Politika arhiva vesti 23.11.2018

Jubilej: DSS obeležio stogodišnjicu prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Kurir 23.11.2018
Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da je danas "smutno vreme za srpski narod, ali da moramo da budemo na visini dela svojih predaka" SUBOTICA - Demokratska stranka Srbije održala je večeras u Subotici tribinu povodom stogodisnjice prisajedinjenja… »

"Građani KiM taoci odmetnute politike, pitanje za EU"

B92 23.11.2018
"Odluke Prištine pokazuju da su građani KiM postali taoci politike koja je potpuno odmetnuta od temeljnih evropskih vrednosti i vladavine prava." Na to je upozorila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. "Najveću štetu trpe ljudi na… »

Na Jarinju prolaze samo kamioni koji ne voze robu iz Srbije

Vesti online 23.11.2018
Na prelazu Jarinje normalno se odvija putnički saobraćaj, ali, kad je reč o teretnom, na teritoriju Kosova i Metohije mogu da uđu samo kamioni koji ne voze robu iz Srbije i BiH. U toku dana jedan kamion sa robom iz Srbije pokušao je da pređe prelaz… »

Potresna ispovest komšije uhapšenog Nedeljka Spasojevića: ROSU mi je upao u kuću, nabili su mi cev puške u grlo i rekli ne…

Kurir 23.11.2018
Radomir Perić, komšija uhapšenog Nedeljka Spasojevića, uznemireno za Kurir priča detalje jutrošnjeg brutalnog upada jedinice ROSU u njihove kuće. Kako kaže, bio je budan rano jutros, oko 5 časova, kada je odjednom njegovo dvorište bilo puno… »

Još danas besplatan parking i gradski prevoz u Novom Sadu

Radio 021 23.11.2018
Parkiranje u Novom Sadu danas, 25. novembra je besplatno. Takođe, još danas je besplatan i gradski prevoz. Povod je obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Kako poručuju iz Gradske… »

Vukosavljević s mađarskom delegacijom o saradnje u obrazovanju, nauci i kulturi

Novi magazin 23.11.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je danas s mađarskom delegacijom, na čelu sa ministrom za ljudske resurse Miklošem Kašlerom, o sprovođenju programa saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i kulture između vlada Srbije… »

Kosovski ministar za povratak i zajednice: Priština ide na izazivanje sukoba i kad dođe do dogovora kažu: Eto, Srba nema!

Kurir 23.11.2018
BEOGRAD - Ide se ka tome da se izazove sukob, kaže ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić tumačeći upad ROSU na sever Kosova i dupliranja taksi na proizvode iz centralne Srbije. "Jutrošnji upad jedinica ROSU u severni deo… »

Licemerno uznemireni: Tkz. ambasada SAD u Prištini oštro kritikovala uvođenje taksi

Pravda 23.11.2018
Tkz. američka ambasada u Prištini oštro je danas kritikovala odluku kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na srpske proizvode. U odgovoru za prištinsku Gazetu Ekspres, američka ambasada u Prištini izrazila je zabrinutost zbog te odluke te… »

Šiptarski specijalci o kojima se malo zna: Vrebaju Sever obučeni i naoružani na Zapadu!

Pravda 23.11.2018
Jedinica FIT je elitna formacija, trenirali su je i obučili Britanci i Amerikanci, ima do 120 pripadnika, ali veoma dobro obučenih, utreniranih i naoružanih. Grupišu se i u južnom delu Kosovske Mitrovice. Komentarišući upad pripadnika ROSU u… »

Srpska desnica: Evo kako je srpski nacionalni identitet u Vojvodini satiran u dva perioda! (video)

Pravda 23.11.2018
U Skupštini grada Novog Sada održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici Srpske desnice predstavili „Platformu za očuvanje srspskog nacionalnog identiteta u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini“. Jedan od tvoraca platforme i član… »