Politika arhiva vesti 23.11.2018

Predsednik o hapšenju Srba Vučić sa ambasadorima Kine i Rusije: Srbija u nikad težoj situaciji, snage KFOR i NATO namerno…

Večernje novosti 23.11.2018
Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost. PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su… »

Borku Stefanoviću razbijena glava; MUP: Uhapšeni napadači

Insajder 23.11.2018
Predsednik Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović napadnut je večeras tokom tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, objavljeno je na Tviter nalogu tog pokreta. Da su napadači uhapšeni prvo je saopštio predsednik Aleksandar Vučić, a potom i MUP. U… »

"Evo zašto je ROSU upala na sever" (video)

Mondo 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je upozoravao na kretanje trupa na sever Kosova i dodao da postoji nekoliko razloga za akciju ROSU. "Uhapšeni nemaju veze sa ubistvom OLivera Ivanovića", kaže on. On je dodao da je upozoravao na to da se… »

Saša Janković svedočio o ubistvu Olivera Ivanovića

RTS 23.11.2018
Saša Janković saslušan je u četvrtak u svojstvu svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u okviru istrage koja se vodi za ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 15. januara ove godine. Srpsko tužilaštvo je ispitalo… »

Šta u Prištini kažu o hapšenju Srba VIDEO

B92 23.11.2018
Kosovska policija je saopštila da su uhapšene četiri osobe od kojih su tri osumnjičene da su u učestvovale u ubistvu Olivera Ivanovica. Četvrta osoba je uhapšena zbog ometanja policije tokom pretresa. "Cilj ove operacije je privođenje 4 lica koja… »

Čadež: Na Kosovo ušlo do devet kamiona robe

Mondo 23.11.2018
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da nijedan kamion juče nije prešao preko administativnog prelaza Merdare, a da je na ostalim prelazima prešlo sedam do devet kamiona. Foto: MONDO, Lana Stošić On je novinarima u Privrednoj… »

U centru Prištine bilbordi zahvalnosti Haradinaju

Politika 23.11.2018
PRIŠTINA – U centru Prištine postavljeni su bilbordi zahvalnosti premijeru privremenih prištinskih institucija Ramušu Haradinaju zbog njegove odluke da uvede takse od 100 odsto na robu uvezenu iz Srbije. Na bilbordima, koje su postavile nepoznate… »

"Nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija PR na severu"

B92 23.11.2018
Upad i hapšenja koja su jutros izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez kojim se veoma zaoštrava situacija, izjavio je Milovan Drecun. Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je dodao da je to i nagoveštaj… »

Tirana se izjasnila: Protiv odluke Prištine o porezu od 100%

B92 23.11.2018
Tirana -- Vlada Albanije izjasnila se protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH za 100 odsto. Albanski ministar finansija, Arben Ahmetaj, smatra da takva odluka nije dobra ni za Prištinu ni za… »

Tači u tišini prati događaje na severu Kosova

RTV 23.11.2018
PRIŠTINA - Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, današnjih protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio, što, kako… »