Политика архива вести 10.04.2017

Мишчевић: Надам се отварању четири поглавља у јуну

Пресс 10.04.2017
Шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић изјавила је да се нада да ће четири нова поглавља бити отворена у јуну. Фото:Б92.нет Осим тога, она је истакла да је циљ Србије да сва поглавља буду отворена до краја… »

Споразум Љајића и Угљанина

Данас 10.04.2017
СДА Санџака Сулејмана Угљанина од данас је део власти у Новом Пазару, заједно са Санџачком демократском партијом Расима Љајића и Српском напредном странком. На седници Градске скупштине Мирсад Ђерлек је поднео оставку на… »

Представник ЛДП-а у РИК-у поднео оставку

Бета 10.04.2017
Представник Либерално демократске партије (ЛДП) у Републичкој изборној комисији  (РИК) Драган Нинковић поднео је данас писану оставку и више неће учествовати у раду РИК-а, саопштио је ЛДП. У саопштењу се наводи да је… »

"Крајње време да Приштина изгради праведно и јединствено друштво"

РТС 10.04.2017
Комесар за људска права Савета Европе Нилс Муижниекс објавио је меморандум о Косову у којем изражава забринутост што је, 18 година по окончању тамошњих сукоба, хиљадама људи правда и даље ускраћена, уз оцену да… »

Коха: Без прихватања косовских симбола нема ЗСО

Б92 10.04.2017
Приштина -- Косовска влада је одлучила да Нацрт Статута о ЗСО неће бити завршен док четири општине са српском већином не почну да користе косовске симболе на документима. То пише приштински лист Коха. Лист пише да… »

Формирана парламентарна Комисија за сарадњу Србије и Грчке

Вечерње новости 10.04.2017
Председница Скупштине Србије Маја Гојковић и њен грчки колега Николаос Вуцис потписали су данас у Атини Меморандум о сарадњи Србије и Грцке. Председница Скупштине Србије Маја Гојковић и њен грчки колега Николаос Вуцис… »

МцЦаин Вучићу: Србија је сила помирења у региону

Ал Јазеера 10.04.2017
Амерички сенатор изразио захвалност на доприносу који Србија пружа заједничкој сигурности и стабилности. Амерички сенатор Јохн МцЦаин честитао је данас премијеру Александру Вучићу на напретку Србије у реформама и на путу… »

"Новости" сазнају Поделе око сурогат мајки

Вечерње новости 10.04.2017
Јавна расправа о Грађанском законику продужена до краја године. Полемике изазвала и забрана физичког кажњавања деце, еутаназија... ЈАВНА расправа о Грађанском законику Србије продужена је за годину дана, потврђено је, за… »

Да ли Американци понављају историјске грешке?

РТС 10.04.2017
Војни напад Сједињених Држава на сиријски режим догодио се тачно на стоту годишњицу уласка Америке у Први светски рат. Постоје ли историјске паралеле? "Дојче веле" је о томе разговарао са двојицом историчара. Дојче веле… »

Нацрт статута ЗСО у надлежности представника Срба на КиМ

Блиц 10.04.2017
Израда нацрта Статута Заједнице српских општина у потпуности је у надлежности Управљачког тима, односно представника српског народа на Косову и Метохији, саопштено је данас из канцеларије за Косово и Метохију. Помоћник… »