Arhiva vesti 31.08.2016

Novi protest, stari problemi: Pet do 12 za prosvetu

Slobodna Evropa 31.08.2016
Pred svaki 1. septembar problemi su isti, zbog čega se i uoči ove nove školske godine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu okupilo nekoliko stotina ljudi. Unijа sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije održala je protest upozorenja vlastima zbog lošeg… »

Prvi komercijalni let između SAD i Kube zakazan za danas

Nova ekonomija 31.08.2016
Prvi komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka zakazan je za danas iz grada Fort Loderdejla ka Santa Klari, čime će biti uspostavljene redovne avio-linije prekinute na vrhuncu Hladnog rata. Sa poletanjem aviona kompanije Džetblu… »

Mišel Temer novi predsednik Brazila

RTV 31.08.2016
BRAZILIJA - Potpredsednik Brazila Mišel Temer koji je upravljao Brazilom otkad je u maju suspendovana Dilma Rusef, položio je zakletvu kako bi u svojstvu predsednika završio njen mandat do 2018. godine. Temer (75) je položio zakletvu nekoliko sati… »

Uhapšen lažni Sergej Trifunović

B92 31.08.2016
Beograd -- Šapčanin F.J. (23) uhapšen je zbog sumnje da se od februara ove godine lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović i varao građane. On je koristeći više lažnih profila na Fejsbuku građane dovodio u zabludu da uplaćuju novac za… »

Lažna uzbuna na aerodromu u Frankfurtu

Vesti online 31.08.2016
Na aerodromu u Frankfurtu, koji je delimično evakuisan zbog opasnosti da bi jedan od putnika mogao da ima eksploziv, nije pronađen nikakav sumnjivi predmet, a policija trenutno ispituje tu osobu, izjavila je portparol frankfurtske policije. Aerodrom… »

Struja skuplja od oktobra

Večernje novosti 31.08.2016
Na oktobarskim uplatnicama EPS naći će se nove, više cene električne energije koje će građani dobijati u novembru. Ovaj rast domaćinstva će koštati po jedan evro više, izračunao Aleksandar Antić. POTROŠAČI u Srbiji zateći će na oktobarskim… »

Raste zaposlenost u Srbiji, a ovo je delatnost u kojoj je zabeležen najveći skok

Blic 31.08.2016
Stopa nezaposlenosti stanovništva u Srbiji, starosti 15 i više godina iznosila je 15,2 odsto u drugom kvartalu ove godine, i to 14,3 odsto za muško i 16,4 odsto za žensko stanovništvo, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Ova stopa je… »

Bošnjaci prete Vučiću nakon najave posete Pazaru?

Mondo 31.08.2016
Nakon najave premijera Aleksandra Vučića da će otići u Novi Pazar i da "neće dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti", na portalima u Sandžaku pojavili su se komentari u kojima se "šalju opasne poruke" predsedniku Vlade Srbije. Foto: Tanjug, Dragan… »

Vučić: Usvojiti zakon za unapređenje programa transplantacije

Press 31.08.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pacijente koji su na listi čekanja za transplantaciju organa i koji su poslednjih meseci kroz kampanju ''Najvažniji poziv u životu'' i u misiji podizanja svesti o značaju donorstva. foto… »

"Nismo u ratu sa Rajan erom, to je takmičenje"

B92 31.08.2016
Beograd -- Generalni direktor Viz era Jožef Varadi izjavio je da ta niskotarifna kompanija nije u ratu s najvećim konkurentom u centralnoj i istočnoj Evropi – Rajan erom. Rajan er počeće ovog vikenda da leti na prvoj od četiri najavljene linije iz… »