Arhiva vesti 21.06.2016

UNICEF Deca migranti imaju loše uslove za život u Nemačkoj

Press 21.06.2016
Deca migranti u Nemačkoj nemaju adekvatan zdravstveni tretman, u velikim centrima za prihvat ona ne pohađaju ni školu, saopštio je UNICEF. Foto:B92.net Međunarodna agencija za prava dece, u svom izveštaju kritikuje uslove u kojima žive ta deca i… »

"Godinama imamo plan, rezultata jako malo"

B92 21.06.2016
Beograd -- Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je nakon jutrošnjeg sastanka sa MMF-om jedna od glavnih tema bila siva ekonomija. Kako je rekao, ključni korak za njeno smanjenje je i uvođenje evropskih standarda u korporativno finansijsko… »

Marsej: Policija brzo smirila tuču Poljaka i Ukrajinaca

B92 21.06.2016
Tuča i neredi na kratko su izbili u Marseju pred utakmicu Poljske i Ukrajine na Evropskom prvenstvu. Policija je brzo reagovala, ispalila je suzavac i uhapsila je dve osobe pošto su bučni navijači bacali flaše i tukli se na ulicama u gradskoj… »

Švajnštajger rekorder Nemačke po broju utakmica na EP

Novi magazin 21.06.2016
Fudbaler Nemačke Bastijan Švajnštajger postao je danas igrač sa najviše nastupa u dresu te selekcije na evropskim prvenstvima. Švajnštajeg je u današnjem meču protiv Severne Irske odigrao svoju 15. utakmicu na šampionatima Evrope i tako… »

UN: U sirijskom ratu ubijeno 700 lekara u napadima na bolnice

Dnevnik 21.06.2016
DAMASK: Istražna komisija Ujedinjenih nacija saopštila je danas da je u napadima na bolnice u Siriji, u pet godina otkad traje rat u toj zemlji, ubijeno više od 700 lekara i članova medicinskog osoblja. AFP prenosi da je šef ove UN komisije Paulo… »

AMSS: MUP da se uključi u rešavanje lažnih šlep službi na putevima Srbije

Novi magazin 21.06.2016
Automoto savez Srbije (AMSS) pozvao je večeras nadležne, prvenstveno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i preduzeće Putevi Srbije, da se uključe u rešavanje problema sa lažnim šlep-službama na svim glavnim putevima Srbije. Kako je AMSS… »

Potresi u Nemačkoj: Rat zbog odnosa Rusije i NATO!

Kurir 21.06.2016
Izjave nemačkog ministra spoljnih poslova, Frank-Valtera Štajnmajera, o manevrima NATO izazvale su burne komentare političara i novinara. Štajnmajer je protiv „zveckanja oružjem", piše Dojče vele. Nemačka Socijaldemokratska stranka je rešena da… »

Asli Čakir Alptekin traži blažu kaznu

Večernje novosti 21.06.2016
Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saslušaće Asli Čakir Alptekin 4. jula. Ona je zatražila da joj se osmogodišnja suspenzija prekine zbog "značajne pomoći pružene WADA" Turska atletičarka kojoj je oduzeta zlatna olimpijska medalja zbog… »

U: poplavama i odronima u Japanu troje mrtvih

Blic 21.06.2016
Najmanje troje ljudi je poginulo, a troje se vode kao nestali u poplavama i odronima koji su pogodili južni deo Japana, gde se pre samo dva meseca dogodilo više snažnih zemljotresa, saopštile su danas lokalne vlasti. Spasioci tragaju za tri osobe koje… »

Planinari s juga na krovu Evrope

Južne vesti 21.06.2016
Niš Dubok sneg i loše vreme na Alpima na granici Francuske i Italije 19. juna savladalo je samo 14 od stotinu planinara, a među onima koji su poboli zastavu na 4.809 metara visok Mon Blan je i petočlana srpska ekspedicija, članovi planinarskih… »