Politika arhiva vesti 23.11.2018

Uznemirenost i strah među građanima Kosovske Mitrovice

Dnevnik 23.11.2018
KOSOVSKA MITROVICA: Uznemirost i strah od jutros vladaju među građanima severnog dela Kosovske Mitrovice, od kako ih je jutros, pre šest sati, probudila sirena za uzbunu. Građani su su poslušali poziv gradonačelnika Kosovske Mitrovice da se vrate… »

Zaev zvao Čedu da mu bude savetnik?

RTV 23.11.2018
BEOGRAD - Makedonski premijer Zoran Zaev ponudio je lideru Liberalno-demokratske partije Čedomiru Jovanoviću da bude savetnik u makedonskoj vladi za regionalne odnose i evropske integracije, navodi "Blic". "Jovanović nije konačno odgovorio na ponudu… »

Članovi predsedništva BiH osudili isticanje zastave RS

Danas 23.11.2018
Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović danas su najoštrije osudili postavljanja zastave Republike Srpske (RS) prilikom današnje ceremonije na kojoj je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik primio akreditivna pisma… »

Stefanović: Situacija na Kosovu je sada mirna

Danas 22.11.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je tokom dana bilo kretanja specijalnih jedinica ROSU, kao i drugih jedinica kosovskih zaštitnih snaga, ali je situacija na Kosovu sada mirna i nema razloga za uznemirenost… »

Uhapšeni napadači na Borka Stefanovića

Dnevnik 23.11.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su M. Ž. (1988) i D. G. (1987) koji se sumnjiče da su oko 17:30 časova napali Borka Stefanovića, predsednika Levice Srbije, i još nekoliko mladića. Policija je identifikovala još… »

Haradinaj: Srbija je kriva

Večernje novosti 23.11.2018
Predsednik vlade privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pokušao je, u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“, da prikaže da je odluka o carinama reakcija na „dugogodišnje trgovinske prepreke“ koje je nametnula Srbija. Predsednik vlade… »

Vučić Srbima na KiM: Nećemo vas ostaviti na milost i nemilost

Danas 22.11.2018
Naš narod na Kosovu i Metohiji je u teškom položaju posle odluke Prištine o povećanju taksa od 100 odsto na srpske proizvode. On je u razgovoru sa predstavnicima Srba na KiM istakao da ih neće ostaviti na milost i nemilost, prenosi Tanjug. Dodao je… »

Spomenik Kralju Petru stigao u Novi Sad

Dnevnik 23.11.2018
Spomenik Kralju Petru Prvom koji će biti otkriven u nedelju povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, stigao je u Novi Sad gde je na Trgu republike postavljen na postament. Skulptura vajara Zorana Ivanovića izlivena je u livnici Jeremić… »

PSG ispred predsedništva: Dokle će Kosovo služiti za skretanje pažnje

Beta 23.11.2018
Predstavnici pokreta slobodnih gradjana Srbije večeras su se okupili ispred predsedništva Srbije i javno postavili pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - dokle će Kosovo služiti za skretanje pažnje sa "bede, kradje i diktature". Predsednik… »

Ispovest supruge uhapšenog Srbina: Dragiši su puške uperili u glavu, ćerka se tresla od straha!

Pravda 23.11.2018
Vezali su ga lisicama i više puta šutnuli čizmom u glavu i telo. Počela sam da vrištim i da tražim da me puste da odem do druge sobe gde je Jovana plakala i tresla se od straha, priča Slavica Marković. Upali su oko pola šest jutros sa dugim… »