Politika arhiva vesti 28.03.2017

General Zrnić: "Migovi" nisu slatkiši

Press 28.03.2017
Dolazak prvih ruskih aviona "MiG 29" u Srbiju može se očekivati narednih nedelja, ali u vezi sa konkretnim datumom ne treba vršiti medijski pritisak. Foto:B92.net To je izjavio general Bojan Zrnić, član Srpsko-ruskog komiteta za vojnotehničku… »

Dualno obrazovanje i u vojsci

Danas 28.03.2017
Ministri odbrane Zoran Đorđević i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su danas sporazum o saradnji u procesu uvođenja dualnog obrazovanja, kojim se predviđa školovanje za pet profila u vazduhoplovstvu. Budući… »

Možete da švrljate po listiću, a da ostane važeči: Ali pod jednim uslovom

Vesti online 28.03.2017
Glasački listić na kome je nacrtan Čiča Gliša, dopisan Novak Đoković, Vlade Divac ili neki drugi sportista ili filmski junak poput Čaka Norisa... smatraće se važećim, ali pod uslovom da je birač prethodno ispravno zaokružio ili podvukao ime… »

Vučić: Ne idem na Kosovo

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u sredu neće ići na miting u Leposavić na Kosovu. "Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film… »

Specijalni sud postao funkcionalan, čekaju se optužnice

B92 28.03.2017
Priština -- Sudije Specijalnog suda sa sedištem u Prištini usvojile su Pravilnik o procedurama i dokazima čime je taj sud postao u celosti funkcionalan. Sledeći korak je podizanje i objavljivanje optužnica. U saopštenju za medije, kako prenosi… »

Blumberg: Vučić je video "svetsku patkarsku zaveru"

B92 28.03.2017
Aleksandar Vučić je video u demonstrantima koji protiv korupcije na najvišem nivou protestuju s crtežima žute, gumene patke, "svetsku patkarsku zaveru". To piše kolumnista američkog informativnog sajta "Blumberg" Leonid Beršidski. U članku pod… »

Vojska Srbije ne sme biti alat političara

Danas 28.03.2017
Bezbednost u Srbiji, Vojska Srbije, kao i sama država ne smeju biti alat u rukama političara, već isključivo u službi svih građana Srbije, rekao je predsednički kandidat Saša Janković nakon sastanka sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije… »

Stojanović:Povratak u prištinske institucije zbog poverenja

RTV 28.03.2017
PRIŠTINA - Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović danas je, u razgovoru sa zvaničnikom Stejt departmenta Hojtom Brajanom Jiem, istakao da su srpski predstavnici odlučili da se vrate u prištinske institucije jer žele da izgrade odnose… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima o evrointegracijama

Novi magazin 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Radulović podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić: Pogledajte kakve je teške optužbe izneo

Pravda 28.03.2017
Lider Dosta je bilo Saša Radulović podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv premijera Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja. Radulović je prijavu protiv braće Vučić podneo zbog, kako je naveo, kontrole… »