Politika arhiva vesti 23.11.2018

Prva osuda iz sveta: "Carine su bezobrazluk prve klase"

Vesti online 23.11.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je osudio prištinske vlasti zbog uvođenja carine od 100 odsto na srpsku robu. Takođe je oštro kritikovao javno paljenje srpske robe, što su činili pojedini lokalni političari na Kosovu. Štrahe… »

Konstituisan novi saziv BNV

Večernje novosti 23.11.2018
Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) konstituisan je danas u Novom Pazaru potvrđivanjem mandata većnicima tri liste koje su osvojile mandate na izborima za nacionalne savete početkom meseca. Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća… »

Ona trči protiv nasilja: „Kad se setim udaraca, navučem patike i samo trčim“

BBC News 23.11.2018
Kako je jedna atletičarka motivisala žene žrtve nasilja u porodici da trče, ali i osvoje životni maraton. „Sva ta moja jutra kreću jako rano, oko četiri, pola pet. „Nekoliko trenutaka nisam sigurna - gde sam i gde su mi deca. Pogledam u stomak… »

Intervju petkom: Koraks: Prazan prostor - nekada i sada

Radio 021 23.11.2018
„Za trenutak sam pomislio, da nisam Vučić?" - ovako je poznati karikaturista prokomentarisao veliki aplauz koji je nedavno dobio u Beogradu. Predrag Koraksić Koraks se smeška dok sluša aplauz više od dve stotine ljudi koji ga na nogama… »

Vernicima nije dozvoljeno da uđu na Kosovo

RTV 23.11.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Grupi vernika i humanitaraca koji su autobusom iz Beograda krenuli za Visoke Dečane, kako bi sutra prisustvovali obeležavanju ktitorske slave ovog manastira, nije dozvoljeno da uđu na Kosovo, ni nakon šest sati zadržavanja na… »

Rusija: EU i SAD ili ne mogu da obuzdaju svoje štićenike ili...

Politika 23.11.2018
MOSKVA – Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras, povodom upada jedinica ROSU i hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, da EU i SAD „ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike ili odobravaju njihovo… »

Tanjug: Kosovska policija našla razlog da zaustavi ekipu

B92 23.11.2018
Ekipu Tanjuga zadržali su saobraćajci Kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje, zbog provere brzine kojom su se kretali. Policija je na kraju izrekla kaznu vozaču zbog folije na zadnjim prozorima i oduzela mu vozačku dozvolu dok… »

Nova stranka: Događaji na Kosovu ugrožavaju život Srba i mir na Balkanu

Beta 23.11.2018
Nova stranka osudila je danas dogadjaje na Kosovu i ocenila da za posledicu ima ugrožavanje života Srba na Kosovu i mira na Balkanu. "Da je veliki Vučićev medjunarodni ugled samo još jedna u nizu laži na kojima bazira svoje cirkuske predstave… »

Stojadinović i Delić: Pitanje Kosova i Metohije ne lomiti "preko kolena", bolje zamrznuti konflikt

RTV 23.11.2018
BEOGRAD - Mislim da sporazum o Kosovu danas nije moguć i da je bolje izabrati zamrznuti konflikt i čekati vreme dok srpska i albanska strana ne budu spremne za neko rešenje, izjavio je FoNetu pukovnik u penziji, publicist i novinar Ljubodrag… »

Đurić: Albanci znaju koja je to linija posle koje nema nazad

RTV 23.11.2018
ZVEČAN - Albanci i njihovi lideri dobro znaju koja je to linija posle koje ni za njih nema više nazad, posle koje mogu da izgube i ono što misle da danas imaju, kaže direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i poručuje da ništa ne sme da pokoleba… »