Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Tomo Zorić kandidat za direktora!

Alo 17.01.2017
Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tuzilaca Tomo Zorić. Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i Republičkog javnog… »

Palata pravde u Kragujevcu

Danas 17.01.2017
Ministarstvo pravde saopštilo je da je danas dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade Palate pravde u Kragujevcu, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu. Prethodno je u ponedeljak Grad Kragujevac bez naknade preneo u javnu… »

Strah od domino efekta

Danas 17.01.2017
Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Mužnieks ocenio je danas da će predložene izmene slovenačkih propisa, kojima se predviđa stroži odnos prema azilantima i izbeglicama, izazvati "domino efekat" duž Balkanske migrantske rute - u Grčkoj… »

Prosečan vozač u RS radi pet meseci samo za troškove automobila

Telegraf 17.01.2017
Mnogobrojni neizbežni troškovi su i registracija automobila, koja prosečno iznosi 600 KM godišnje, kao i izdaci za gorivo. Automobil, u proseku, godišnje gubi na vrednosti 1.000 KM, dok je prosečni godišnji trošak posedovanja i korištenja… »

Migranti pristali da odu u prihvatne centre!

Alo 17.01.2017
Oko 250 migranata prihvatilo je poziv vlade da se premeste iz baraka na autobuskoj stanici i oni su autobusima prebačeni u prihvatne centre u Obrenovcu i Krnjači, kao i u druge centre širom Srbije. "Na inicijativu predsednika Vlade mi smo uvećali… »

Joše Europa ni propala

N1 Info 17.01.2017
Premro sam od straha, priznajem, kad je predsjednik Europskog vijeća, bivši poljski premijer Donald Tusk, na svečanoj sjednici Hrvatskog sabora kurtoazno primijetio kako „nitko Hrvate ne može razumjeti bolje od Poljaka“, pa pjesnički zaneseno… »

Dan posle

Danas 17.01.2017
Budući da balkanski državnici - iako bajagi na krv i nož zavađeni - rade na principu spojenih sudova, predizborna injekcija legla je kao kec na deset i karadušmanima iz lažne države. Bilo je predvidivo - ili da budem precizniji planirano - da nakon… »

Dan Australije

Danas 17.01.2017
Za koji dan, tačnije 26. januara, Australija će obeležiti svoj nacionalni praznik Dan Australije. Australijanci vole ovaj praznik i raduju mu se. Nama možda to i ne bi bilo tako zanimljivo da tamošnje Udruženje stočara i proizvođača mesa nije… »

Snežni smetovi u Hilandaru (FOTO)

Politika 17.01.2017
Prošle nedelje napadalo više od 40 centimetara što se nije desilo u poslednjih 20 godina. HILANDAR - Ove godine sneg nije zaobišao ni manastir Hilandar. Napadalo je više od 40 centimetara snega što se nije desilo u poslednjih 20 godina, kazuju… »

Grad u kome niko ne ostaje ravnodušan

Danas 17.01.2017
Samo jedan grad poseduje prošlost koja još oblikuje budućnost, snove, želje i nade, pola naše planete - to je Jerusalim, kaže naš sagovornik. Posetioci se kao reke slivaju u Izrael iz svakog kutka naše planete. Ova zemlja je hiljadama godina… »