Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Institut za transfuziju pozvao građane da daju krv

Večernje novosti 17.01.2017
Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da daju krv jer su rezerve opale. BEOGRAD - Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas građane da daju krv jer su rezerve opale. Posebno nedostataje krv grupa A+, 0+ i svih negativnih krvnih… »

Napadnut pomoćnik javnog izvršitelja

Mondo 17.01.2017
Pomoćnik javnog izvršitelja Vojka Janjić verbalno i fizički napadnuta kada je dužniku pokušala da uruči rešenje o izvršenju, saopštila je danas Komora javnih izvršitelja. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Naime, pomoćnik javnog… »

Tomo Zorić kandidat za šefa Agencije za borbu protiv korupcije

RTS 17.01.2017
Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tužilaca Tomo Zorić, saznaje "Tanjug". Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i… »

Štrajkač glađu u Boru završio u bolnici

Danas 17.01.2017
Zoran Kušljagić, koji je u ponedeljak ujutru na minus devet počeo štrajk glađu ispred direkcije RTB Bor, kasno uveče tog dana završio je u bolnici zbog promrzlina. Posle noći provedene pod prismotrom lekara u borskoj bolnici Kušljagić je, kako… »

Smenjen načelnik novosadske policije

B92 17.01.2017
Dosadašnji načelnik novosadske policije Siniša Radaković je smenjen sa ove funkcije i na njegovo mesto je sada postavljen Milorad Šušnjić, saznaje 021. Šušnjić je proteklih 16 meseci bio načelnik policije u Subotici, a pre toga je radio u… »

Generali i pukovnici RV i PVO preuzeli nove dužnosti

Politika 17.01.2017
U Ratnom vazduhoplovstvu i PVO u utorak su završene primopredaje dužnosti zamenika komandanta i komandanata brigada na osnovu ukaza predsednika Srbije o postavljenjima na nove dužnosti, saopštila je Vojska Srbije Brigadni general Duško Žarković… »

Jagodinci se polomiše, za dva sata sedam teških preloma

Blic 17.01.2017
Šef službe za ortopediju Opšte bolnice u Jagodini dr Radenko Rubežić izjavio je Tanjugu da je za dva sata jutros primio sedam pacijenata sa prelomima, a zbog učestalih preloma prekinut je program "hladnih" operacija, i operišu se samo povredjeni na… »

Epidemija gripa ne jenjava: Sad su na udaru odrasli i to samo zbog banalnog razloga

Kurir 17.01.2017
Virusima i bakterijama ne pogoduju veoma niske temperature. Međutim, da ono što je u teoriji nije uvek i u praksi potvrđuju pune čekaonice domova zdravlja. Broj odraslih pacijenata obolelih od gripa je porastao, a doktorka Milica Nikolić Urošević… »

BIA snimila razgovor osumnjičenih o likvidaciji Đukanovića?

Večernje novosti 17.01.2017
Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je nadležnim državnim organima Srbije molbu za izručenje srpskih državljana Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića osumnjničenih za pripremu navodnog terorističkog napada u Crnoj Gori. Ministarstvo pravde Crne… »

Novosti otkrivaju Sa Haradinajem u Hag došli i milioni dolara

Večernje novosti 16.01.2017
Kako je pred Tribunalom oslobođen bivši vođa OVK. U Sheveningen 2005. prebačen avionom nekadašnjeg nemačkog kancelara. NEKADAŠNjI vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj imao je poseban tretman u pritvoru Haškog suda. Dok su njegovi "saborci"… »