Politika arhiva vesti 28.03.2017

Žurka na stadionu, povratak u rodno: Selo... Evo šta su nam predsednički kandidati pripremili za kraj kampanje

Blic 28.03.2017
Žurka na otvorenom, putovanje u Nemačku, konvencije, mitinzi, razgovori sa građanima... To su događaji koje su predsednički kandidati pripremili za sam finiš kampanje, ne bi li pred izbornu tišinu “namakli” još koji glas. Ko će u tome biti… »

"Uspešan premijer ne bi prelazio na manje važnu funkciju"

Vesti online 28.03.2017
"Uspešan premijer ne bi prelazio na manje važnu funkciju", rekao je u Nišu predsedniči kandidat i lider SRS Vojislav Šešelj. On je na predizbornom mitingu na Trgu kralja Milana okupljenim građanima rekao da se situacija u Srbiji nije popravila… »

Vučić: Nisam obavešten o uslovljavanju posete Kosovu

Danas 28.03.2017
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je da nije zvanično obavešten o navodnim uslovljavanjima njegove posete Kosovu. Odgovarajući na pitanje da li su mu kosovske vlasti uslovile da 29. marta ide na Kosovo i obiđe Leposavić, Vučić je… »

Evropski pokreti: Neophodno učešće EU na Balkanu

Danas 28.03.2017
Zaoštrena retorika, mogućnost sukoba u zemljama Zapadnog Balkana ugrožavaju odnose u regionu i proces evropskih integracija, a uticaj trećih strana na region usled manjeg prisustva Evropske unije, kao i erupcije istorijskih tenzija, dovode u opasnost… »

Dveri: Obradović u zgradi opštine Pećinci čeka lokalne funkcionere

Beta 28.03.2017
Lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta danas su pokušali da nadležnima u opštini Pećinci uruče zahtev da se Dragana Milićević vrati na posao u lokalnom Domu zdravlja u kome je, kako tvrde dobila otkaz iz političkih razloga. Pošto u… »

Vučić: Žene biraju po odgovornosti, a ne po lepoti

Beta 28.03.2017
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić obećao je danas ženama da će ako pobedi na izborima one biti jednako tretirane kao muškarci, da niko neće moći da ih maltretira i da će se svim srcem boriti za njih. On se danas u Sportskom centru "Šumice"… »

Dačić: Iako na "buretu baruta", Srbija je za dijalog

RTS 28.03.2017
Situacija na Balkanu, potencijalnom "buretu baruta", nažalost je krhka i delikatna, ali je Srbija odlučna da sva otvorena pitanja rešava dijalogom, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u intervjuu za italijansku agenciju "Ansu"… »

Izbori 2017. Saša Janković: Podmeću mi razdor sa Šutanovcem

Večernje novosti 28.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković za "Novosti" o putu u Evropsku uniju, KiM, NATO, odnosu sa Demokratskom strankom... SRBIJI ne treba status zemlje četvrtog reda u pridruživanju EU. Evropske standarde ćemo obezbediti kao posledicu rekonstrukcije… »

Apsolutna dominacija Vučića na TV

Danas 28.03.2017
Mediji su ubedljivo najmanje prostora dali kandidatu Luki Maksimoviću, alijas Ljubiši Preletačeviću Belom. Aleksandar Vučić je, u sklopu predizbornih aktivnosti, dobio čak 51,15 odsto ukupnog vremena (10.570 sekundi). Taj procenat raste ;ak na 67… »

Sramota: Zrenjanin nema vodu za piće, a Beograd dobija muzičku fontanu

Vesti online 28.03.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je nedopustivo da u Srbiji postoje građani drugog reda. Kako kaže, Zrenjanin koji ima 130.000 stanovnika nema pijaću vodu dok se u Beogradu pravi muzička fontana. Čanak je rekao da… »