Politika arhiva vesti 23.11.2018

Predsednik o hapšenju Srba Vučić sa ambasadorima Kine i Rusije: Srbija u nikad težoj situaciji, snage KFOR i NATO namerno…

Večernje novosti 23.11.2018
Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost. PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su… »

Borku Stefanoviću razbijena glava; MUP: Uhapšeni napadači

Insajder 23.11.2018
Predsednik Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović napadnut je večeras tokom tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, objavljeno je na Tviter nalogu tog pokreta. Da su napadači uhapšeni prvo je saopštio predsednik Aleksandar Vučić, a potom i MUP. U… »

Italijanska ANSA: KFOR "pokrivao" kretanje ROSU?

Dnevnik 23.11.2018
BEOGRAD: Italijanska agencija ANSA jedini je strani medij koji je danas, u okviru izveštavanja o krizi na Kosovu i Metohiji, konstatovao da je KFOR negirao u četvrtak, uoči današnjeg hapšenja Srba, da se specijalne jedinice kosovske policije kreću… »

Hodža: Od marta ove godine Specijalno tužilaštvo prikuplja dokaze o ubistvu Ivanovića

Novi magazin 23.11.2018
Predstavnik kosovskog specijalnog tužilaštva Sul Hodža rekao je danas da je u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića od marta ove godine tužilaštvo prikupilo dokaze o predmetu, da je saslušano više od 40 svedoka, uglavnom iz severnog dela Kosova i da… »

Vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova

RTS 23.11.2018
U Kosovskoj Mitrovici večeras je, nešto posle 20 sati, počela druga, vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Na sednici će, kako je najavljeno, biti analizirana političko-bezbednosna situacija na severu Kosova i… »

Čadež: Na Kosovu ušlo oko sedam kamiona robe

Novi magazin 23.11.2018
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da nijedan kamion juče nije prešao preko administativnog prelaza Merdare, a da je na ostalim prelazima prešlo sedam do devet kamiona. On je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da je… »

Haradinaj: Takse dok se ostvare ciljevi zbog kojih su uvedene

Beta 23.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je na sastanku s ambasadorima petorke i šeficom kancelarije EU na Kosovu rekao da odluka Vlade o uvodjenju taksi na robu iz Srbije i BiH ostaje na snazi do ostvarivanja ciljeva zbog kojih je doneta. Vlada Kosova… »

Vučić: Provokacije Prištine ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i mir u regionu

Novi magazin 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno ali da je izložena snažnim provokacijama Prištine koje ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i mir i stabilnost u celom regionu. Vučić je to rekao u… »

Albanija protiv odluke Prištine o povećanju taksi

N1 Info 23.11.2018
Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na 100 odsto na robu iz centalne Srbije i BiH. Kako je prenela prištinska Koha, albanski ministar finansija Arben Ahmetaj smatra da takva odluka nije dobra ni za… »

Mediji na Kosovu: Priština lupa takse, hapsi Srbe, a Tači ćuti

Večernje novosti 23.11.2018
Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio. Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova… »