Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Inspekcija povodom smrti male Sare Trifunović: Protokol je ispoštovan

Večernje novosti 17.01.2017
Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu zaključila je da nema protokolarnih propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći Doma zdravlja u Svilajncu. Čekaju se rezultati obdukcije. Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu… »

Putevi prohodni, oprez zbog mokrih kolovoza

RTS 17.01.2017
Na auto-putevima i putevima prvog prioriteta vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prohodni su putevi u planinskim predelima Ivanjice, probijen je put Odvraćenica - Preko Brdo, a vozačima se ne… »

Učenici Matematičke gimnazije osvojili nove medalje

Politika 17.01.2017
Tim Matematičke gimnazije zabeležio je novu pobedu osvojivši prvu nagradu na međunarodnoj Žautikovska olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Alma Ati u Kazahstanu. Na takmičenju od 12. do 17. januara učestvovalo je 60 ekipa iz 17 država… »

Savetnik Kremlja otkriva: Putin u Srbiji razmešta raketni štit S-400

Pravda 17.01.2017
Vladimir Putin mogao bi da u Srbiji razmesti deo ruskog antiraketnog štita! Kao odgovor na ekspanziju NATO u Evropi, u Moskvi se ozbiljno razmatra instaliranje protivraketnog sistema S-400 na teritoriji “najvernijeg ruskog saveznika na Balkanu“. Sve… »

Delo: Voz pokazao koliko je krhka stabilnost na Balkanu

Blic 17.01.2017
Slovenački dnevnik Delo u današnjem broju piše da je incident sa vozom koji je iz Beograda krenuo u Kosovsku Mitrovicu pokazao koliko su krhki mir i stabilnost na Balkanu i da je mir u Evropi rezultat bolnih kompromisa. List ipak ocenjuje da je vojna… »

Ukrao kućicu za pse lutalice kod opštine Stari grad VIDEO

B92 17.01.2017
Beograd -- Gradska opština Stari grad stavila je ispred zgrade u Makedonskoj 42 u Beogradu kućice za napuštene pse kako bi našli spas od zime, ali je jedna kućica ukradena. Predsednik GO Stari grad Marko Bastać postavio je na društvenoj mreži… »

Nepoznat detalj Kneletovog života: Pre smrti je uradio nešto ispred Ostroga što su svi momci iz podzemlja morali da ponove…

Telegraf 17.01.2017
Živeo je brzo, tako je i poginuo, ali je pre smrti postavio trendove koje i danas, novi "žestoki momci" kopiraju. - Bolje da živim jedan dan kao čovek, nego ceo život kao bednik - govorio je opaki momak s početka devedesetih, Aleksandar Knežević… »

Ako niste stigli da se ofarbate ovi trikovi će vam pomoći da sakrijete izrastak!

Prva 17.01.2017
Izrastak ima skoro magičan način da se pojavi od niotkuda. Jednog dana vaša kosa izgleda odlično; taman ste počeli da primećujete rast kose, ali u količini koju ćete samo vi primetiti. Zatim, iz vedra neba, pogledate se u ogledalu i odednom vas… »

Večeras je bogojavljenska noć: Ako ostanete budni do ponoći i uradite ovo desiće vam se divna stvar!

Kurir 17.01.2017
Veruje se da se, u gluvo doba, uoči Bogojavljenja, na tren otvara nebo, da se krste (ukrštaju) vetrovi što duvaju zimi s onima što duvaju leti i da sva voda postaje sveta. Ako u Bogojavljenskoj noći u ponoć otvorite prozor i pogledate u nebo… »

Upitnici nad diplomacijom Kolinde Grabar-Kitarović

Al Jazeera 17.01.2017
Intervenira li predsjednica Hrvatske u situacijama u kojima šef države ne bi trebao intervenirati? Hrvatski mediji, politika i građani i dalje se pitaju o prirodi i razlozima boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u jer se tamo, koliko se… »