Архива вести 16.07.2017

"Напалио" мајмуна за селфи - сад му прети банкрот

Мондо 16.07.2017
Ауторска права су због разних злоупотреба и у Србији однедавно злогласна реч али у САД баш могу да буду фатална. Фотограф Дејвид Слејтер, који је објавио чувени селфи мајмуна, објавио је да је на ивици банкрота због тужбе… »

Саниран квар на водоводној цеви у Бечићима

РТС 16.07.2017
Екипе Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на Бечићкој плажи и вода је пуштена у систем. На плажи у Бечићима дошло је до пуцања спојнице две цеви Регионалног водовода, а велика количина воде однела је… »

Папи Фрањи се не жури да канонизује Степинца

Блиц 16.07.2017
Мешовита католичко-православна комисија, формирана на иницијативу папе Фрање, током протеклих годину дана није успела да приближи ставове о лику и делу хрватског надбискупа Алојзија Степинца, али је добра вест да је дијалог… »

Само бујна машта Европе или реална будућност Балкана - Какве би користи Србија имала од "новојугославије"

Блиц 16.07.2017
Европска унија (ЕУ) не намерава да на простору Западног Балкана ствара "Нову Југославију", али је врло извесно да би регион у наредном периоду могао да буде "друга колона" Уније, али не и њен део. Томе у прилог говори и то што… »

Кина: Пожар у двоспратници, 22 жртве

Б92 16.07.2017
Пекинг -- У пожару који је избио пред зору у двоспратној кући у кинеском граду Чангшу у покрајини Ђијангсу погинуле су 22 особе, а троје људи је повређено. Власти тог града на око 80 километара северозападно од Шангаја… »

Свјетска тржишта: Индекси порасли, Фед неће журити с повећањем камата

СЕЕбиз 16.07.2017
ЛОНДОН – На свјетским су бурзама прошлога тједна цијене дионица порасле, при чему су на Валл Стреету досегнуле рекордне разине, што се захваљује очекивањима да америчка средишња банка неће журити са затезањем… »

Сахрањен амерички туриста који је убијен на Закинтосу; Ранковићу одређен притвор

Вечерње новости 15.07.2017
Амерички туриста Бакари Хандерсон, који је претучен на смрт на грчком острву Закинтос, сахрањен је данас у свом родном граду Остину, у америчкој савезној држави Тексас. Амерички туриста Бакари Хандерсон, који је претучен… »

Вечита мистерија Другог светског рата: Ево зашто Хитлер никад није покорио Швајцарску

Курир 16.07.2017
Швајцарска је из Другог светског рата изашла непокорена, али не и неокрзнута. Она је опстала као слободна, демократска земља у Европи која је дрхтала под нацистичком чизмом, али је и сарађивала са Трећим рајхом. Тачно је… »

Евакуација на Луштици и према Бигову у току

РТВ 16.07.2017
ПОДГОРИЦА - На Луштици и од Грабовица ка Бигову у току је евакуација једног дела становништва због пожара који се нагло разбуктао и муњевитом брзином се шири због јаког ветра, јавља РТЦГ. Таман када се око 10:00 сати смирила… »

Више хиљада Пољака протестовало против нове реформе правосуђа

Радио 021 16.07.2017
Више хиљада противника пољске владе окупило се у Варшави и другим градовима како би протестовало против најновијих промена у законодавству о правосуђу. Окупљени су узвикивали "бранићемо демократију" и слогане против лидера… »