Arhiva vesti 10.04.2017

Kontrola leta: Novi toranj u BG - visok 75m

B92 10.04.2017
Beograd -- Kontrola letenja Srbije i Crne Gore raspisala je javni konkurs za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju zgrade Centra kontrole letenja, piše E kapija. Kako se navodi, konkurs se odnosi i na izgradnju novog tornja Aerodromske kontrole… »

Freelanceri tokom 2016. godine u Srbiju uneli 30 miliona evra

Gde investirati 10.04.2017
Dizajniraju im internet prezentacije, vode naloge na društvenim mrežama, prevode, projektuju, programiraju, pišu priče, puštaju muziku, pa i vode psihoterapiju. Freelanceri svih mogućih struka preko interneta nude svoje usluge, rad naplaćuju po… »

Aleksej Navaljni pušten iz zatvora

RTS 10.04.2017
Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni oslobođen je nakon što je proveo 15 dana u zatvoru zbog opiranja policiji za vreme protesta protiv navodne korupcije premijera Rusije Dmitrija Medvedeva. Navaljni, koji je javno govorio protiv korupcije, uhapšen… »

Lokalne samouprave u Srbiji dobile 140 miliona dinara za infrastrukturne projekte

Blic 10.04.2017
Ministarstvo privrede Srbije će sa 139,9 miliona dinara podržati 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje lokacija za proizvodnju, kao i razvijanje… »

Gojković danas u zvaničnoj poseti Grčkoj

Blic 10.04.2017
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boraviće danas u zvaničnoj poseti Grčkoj, na poziv predsednika grčkog parlamenta Nikolaosa Vucisa. Gojković će se sastati sa Vucisom, kao i sa predsedikom Grčke Prokopiosom… »

Prvi onlajn portal u Srbiji za trgovinu biomasom

Blic 10.04.2017
U Privrednoj komori Srbije danas je predstavljen projekat Zelena energija, sa prvom onlajn platformom za trgovinom biomasom u Srbiji. Potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić rekao je da je portal "Zelena energija" sa onlajn platformom za… »

Do 5. maja prijavljivanje za besplatne preglede kože

iKragujevac 10.04.2017
Povodom obeležavanja 8. maja dana Euromelanoma 2017. biće organizovani besplatni skrining pregledi u 27 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama, saopštila je Lidija Kandolf- Sekulović… »

Suđenje za ubistvo Dunjića odloženo za 19. septembar, jer je jedan od optuženih već u zatvoru

Blic 10.04.2017
Suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Dunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine odloženo je danas za 19. septembar zbog izostanka Bojana Strahovlaha, optuženog za pomaganje nakon… »

Vesić: Protesti politički organizovani

Beta 10.04.2017
Gradski menadžer Beograda Goran Vasić izjavio je danas da su protesti gradjana u Beogradu i širom Srbije politički organizovani, istučiću da je Srbija slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izražava svoje mišljenje. "Jasno je da… »

Sutra u Višem tužilaštvu saslušanje Marije Mali?

Danas 10.04.2017
Više javno tužilaštvo ove sedmice će obaviti razgovor sa bivšom suprugom gradonačelnika Beograda Marijom Mali povodom tvrdnji o sumnjivim poslovima Siniše Malog, potvrđeno je Danasu u tužilaštvu. Iako nam je rečeno da se još ne zna kog datuma… »