Политика архива вести 26.11.2016

Живковић: За Нову странку Јанковић је кандидат

Нови магазин 26.11.2016
Председник Нове странке Зоран Живковић данас је рекао да је што се његове странке тиче омбудсман Саша Јанковић кандидат за председника Србије. "Тренутно постоји један кандидат за председника Србије предложен од 100… »

Раул Кастро потврдио: Куба остаје усмерена на развијање сарадње с Русијом

Вести онлине 26.11.2016
Председник Русије Владимир Путин позвао је телефоном председника Државног савета и Савета министара Кубе Раула Кастра и изразио му саучешц́е поводом смрти лидера кубанске револуције Фидела Кастра, саопштио је Кремљ. Путин је… »

Томислав Николић: Мене и Вучића ништа не може да раздвоји!

Правда 26.11.2016
Председник Србије Томислав Николић прокоментарисао је предлог дела опозиције да почасни грађанин Кнића буде Александар Вучић, а не он. Он је изјавио да је предлог дела опозиције у тој општини, предвођене ЛДП-ом, да… »

ВИДЕО: Какав је био однос Тита и Кастра?

Радио 021 26.11.2016
Југословенски председник Јосип Броз и кубански револуционарни лидер Фидел Кастро упознали су се 1969. године у ходнику палате Уједињених нација. Кастро је пред Титов говор пришао првом човеку Југославије и упознао се са вођом… »

Николић: Природно је да будем кандидат СНС-а

Политика 26.11.2016
Уколико се кандидујем, мало ћу престати да се бавим својим послом, поручио председник Србије. Председник Србије Томислав Николић изјавио је да још није одлучио да ли ће се на изборима следеће године поново кандидовати за ту… »

Дачић на самиту Франкофоније о економској и политичкој сарадњи

Бета 26.11.2016
Министар спољних послова Ивица Дачић се током Самита Медјународне организације Франкофоније састао се са генералним секретаром Организације Микаелом Жан и шефовима делегација више земаља. Дачић је разговарао са… »

Сви атентати на Тита: Покушали да га ликвидирају више од 50 пута, највише га мрзели Руси

Блиц 26.11.2016
На некадашњег председника бивше СФРЈ Јосипа Броза Тита, према неким проценама, покушано је чак више од 50 атентата. Од тог броја само су Руси, односно Стаљин, покушали да га ликвидирају више од 20 пута, а међу онима који… »

Предраг Марковић: Монархија јефтинија и ефикаснија

Дневник 26.11.2016
Предраг Марковић, бивши председник Народне Скупштине Србије, покренуо је Народну иницијативу за промену Устава Србије у Устав Краљевине Србије, а прикупљање потписа организовало је Удружење Краљевина Србија. Како је… »

Миленовић: Ако се кандидујем, нећу бити независна кандидаткиња

РТВ 26.11.2016
БЕОГРАД - Чланица Савета за борбу против корупције у оставци, Мирослава Миленовић изјавила је да, уколико одлучи да се 2017. године кандидује на изборима за прву председницу Србије, то сигурно неће учинити као независна… »

Разговори опозиције о кандидату кад се сазна дан избора (ВИДЕО)

Бета 26.11.2016
Функционерка Демократске странке (ДС) Нада Колунџија изјавила је данас да ће озбиљни разговори опозиционих партија о томе ко је најбољи "демократски кандидат" за председничке изборе у Србији почети кад владајућа већина… »