Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Apel: Institut za transfuziju krvi pozvao građane da daju krv, rezerve opale

Blic 17.01.2017
Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas građane da daju krv jer su rezerve opale. Posebno nedostataje krv grupa A+, 0+ i svih negativnih krvnih grupa. - Pozivaju se građani da daju krv i pomognu da se obezbedi kontinuirano pravovremeno… »

Komora: Napadnuta pomoćnica javnog izvršitelja

Radio 021 17.01.2017
Komora javnih izvršitelja saopštila je da je pomoćnica javnog izvršitelja Vojka Janjić verbalno i fizički napadnuta. To se dogodilo 13. januara kada je dužniku pokušala da uruči rešenje o izvršenju, ukazujući da je napad na izvršitelje ujedno… »

Izbor među 10 kandidata: Tomo Zorić u trci za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Kurir 17.01.2017
BEOGRAD - Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tuzilaca Tomo Zorić. Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i Republičkog… »

Štrajkač glađu u Boru završio u bolnici

Danas 17.01.2017
Zoran Kušljagić, koji je u ponedeljak ujutru na minus devet počeo štrajk glađu ispred direkcije RTB Bor, kasno uveče tog dana završio je u bolnici zbog promrzlina. Posle noći provedene pod prismotrom lekara u borskoj bolnici Kušljagić je, kako… »

Milorad Šušnjić novi načelnik Policijske uprave Novi Sad

Dnevnik 17.01.2017
<p>Novi načelnik Policijske uprave u Novom Sadu je Milorad Šušnjić, pošto je dosadašnji načelnik Siniša Radaković postavljen na mesto kooridnatora</p>. u Direkciji policije u Beogradu. Oni su juče dobili rešenja o postavljenjima na nove… »

Kadrovske promene u RV i PVO

Tango Six 17.01.2017
Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije pretrpela je značajne kadrovske promene. Danas su završene primopredaje dužnosti zamenika komandanta vida kao i komandanata brigada a na osnovu ukaza predsednika Republike Srbije o… »

Jagodina: Led uzima danak, za dva sata sedam preloma

B92 17.01.2017
Jagodina -- Šef službe za ortopediju Opšte bolnice u Jagodini dr Radenko Rubežić izjavio je Tanjugu da je za dva sata jutros primio sedam pacijenata sa prelomima. Zbog učestalih preloma prekinut je program "hladnih" operacija, i operišu se samo… »

Sada su odrasli na udaru gripa i to iz jednog banalnog razloga

Blic 17.01.2017
Sve više odraslih ima grip uprkos ledenom talasu koji je zapravo trebalo da "ubije" virus. Dobra vest je da je broj obolele dece smanjen. Virusima i bakterijama ne pogoduju veoma niske temperature. Međutim, da ono što je u teoriji nije uvek i u praksi… »

Podgorički mediji: Crna Gora uputila Srbiji molbu za izručenje osumnjičenih za pripremu terorističkog napada

Blic 17.01.2017
Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je nadležnim državnim organima Srbije molbu za izručenje srpskih državljana Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića osumnjičenih za pripremu osujećenog terorističkog napada na izborni dan u Crnoj Gori, objavio… »

"Sa Haradinajem u Hag došli i milioni dolara"

Mondo 17.01.2017
Nekadašnji vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj imao je poseban tretman u pritvoru Haškog suda, piše danas beogradska štampa. Dok su njegovi "saborci" Idriz Baljnjaj i Ljahiju Brahimaj 2005. godine u Hag doputovali "redovnom linijom", njega je iz… »