Politika arhiva vesti 23.11.2018

Veselji: Protiv remećenja mira i stabilnosti

Danas 23.11.2018
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da poslednje odluke Kosova imaju za cilj da obustave destruktivnost lidera Srbije protiv Kosova i da su legitimne, legalne i transparentne. Veselji je, na konferenciji za medije, istakao da odluke… »

Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine potrebniji nego ikad

N1 Info 23.11.2018
Šef Delegacije EU Srbiji Sem Fabrici izjavio je da je dijalog između Beograda i Prištine neophodan i da na to ukazuju poslednji događaji. EU traži od vlasti Kosova da deluju u skladu s vladavinom prava, rekao je za Betu i Euraktiv Srbija Fabrici… »

Čepurin i Kurc o odluci Prištine

Politika 23.11.2018
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin poručio je danas vlastima u Prištini da ne treba da precenjuju svoje snage. Komentarišući na Tviteru odluku Prištine o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH, Čepurin je napisao: „Priča o uvođenju… »

Sin predsednika Privremenog organa Peći: Nije bilo upada policije

Blic 23.11.2018
Osim hapšenja u severnoj Kosovskoj Mitrovici, mediji su jutros preneli da je Kosovska policija (KPS) pokušala da uhapsi i predsednika Privremenog organa u Peći Miloša Dimitrijevića. Međutim, njegov sin Darko navodi da danas nije bilo upada policije… »

Maja kocijančič: EU pažljivo prati razvoj situacije na Kosovu

Kurir 23.11.2018
BRISEL - Portparolka EU Maja Kocijančić izjavila je da EU pažljivo prati današnji razvoj situacije na Kosovu i da je u stalnim kontaktima sa različitim stranama. "Sve odgovorne institucije na Kosovu moraju u potpunosti da se pridržavaju vladavine… »

Sjedinjene Države oštro upozorile haradinaja: Ambasada SAD u Prištini odlučno kritikovala uvođenje taksi!

Kurir 23.11.2018
PRIŠTINA - Američka ambasada u Prištini oštro je danas kritikovala odluku kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na srpske proizvode. U odgovoru za prištinsku Gazetu Ekspres, američka ambasasa u Prištini izrazila je zabrinutost zbog te odluke… »

Prijava zbog kršenja CEFTE

Politika 23.11.2018
Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će Srbija u ponedeljak podneti formalnu prijavu protiv Prištine zbog nepoštovanja CEFTE. „Mi ćemo preko vikenda i u ponedeljak podneti prijavu za nepoštovanje CEFTE i od UNMIK-a, pošto je UNMIK… »

Stefanović i Čepurin o saradnji Srbije i Rusije u oblasti unutrašnjih poslova

Večernje novosti 23.11.2018
Stefanović i Čepurin ocenili su da je dosadašnja saradnja veoma dobra, ali da postoji prostor da se dodatno unapredi u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i ekstremizma. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Rusije… »

Kviz kao član porodice: 25 godina Slagalice

BBC News 23.11.2018
Najdugovečniji kviz u Srbiji proslavio je 25 rođendan. Šta je to zbog čega je Slagalica opstala četvrt veka? „T L O P A S R J A I G I" piše na ekranu nakon niza stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop, stop. Tih 12 slova… »

CEP: Vlada i dalje netransparentna, Poverenik postavlja stnadarde

Novi magazin 23.11.2018
Zemlje koje predvode u procesu pristupanja EU u regionu nisu nužno i najbolje u pojedinačnim reformskim oblastima pa je tako Srbija po otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti uprave na trećem mestu u regionu a Crna Gora je pretposlednja, pokazuju… »