Архива вести 16.07.2017

Фотограф на ивици банкрота због тужбе и селфија мајмуна

Радио 021 16.07.2017
Фотограф Дејвид Слејтер, који је објавио чувени селфи мајмуна, објавио је да је на ивици банкрота због тужбе коју је покренула ПЕТА, тврдивши да ауторска права заправо припадају мајмуну, ћубастом макаку, Наруту. Слејтер се… »

Саниран квар на водоводној цеви у Бечићима

Вечерње новости 16.07.2017
Екипе будванског Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на плажи у Бечићима и вода је пуштена у систем. БУДВА - Екипе будванског Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на плажи у Бечићима… »

Папи Фрањи се не жури да канонизује Степинца

Блиц 16.07.2017
Мешовита католичко-православна комисија, формирана на иницијативу папе Фрање, током протеклих годину дана није успела да приближи ставове о лику и делу хрватског надбискупа Алојзија Степинца, али је добра вест да је дијалог… »

Идеје ЕУ: Стварање "Нове Југославије" или испитивање терена?

Радио 021 16.07.2017
Европска унија не намерава да на простору Западног Балкана ствара "Нову Југославију", али је врло извесно да би регион у наредном периоду могао да буде "друга колона" Уније, али не и њен део. Томе у прилог говори и то што је ЕУ… »

У пожару у кући на истоку Кине страдало више од 20 људи

Нови магазин 16.07.2017
У пожару који је пред зору избио у једној кући на истоку Кине погинуле су 22 особе, а повређене су три, саопштиле су данас кинеске власти. Власти града Чаншу, око 80 километара северозападно од Шангаја, саопштиле су на… »

Свјетска тржишта: Индекси порасли, Фед неће журити с повећањем камата

СЕЕбиз 16.07.2017
ЛОНДОН – На свјетским су бурзама прошлога тједна цијене дионица порасле, при чему су на Валл Стреету досегнуле рекордне разине, што се захваљује очекивањима да америчка средишња банка неће журити са затезањем… »

Сахрањен амерички туриста који је убијен на Закинтосу; Ранковићу одређен притвор

Вечерње новости 15.07.2017
Амерички туриста Бакари Хандерсон, који је претучен на смрт на грчком острву Закинтос, сахрањен је данас у свом родном граду Остину, у америчкој савезној држави Тексас. Амерички туриста Бакари Хандерсон, који је претучен… »

Вечита мистерија: Ево зашто Хитлер није покорио Швајцарску

Правда 16.07.2017
Швајцарска је из Другог светског рата изашла непокорена, али не и неокрзнута. Она је опстала као слободна, демократска земља у Европи која је дрхтала под нацистичком чизмом, али је и сарађивала са Трећим рајхом. Тачно је… »

Куће и становници Бигове нису угрожени пожаром

Дневник 16.07.2017
ПОДГОРИЦА: Велики пожар који је јутрос и око 9:00 сати избио на граници између Кртола и Доњег Грбља, односно између општина Тиват и Котор, гасе припадници ватрогасних служби из више градова, добровољци и мештани, јавља… »

Више хиљада Пољака протестовало против нове реформе правосуђа

Радио 021 16.07.2017
Више хиљада противника пољске владе окупило се у Варшави и другим градовима како би протестовало против најновијих промена у законодавству о правосуђу. Окупљени су узвикивали "бранићемо демократију" и слогане против лидера… »