Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Reakcije na deklaraciju SDS-a: Za Dayton 2 i protiv njega

Al Jazeera 17.01.2017
SDS planira u Narodnu skupštinu RS-a uputiti deklaraciju o privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanim evropskim integracijama. Iako smatraju da je deklaracija koju Srpska demokratska stranka (SDS) planira uputiti u Narodnu skupštinu… »

(Foto) ekskluzivno Karić ponovo u Srbiji: Bogoljub doputovao iz Rusije da venča sestričinu

Kurir 17.01.2017
Bogoljub Karić vratio se u Srbiju, saznaje Kurir. On je doputovao iz Rusije samo kako bi venčao svoju sestričinu Goricu Nedeljković, i to na svoj rođendan! Foto: Kurir Venčanje je održano u vili Jelena, u prisustvu brojnih članova porodice Karić… »

Leglo u Žitorađi: Iz cevi fabrike izvučeno 50 zmija

Blic 17.01.2017
Aktivisti niške NVO “Zoo Planet” izvukli su iz šahtova i cevi u nekadašnjoj fabrici Ei u Žitorađi 50 stepskih smukova, koji su zbrinuti u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika iz Niša. Apel su uputili radnici koji su radili na postavljanju… »

Voz visokog napona

Al Jazeera 17.01.2017
Rusko-srpski voz načičkan nacionalističkim i provokativnim natpisima dokaz je da nepromišljena odluka vlasti može dovesti do sukoba ne samo Kosova i Srbije, već i šire. Provokacije zvaničnog Beograda koje traju mesecima prema Kosovu u subotu su… »

"NATO zastareo, briga me za EU"

Vesti online 17.01.2017
Četiri dana pre inauguracije budući američki predsednik Donald Tramp je dao intervju za nemački "Bild", zajedno sa "Tajmsom", koji će "možda ući u istoriju", kako je neskromno najavio Kaj Dikman, odlazeći urednik "Bilda". Istina, izjave budućeg… »

Porodična politika

Peščanik 17.01.2017
Prvog januara ove godine ukinut je povraćaj PDV-a za bebi opremu. Prema pisanju Danasa sada nije jasno šta treba da rade roditelji koji su sakupljali račune tokom prošle godine i koji bi trebalo da konkurišu za povraćaj PDV-a u februaru 2017. Iz… »

Nemački sud odbio da zabrani neonacističku stranku

EurActiv 17.01.2017
Nemački ustavni sud odbacio je 17. januara zahtev da se neonacistička Nacional-demokratska partija Nemačke (NPD) zabrani jer svojim delovanjem želi da sruši postojeći poredak u zemlji. Sud je ustanovio da ta partija, s obzirom na malu podršku… »

Iz fabričkih šahtova izvukli 50 zmija! (FOTO)

Alo 17.01.2017
Aktivisti niške NVO “Zoo Planet” izvukli su iz šahtova i cevi u nekadašnjoj fabrici EI u Žitorađi 50 stepskih smukova, koji su zbrinuti u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode iz Niša. Apel su uputili radnici koji su radili na postavljanju… »

Srbija na dnu po platama u regionu, uhapšen napadač iz Istanbula, Teodosić najbolji u Evropi: Vaš brifing za utorak

Nedeljnik 17.01.2017
Dobar dan. Ovo su najvažnije vesti za utorak. NIKOLIĆEVA LAKA ARTILJERIJA- Današnje naslovne strane novina bave se jučerašnjom izjavom predsednika Tomislava Nikolića. Tako Politika piše da teško da je neki potez predsednika Tomislava Nikolića u… »

Miki Jevremović biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Nedeljnik 17.01.2017
Sahrana će se obaviti u četvrtak, nakon komemoracije u Domu sindikata. Poznati pevač Miki Jevremović, koji je preminuo prošle nedelje od posledica moždanog udara, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pišu "Večernje… »