Друштво архива вести 05.10.2017

Интернет генерације: Да ли су тинејџери данас усамљенији него што смо ми били?

Курир 05.10.2017
Последњих година много је писано на тему социјалних мрежа и њиховог утицаја на међуљудске односе и како постајемо све изолованији од реалног света и једни од других. Када су у питању одрасли у Америци, истраживања показују… »

(Видео) Невероватно! Слободан Милошевић предвидео Све! За два дана овај видео је погледан милион пута!

Курир 05.10.2017
Уочи годишњице Петог октобра, Борис Малагурски је на свом профилу на Фејсбуку објавио видео-клип "Милошевић предвидео све", који је за кратко време покупио преко милион прегледа. Погледајте и просудите сами да ли је у праву… »

Како би отцјепљење Каталоније утјецало на ФЦ Барцелону

Ал Јазеера 05.10.2017
Референдум о независности Каталоније отворио је и питање останка ФЦ Барцелоне у шпанској лиги. Пише: Саба Азиз Политички спор о независности Каталоније након спорног референдума о отцјепљењу од Шпаније отворио је и питање… »

Рама подржао учешће српских компанија

Ало 05.10.2017
Лепе вести стижу из Албаније. Албански премијер Еди Рама данас је у Тирани, у разговору са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом, лично подржао припреме за учешће српских компанија на привредном сајму који… »

Богорађење

Данас 05.10.2017
Може се, рецимо, марљиво радити на томе да Србија од трећеразредне узнапредује у ранг другоразредне државе и тиме стекне право на боље међународно право. Али има ту једно "али" Наш државни врх је начелно подржао… »

Зидање Скадра

Данас 05.10.2017
Чак и ако претпоставимо да, како нас учи мит, нечег морамо да се лишимо да бисмо остварили друго више и боље, да ли имамо право да као жртву користимо туђ живот ("случајно" женски)? Не чуди ме што је "Олимп" подигао… »

Зеленовић: Грађанима се мора омогућити да чују критичку реч

Данас 05.10.2017
На позив НУНС-а, Град Шабац учествује у Пројекту "Механизам утврђивања јавног интереса у области јавног информисања на нивоу локалне самоуправе". Механизам је креиран са жељом да допринесе побољшању примене Закона о… »

Деца у локалном парламенту

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Председница Скупштине града Ифета Радончић била је почасни гост прве дечије Скупштине која је одржана у оквиру Дечије недеље. На овој Скупштини једногласно је изабран председавајући и донето је неколико одлука од којих… »

Научници открили састојак пива који подиже расположење

Прва 05.10.2017
С обзиром на то да нас одређена храна чини срећнима, немачки научници испитивали су шта је најзаслужније за подизање расположења. Према резултатима њиховог истраживања реч је о хордеину који се налази у пиву, а који… »

Стиже 200 стручњака: Србија први пут домаћин Светског конгреса у области медицине

Курир 05.10.2017
У Србији ће први пут бити организован један светски конгрес из области медицине и то Светски конгрес Перинаталне медицине (ВЦПМ), који ће у Београду окупити око 2000 стручњака из гинекологије, неонатологије, педијатрије… »