Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Crni led

Politika 17.01.2017
Dogodilo se – ne ponovilo se, kažu mudri. A nama se izgleda stalno ponavlja. Tako nam se na Dunav ovog januara vratila 2012. godina. Izlomljene sante su pre pet godina, ali i sada uništile i oštetile veliki broj čamaca, brodića, pontona, splavova… »

Blace: Upozorenje zbog padavina, mogući problemi

B92 17.01.2017
Blace -- Predsednik Opštine Blace i komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Jozić upozorio je stanovnike te opštine da budu u pripravnosti zbog padavina. Kako navodi, padavine i ledeni talas mogu da prouzorkuju probleme. U saopštenju je navedeno… »

Sahranili čoveka u kukuruzištu!

Alo 17.01.2017
Ako život piše romane, onda je jedna smrt u Bajmoku u trenutku napisala epitaf koji ide na sramotu celom našem društvu. Iako je porodica pokojnog Jove Đurića učinila sve da ga na večni počinak isprati dostojanstveno i kako dolikuje, sticajem… »

Muke: Nestašica uglja, EPS ne diže cene!

Kurir 17.01.2017
Sirove „kolubare“ i „kovina“, ujedno i najjeftinijeg uglja, nema nigde, a prodavci kažu da bi dnevno mogli da prodaju i po 100 tona. Mraz koji je od prošle nedelje okovao Srbiju izazvao je jagmu za ugljem. Najpre je planula najjeftinija vrsta… »

20 Godina trpela nasilje: Seći ću te parče po parče!

Kurir 17.01.2017
Uzeo je nož i probudio ćerku rečima: „Mala, pipni koliko je nož oštar. Ovim nožem ću ti seći majku“, priseća se nesrećna žena. Ušao je pijan kao i obično. Pustio je muziku glasno. I deca i ja pravili smo se da spavamo! A onda je počeo da… »

Lađari pozivaju državu da nabavi ili obnovi ledolomce

BK TV 17.01.2017
Udruženje profesionalnih lađara Srbije apelovalo je večeras na državu da u saradnji sa lađarskom strukom uradi nešto na obnovi ili nabavci ledolomaca. Takođe su pozvali na saradnju i po pitanju održavanja brodova posebne namene, jer je to pitanje… »

Ovako je "Greben" lomio led kod Grocke

Alo 17.01.2017
Led koji je okovao Dunav kod Grocke probijen je oko 13. časova, zahvaljujući angažovanjem ledolomca ,,Greben“ i brod – potiskivača ,,Bor“. Ledolomci su se pojavili iz pravca Beograda, i nastavili put Smedereva. Plan je da se ova dva broda u… »

Pripremite starije dete na dolazak bebe

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - Dolazak nove bebe na svet je srećan i veseo događaj, ali ako već imate dete, starijem bratu ili sestri ovo može proizvesti osećaj srceparajuće ljubomore i zbunjenosti. Za vreme trudnoće pokušajte detetu dati vremenske odrednice kad bi… »

Da troškovi javnih uprava budu manji

Večernje novosti 17.01.2017
Saradnja Srbije i Slovenije u oblasti IT. MEMORANDUM o razumevanju u oblasti digitalizacije javne uprave između Srbije i Slovenije, potpisali su danas u Ljubljani Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije, i Boris Koprivnikar… »

Preokret: Još jedna šansa za povraćaj PDV za bebi opremu

Blic 17.01.2017
Ukoliko se do 1.februara ne promeni Zakon o finansijskoj podršci porodici, roditelji će i dalje moći da podnose zatev za povraćaj PDV - a za opremu za bebe, kažu za “Blic” u Poreskoj upravi. Izmenama zakona o porezu na dodatu vrednost definitivno… »