „I onda se setim. Jao, ja sam ovde, u Sigurnoj kući, na… »

Intervju petkom: Koraks: Prazan prostor - nekada i sada

B92 23.11.2018
"Za trenutak sam pomislio, da nisam Vučić?" - ovako je poznati karikaturista prokomentarisao veliki aplauz koji je nedavno dobio u Beogradu. Predrag Koraksić Koraks se smeška dok sluša aplauz više od dve stotine ljudi koji ga na nogama pozdravljaju… »

General JNA osuđen u Splitu na devet godina zatvora

Vesti online 23.11.2018
Penzionisani genaral JNA Borislav Ðukić (70) osuđen je danas u Županijskom sudu u Splitu na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima tokom rata u nekadašnjoj Jugoslaviji, prenela je Politika. List piše da je srpski general osuđen jer… »

Mališani se družili sa vojnicima u sklopu akcije “Otvoreni dan”

Jugmedia 23.11.2018
U kasarni “Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog” u Vranju danas je organizovana akcija Vojske Srbije “Otvoreni dan”, 12. put po redu. Pripadnici 4. brigade Kopnene vojske kojom komanduje brigadni general Slobodan Stopa, otvorili su kapije… »

Iživljavanje Prištine: "Srpska solidarnost hranom" zaustavljena na Jarinju! (foto)

Večernje novosti 23.11.2018
Članovi humanitarne organizacije "Srpska solidarnost hranom" koji su krenuli na slavu zaustavljeni su na administrativnom prelazu Jarinje više od šest sati. Članovi humanitarne organizacije "Srpska solidarnost hranom" koji su u petak ujutru krenuli u… »

Moskva reagovala: Priština razvija spiralu sukoba, SAD i EU nisu u stanju da ih obuzdaju

Večernje novosti 23.11.2018
Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine. Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo… »

Kosovska policija našla "razlog" da zadrži ekipu Tanjuga

Blic 23.11.2018
Ekipu Tanjuga danas popodne zadržali su saobraćajci Kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje, zbog provere brzine kojom su se kretali, a na kraju su izrekli kaznu vozaču zbog folije na zadnjim prozorima i oduzeli vozačku dozvolu… »

Nova: „Politički igrokaz Vučića i Tačija“

Danas 23.11.2018
Nova stranka je aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji ocenila kao „bedni politički igrokaz“ Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, koji za posledicu ima ugrožavanje života Srba i mira na Balkanu. Nova stranka zahteva hitnu reakciju Evropske… »

Porodica američkog misionara ne krivi pleme za ubistvo sina

Danas 23.11.2018
Porodica Amerikanca koga su strelom ubili pripadnici plemena na indijskim ostrvima Andaman i Nikobar izjavila je da oprašta ubicama. Njihov sin, Džon Alen Čau je „voleo Boga, život, voleo je da pomaže onima kojima je to potrebno i nije osećao… »

Stanković o mogućoj smeni krstajića: Zatečen sam, iznenađen…

Hot sport 23.11.2018
Dejan Stanković otvorio je danas Sajam sporta u Beogradu, a tom prilikom novinarima izneo svoje mišljenje o aktuelnoj situaciji u srpskom fudbalu. Najaktuelnije je pitanje selektora nacionalnog tima, koje je ugroženo Mladenu Krstajiću nakon završetka… »