Друштво архива вести 29.09.2016

Шабић: Скривање тужиоца за Савамалу је кажњиво

Мондо 29.09.2016
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић, каже да јавност мора да зна ко је надлежан тужилац у "случају Савамала". Више тужилаштво: Ми смо све обавестили. Фото: Тањуг… »

Влада продужила рок старим студентима

Данас 29.09.2016
Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању које се тичу продужење рока за завршетак студија започетих по наставном плану и програму, условима и правилима… »

Четири мигранта побегла са београдског аеродрома

СЕЕбиз 29.09.2016
БЕОГРАД - Четири путника којима ноћас на београдском Аеродрому "Никола Тесла" није дозвољен улазак у Србију провалила су део фасаде аеродромске просторије у којој су се налазили и побегли, док је служба обезбедјења успела да… »

Сутра сунчано и топлије, средином наредне седмице снег

Нови магазин 29.09.2016
У Србији ће сутра ујутро бити хладно, а магле ће бити по котлинама, дуж речних токова и на висоравнима, док ће током дана бити претежно сунчано и мало топлије време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод… »

ФБИ објавио тајне папире о Тесли: "Зрак смрти", заплена и шпијуни

Пресс 29.09.2016
Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је документа о Николи Тесли 73 године након што је америчка влада запленила пуна два камиона његових ствари. Фото:Б92.нет Поверљиви документи (можете их погледати овде)… »

Вулин о сексуалном опредељењу мушкараца

Бета 29.09.2016
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас да не види какве везе са запошљавањем има сексуална оријентација мушкараца, односно да ли је неко хомосексуалац или… »

Центар за социјални рад Зрењанин: Потребно више поверења у институције

РТС 29.09.2016
Директорка Центар за социјални рад у Зрењанину Јулија Бобек изјавила је да је разговарала са групом грађана која је јутрос протестовала испред Центра због усвајања малолетног детета из тог града и да би јавност требало да има… »

Занемарљив број младих на позицијама политичке моћи

РТВ 29.09.2016
БЕОГРАД - У Влади Србије нема ниједног министра, помоћника министра нити државног секретара који спадају у категорију младих, односно који имају до 30 година живота, а за последњих 15 година било их је само двоје - Никола… »

Вулин: Унапредити социјални дијалог у Србији

РТС 29.09.2016
Држави је веома стало да се побољша содијални дијалог у Србији, али и да социјално-економски сасвети почну да функционишу на нивоу локалних самоуправа, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања… »

НАЈАВА: Највећи аеромитинг ове године у Србији у суботу!

Танго Сикс 29.09.2016
Отворени дан у организацији 204.ваздухопловне бригаде биће одржан у суботу, 1. октобра, на војном аеродрому Батајница. Манифестација почиње у 10 часова. – Посетиоци ће имати прилике да погледају изложбу… »