Politika arhiva vesti 23.11.2018

Mihajlović: Srbija neće popustiti pred ucenama i silom, Priština da se urazumi i vrati pregovorima

Novi magazin 23.11.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas, povodom upada jedinica Rosu na sever Kosova i hapšenja četvorice Srba u Kosovskoj Mitrovici, da se do rešenja za pitanje Kosova ne može doći bez Srbije, a da Srbija neće popustiti pred… »

Opasniji od ROSU, obučavali ih ameri i francuzi! Ova zloglasna albanska specijalna jedinica upala je jutros i hapsila Srbe!

Kurir 23.11.2018
U upadu na sever Kosova i hapšenju četvorice Srba osim jedinica ROSU učestvovala je i najelitnija jedinica kosovskih snaga FIT, čiji podaci su strogo čuvana tajna prištinskih vlasi. Inače, reč je o jedinici koja je učestvovala i u hapšenju Marka… »

Supruga uhapšenog Markovića: Bilo ih je desetak, ne znam ništa

Politika 23.11.2018
Supruga policajca Dragiše Markovića, u čiji su stan jutros upali pripadnici Rosu i uhapsili ga, kazala je da ih je bilo otprilike desetak i naglasila da još nema informacija gde se nalazi njen suprug, ni zašto je priveden. „Upali su u 5.30, vrata… »

Čović o hapšenju Srba: Ništa se ne dešava bez znanja Vašingtona

Vesti online 23.11.2018
Nekadašnji predsednik Koordinacionog tela za Kosovo Nebojša Čović izjavio za TV Prva da kosovski Albanci ne bi mogli da izvedu jutrošnju akciju bez podrške sa strane. "Ništa se ne dešava bez znanja Vašingtona". Čović je izjavio da je upozoravao… »

Šef misije OEBS-a na Kosovu: Naravno da ne jedu samo Srbi hleb od brašna iz Srbije

Blic 22.11.2018
Veće carinske dažbine na uvoz robe iz BIH i centralne Srbije na Kosovo iznenadile su sve, ali to nije u nadležnosti OEBS-a, već EU, izjavio je danas šef misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu i dodao da je dijalog jedini način da se izbegne bilo kakav… »

Vučić sa premijerkom i ministrima u 19 sati, ostalo se otkazuje

Dnevnik 23.11.2018
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće večeras u 19 sati sastanak sa svim ministrima u vladi. On je od jutros je imao niz sastanaka sa šefovima srpskih bezbednosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i Rusije, a telefonom je razgovarao sa… »

Kurbanov u Prištini: Kosovo nije država, već pećina

RTV 23.11.2018
PRIŠTINA - Reprezentativac Azerbejdžana Ruslan Kurbanov rekao je posle utakmice u Prištini, gde su navijači izviždali azerbejdžansku himnu, da Kosovo nije država, već pećina. Reprezentacija Azerbejdžana izgubila je u poslednjem meču Divizije D… »

Dačić: Imamo dokaze da su kosovske snage donosile naoružanje u južnu Mitrovicu

Press 23.11.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Srbija ima jasne dokaze da su kosovske snage donosile danas naoružanje i municiju u južnu Mitrovicu, a istovremeno je podsetio na garanciju KFOR-a u vezi sa pristupom bilo kakvih… »

Specijalci ROSU zaustavili srpskog popa pa ga maltretirali! A onda mu pokazali da će ga zaklati jer ima srpske tablice!

Kurir 23.11.2018
Arhimandrit Sava Janjić objavio je na svom Tviteru da su primećeni pokreti teško naoružanih pripadnika albanskih specijalaca ka Severnoj Mitrovici, i da se tom prilikom desio veliki incident na putu ka Mitrovici kada su pripadnici ROSU zaustavili i… »

Đukić Dejanović: Više sredstava za mere populacione politike u 2019. godini

Novi magazin 23.11.2018
Za mere populacione politike u budžetu za 2019. predviđena su veća sredstva u odnosu na ovu godinu u kojoj je opredeljeno 500 miliona dinara, izjavila je u Kragujevcu ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica… »