Arhiva vesti 21.06.2016

Unicef: Deca migranti žive u lošim uslovima u Nemačkoj

Blic 21.06.2016
UNICEF je saopštio danas da deca migranti u Nemačkoj nemaju adekvatan zdravstveni tretman, a u velikim centrima za prihvat migranata deca i po pola godine ne pohađaju školu. Međunarodna agencija za prava dece, u svom izveštaju kritikuje uslove u… »

Vujović: MMF kaže da imamo malo rezultata u borbi protiv sive ekonomije

Nova ekonomija 21.06.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija, a ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko izveštavanje, koje bi… »

Dva lica Marselja: Na ulicama rasulo, na tribinama nestvarna lepota!

Mozzart sport 21.06.2016
Ono što se može videti na tribinama Velodroma značajno popravlja sliku ovog prilično užarenog grada od početka Evropskog prvenstva. Marselj je u istom danu i grad rasula, ali i grad lepote. Na ulicama je ponovo pakleno. Ovoga puta u direktnom… »

Bastijan - rekorder! (video)

Mozzart sport 21.06.2016
Švajnštajger je u Francusku stigao prilično rovit, pa je na terenu do sada proveo 23 minuta, ali ga to nije sprečilo da postigne jedan gol i postavi još jedan rekord u svojoj karijeri. Reprezentacija Nemačke ima novog rekordera u svojim redovima… »

UN: U Siriji ubijeno više od 700 medicinskih radnika

Večernje novosti 21.06.2016
Više od 700 lekara i medicinskih radnika ubijeno je u Siriji od izbijanja građanskog rata 2011. godine, a veliki broj dece regrutovan je u redove Islamske države, saopštile su UN. Više od 700 lekara i medicinskih radnika ubijeno je u Siriji od… »

AMSS: MUP da se uključi u rešavanje lažnih šlep službi na putevima Srbije

Novi magazin 21.06.2016
Automoto savez Srbije (AMSS) pozvao je večeras nadležne, prvenstveno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i preduzeće Putevi Srbije, da se uključe u rešavanje problema sa lažnim šlep-službama na svim glavnim putevima Srbije. Kako je AMSS… »

Nove nemačke prepirke oko Rusije

Dojče vele 21.06.2016
Izjave nemačkog ministra spoljnih poslova, socijaldemokratskog političara Frank-Valtera Štajnmajera, o manevrima NATO izazvale su burne komentare političara i novinara. Štajnmajer je protiv „zveckanja oružjem.“. Nemačka Socijaldemokratska… »

Suspendovana atletičarka traži blažu kaznu zbog pomoći WADA

Beta 21.06.2016
Turska atletičarka kojoj je oduzeta zlatna olimpijska medalja zbog dopinga zatražila je da joj se skrati suspenzija zato što je pomogla Svetskoj antidoping agenciji (WADA) u istrazi o korupciji u atletici. Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani… »

U: poplavama i odronima u Japanu troje mrtvih

Blic 21.06.2016
Najmanje troje ljudi je poginulo, a troje se vode kao nestali u poplavama i odronima koji su pogodili južni deo Japana, gde se pre samo dva meseca dogodilo više snažnih zemljotresa, saopštile su danas lokalne vlasti. Spasioci tragaju za tri osobe koje… »

Predejančanin i Nišlije na vrhu Evrope!

Jugmedia 21.06.2016
PREDEJANE/NIŠ – Planinar Zoran Pavlović i njegove kolege iz planinarskog kluba „Mosor“ osvojili su vrh Alpa i čuveni Mont Blanc. Samo 14 od stotinu planinara 19. juna osvojilo je krov Evrope na 4.809 metara, a među njima i petočlana srpska… »