Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Gangsteri kao turistička atrakcija

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - Širom sveta otvaraju se muzeji posvećeni kriminalu i špijunima. Zločin i kazna danas su postali turistička atrakcija, pa se otvaraju muzeji posvećeni nekada okrutnim zlikovcima. Korisno je posetiti ih, jer se tako na najbolji način vidi… »

Akcije dobrovoljnog davanje krvi u Opovu i Sefkerinu

RTV 17.01.2017
OPOVO, SEFKERIN - Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Opovo u sredu 18. januara organizovaće dve akcije dobrovoljnog davanja krvi - u prostorijama Osnovne škole u Opovu i u Ambulanti u Sefkerinu. Akcija u Opovo realizovaće se u periodu od… »

ROSU na severu Kosova - kršenje dogovora?

OK radio 17.01.2017
Zvaničnici Beograda i Prištine daju oprečne izjave o tome da li postoji usmeni dogovor u Briselu po kom specijalne kosovske jedinice ROSU nemaju pravo da budu na severu Kosova, a da za uzvrat na Kosovo neće biti poslato 1.000 pripadnika Vojske Srbije… »

Ostavili me bez hleba za bolesnu decu: Otac žrtva partijskog kadriranja u Šapcu!

Kurir 17.01.2017
Portir Goran Aleksić, iako brine o dva autistična sina, dobio otkaz u šabačkoj „Toplani“ da bi odmah zatim na njegovo mesto bio zaposlen neko drugi. Goran Aleksić iz Šapca, čija oba sina boluju od autizma, nedavno je umesto rešenja za stalno… »

Ko je tebe zaposli(j)o, taj se baš usrećio: Pogledajte zašto se ovoj devojci smeje cela Srbija!

Kurir 17.01.2017
Pismenost izgleda nije jača strana mlađih generacija... Naći posao u današnje vreme veoma je teško i potpuno razumemo kad se neko obraduje jer je primljen u neku firmu. Ali, nikako ne možemo da se obradujemo kad vidimo da je "primnjen" na "poso"… »

(Uznemirujući video) Rođena sa ogromnim jezikom koji ju je zamalo ugušio! Zato je hitno išla pod nož

Srbija danas 17.01.2017
Majka nije mogla da gleda svoju bebu. Beba Aparajit Lodi iz Indije rođena je sa ogromnim jezikom, koji ju je mogao ugušiti, zbog čega su lekari, četiri dana nakon rođenja, morali da izvrše operaciju, amputirajući jedan njegov deo. Ova anomalija je… »

Novi Sad dobija još deset teretana na otvorenom

Radio 021 17.01.2017
Novi Sad će uskoro dobiti još deset teretana na otvorenom, za šta je Grad izdvojio više od šest i po miliona dinara. Poručeno je po deset komada "skija", sprava za zgibove, hodanje i veslanje, koje će biti postavljene na za sada nepoznatim… »

Stanje na putevima: Saobraćaj usporen ali bez zastoja, otežan u planinama

BK TV 17.01.2017
Sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Beogradu i okolini, nešto jače pada u Negotinu. Na važnijim magistralnim i regionalnim putevima u nižim predelima saobraćaj se obavlja usporeno i zasada bez zastoja, saopštio je Auto moto savez Srbije… »

Dvojac bez šanse u trci s Vučićem?

Vesti online 17.01.2017
Ulazak bivšeg šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića u predsedničku trku, kao još jednog opozicionog kandidata posle zaštitnika građana Saše Jankovića, prema rečima istraživača javnog mnjenja Miroslava Šutića, slika je i prilika… »

Obavezne licence za firme za obezbeđenje

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - Primena Zakona o privatnom obezbeđenju počela je 1. januara 2017. i svi preduzetnici i firme koje se bave poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja, moraju da poseduju licencu za obavljanje te delatnosti. Iako je rok prošao, mnoga fizička… »