Arhiva vesti 03.09.2017

Prihod od religije: Padaju cene nafte, Saudijska Arabija se okreće drugom izvoru novca

Blic 03.09.2017
Saudijska Arabija se, u vreme kada cene nafte padaju, okreće drugom prirodnom izvoru - verskom turizmu koji donosi milijarde dolara tokom godišnjeg muslimanskog hodočašća čiji je pustinjska kraljevina domaćin. Prodavnice se nižu duž puta za… »

Aca Lukas osuđen uslovno zbog prebijanja supruge

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, osuđen je danas, prema sporazumu sa tužilaštvom, na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog prebijanja supruge Sonje odnosno zbog krivičnog dela nasilje u… »

DW: Ustav Srbije, babo i stričevi

B92 03.09.2017
Ministarstvo pravde užurbano radi na obuhvatnoj reformi o kojoj će biti održan i referendum, piše Dojče vele. Stručnjake posebno zanima kako će se birati sudije i tužioci. Od toga zavisi da li će pravosuđe biti nezavisno, bar na papiru. Najmanje… »

Dolijali: Uhapšen i četvrti osumnjičeni za silovanje i pljačku na plaži

Večernje novosti 03.09.2017
Italijanska policija saopštila je da je uhapsila četvrtog osumnjičenog za grupno silovanje na plaži u Riminiju i precizirala da se radi o izbeglici iz Konga. Italijanska policija saopštila je danas da je uhapsila četvrtog osumnjičenog za grupno… »

Potonuo brod kod Omana, spašeno 20 mornara

B92 03.09.2017
Teretni Brod potonuo je nedaleko od obale Omana, a svih 20 mornara - članova posade je spaseno, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja te zemlje. Brod, na kome je bila istaknuta zastava Tanzanije, prenosio je pesak i gvozdene šipke iz Emirata u… »

Herojski čin: Alžirski policajac zagrlio bombaša-samoubicu kako bi zaštitio kolege

Blic 03.09.2017
Bombaš samoubica pokušao je da aktivira eksploziv u policijskoj stanici u gradu Tijaret na zapadu Alžira, ali ga je jedan od policajaca "zagrlio" kako bi zaštitio ostale. "Policajac je reagovao brzo, bacio se na napadača na samom ulazu u stanicu… »

Rešena misterija tela jednog od najpoznatijih ubica u istoriji

B92 03.09.2017
Doktor Henri Hauard Holms, "Prvi serijski ubica Amerike", ubio je u svom "hotelu horora" tokom Svetskog sajma u Čikagu 1893. godine nekoliko desetina ljudi, prenosi AP. Iza Holmsovog hotela nalazio se "bizaran lavirint tajnih prolaza, prostorija bez… »

Vatrena stihija guta sve pred sobom: 450 vatrogasaca bori se s ogromnim šumskim požarom

Večernje novosti 03.09.2017
Šumski požar izbio je na jugoistoku Frnacuske i progutao 430 hektara u blizini urbanog područja, a 450 vatrogasaca koji se bore sa vatrom koju lokalni stanovnici opisuju kao "ogromnu i impresivnu" zatražili su pojačanje iz susednih oblasti. Šumski… »

Kako je nekad, a kako danas glasi đačka zakletva

Radio 021 03.09.2017
Oduvek je bio običaj da svaki đak prvak mora da položi zakletvu pre ulaska u klupu. Kao i celokupno školovanje danas, tako se i zakletve razlikuju od onih iz davnih vremena. Međutim, zakletva iz 1914. godine svojim sadržajem i danas privlači… »

Zavod za javno zdravlje u Pirotu: Voda iz gradskog vodovoda nije za piće

Blic 03.09.2017
Preporuka Zavoda za javno zdravlje u Pirotu da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu od 1. septembra zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode ne koristi za piće važe i dalje, a građani se vodom snabdevaju sa dve cisterne u gradu ili kupuju flaširanu… »