Arhiva vesti 21.06.2016

Zbog jedne greške – 50 žalbi

RTV 21.06.2016
NOVI SAD - Završen je rok za žalbe na preliminarne rezultate za malu maturu. Najveći broj prigovora stigao je na zadatak broj 4 iz fizike u kombinovanom testu. Oni koji su se držali rešenja iz pripremne zbirke, pogrešno su uradili zadatak. U zbirci… »

Saniran kvar u "Makišu": Umesto sutra u sedam, Beograd dobija vodu večeras do 23 časa!

Telegraf 21.06.2016
- Zahvaljujući brzoj reakciji ekipa JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija” kvar, čije je otklanjanje bilo predviđeno do sutra u sedam časova, saniran je već danas u ranim popodnevnim časovima - kaže gradski menadžer Goran Vesić. Kvar na… »

Skroman početak nedelje na domaćem tržištu akcija

Kamatica 21.06.2016
Prvi dan trgovanja na Beogradskoj berzi u ovoj nedelji obeležio je nastavak negativnog trenda indeksa i skromna aktivnost investitora na tržištu akcija. Najveći udeo u ukupnom prometu, vrednom 93,44 miliona dinara (0,75 miliona evra), imale su… »

Egipat: Sud poništio odluku o poklanjanju otoka

Al Jazeera 21.06.2016
Kairo je nedavno odlučio pokloniti dva otoka u Crvenom moru Saudijskoj Arabiji, što je izazvalo nezadovoljstvo. Sud u Egiptu poništio je pomorski sporazum Kaira i Saudijske Arabije prema kojem bi ta država prepustila kontrolu nad svoja dva otoka u… »

Prošle nedelje se najviše trgovalo kupusom i paradajzom

Nova ekonomija 21.06.2016
Na Veletržnici Beograd trgovalo se prošle nedelje sa ukupno 2.516 tona robe, najviše kupusom, koji je potisnuo paradajz sa prve pozicije po obimu trgovanja. Višnja je drugu sedmicu uzastopno oborila sopstveni rekord, sa prometom teškim 52 tone, što… »

Hoće li Zvezda uspeti da sačuva Ibanjeza? (anketa)

Mondo 21.06.2016
Iz Ljutice Bogdana više puta su istakli da niko od važnih igrača neće napustiti klub pre kraja evropskih kvalifikacija, ali Turci su izgleda baš uporni... Šta vi mislite o ovoj temi? Foto: MN Press Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde prošle… »

Sobranje, bez podrške za opoziv predsednika Ivanova

RTS 21.06.2016
Makedonski parlament odbacio je zahtev za opoziv predsednika te zemlje Đorđa Ivanova, koji su opozicione socijaldemokrate zatražile zbog odluke Ivanova da abolira 56 zvaničnika umešanih u aferu prisluškivanja. Odluka Đorđa Ivanova pokrenula je… »

Stefanović: Preduzeli smo sve da utvrdimo ko je pretio Kesiću

Kurir 21.06.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom pretnji novinaru Zoranu Kesiću, da je policija u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi se utvrdilo ko je osoba koja je pretila. Stefanović je, odgovarajući na… »

Mađari plaćaju 65.000 evra zbog navijača

B92 21.06.2016
Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Fudbalski savez Madjarske sa 65.000 evra zbog izgreda njenih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Madjarski huligani su se pred subotnju utakmicu sa Islandom sukobili s redarima i policajcima kada su… »

Istraživanje: U Srbiji godišnje 200.000 ljudi angažuje advokata, a četvrtina njih je nezadovoljna uslugom

Blic 21.06.2016
U Srbiji svake godine 200.000 građana angažuje advokata ili pravnog zastupnika, od čega četvrtina njih ostane nezadovoljna pruženom uslugom, pokazalo je istraživanje agencije Partner Research Solutions na reprezentativnom uzorku građana Srbije. To… »