Arhiva vesti 23.11.2018

Uvažene primedbe advokata, ministarstvo povlači zakon

Radio 021 23.11.2018
Ministarstvo pravde prihvatilo je primedbe Advokatske komore Srbije na Predlog zakona o uslugama i danas će uputiti inicijativu za povlačenje tog predloga zakona iz skupštinske procedure, saopštila je Advokatska komora Srbije. U saopštenju se navodi… »

Više od 100 izlagača na Sajmu turizma

RT Kragujevac 23.11.2018
Na Šumadija sajmu danas je otvoren deseti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, i šesti prodajni sajam Zimnice i domaće radinosti, koji pod pokroviteljstvom grada Kragujevca organizuje Gradska turistička organizacija. Ovogodišnji sajam… »

Posle tenzija sednica Skupštine grada uobičajene

Jug press 23.11.2018
LESKOVAC A kad su tenzije pale i strasti se stišale, zasedanje je nastavljeno, usvajanjem dnevnog reda. U okviru 21 tačke, tokom prepodneva, diskutovalo se samo o izvršenju budžeta, nakon što su, zbog podnošenja ostavke troje odbornika razrešena… »

Premijera predstave „Odluke“ na P(h)antomfestu

Jugmedia 23.11.2018
U okviru sedmog Međunarodnog festivala pantomime P(h)antomfest, koji će biti održan u Vranju 7. i 8. decembra, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, premijerno će biti izvedena predstava pantomime „Odluke“, u… »

Šta je govorio Dimitrijević, kojeg KPS traži u Goraždevcu?

RTV 23.11.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim institucijama, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Peć, sa sedištem u Goraždevcu, Miloš Dimitrijević na sastanku sa predsednikom Vučićem u Beogradu… »

Čavušoglu: Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija

Novi magazin 23.11.2018
Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" o tom slučaju. "Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara", izjavio je… »

Gužve na Horgošu, oko 400 kamiona čeka na ulaz u Mađarsku

Dnevnik 23.11.2018
BEOGRAD: Oko 400 kamiona čeka da prođe granični prelaz Horgoš na mađarsko-srpskoj granici jer su mađarski carinici od juče u "belom štrajku" i rade smanjenim kapacitetom, rečeno je Tanjugu u Upravi carina. U upravi navode da su juče počele da… »

Francuska: Dečak ubijen zato što nije hteo da radi domaći

BBC News 23.11.2018
Devetogodinjši dečak ubijen je zbog domaćeg zadatka, a uhapšeno je četvoro članova njegove porodice. Četvoro ljudi, svi iz iste porodice, uhapšeno je na istoku Francuske nakon što je devetogodišnji dečak prebijen nasmrt. Neimenovani izvor iz… »

Narodno pozorište: Glumci slavili pobedu i jubilej kuće

Danas 23.11.2018
Proslavljen 150-ti rođendan Narodnog pozorišta Nije dovoljno samo voleti pozorište, njemu treba beskrajno služiti – poručila je večeras Ivana Vujić, taze v.d. upravnica sa Velike scene Narodnog pozorišta na koju je simbolično izašla zajedno sa… »

Pucnjava u tržnom centru u Alabami na Crni petak

Glas Amerike 23.11.2018
Tokom noćne kupovine na Crni petak u jednom tržnom centru u Alabami dogodila se pucnjava u kojoj je ubijena jedna osoba, a najmanje dve su povređene. Među ranjenima je 12-godišnja devojčica. Pucnjava se dogodila u tržnom centru “Riverčejs… »