Arhiva vesti 03.09.2017

Poljski GTC kupio Beogradski poslovni centar

Gde investirati 03.09.2017
Poljska firma “Global Trade Center” (GTC) postala je vlasnik kompleksa Beogradskog poslovnog centra. Pozivajući se na sajt SeeNews, portal eKapija piše da Beogradski poslovni centar poseduje 17.900 kvadratnih metara bruto površine za iznajmljivanje… »

"Nova provokacija Pjongjanga - sve opcije na stolu"

Vesti online 03.09.2017
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson upozorio je danas da bi najnovija nuklearna proba Severne Koreje, koju je nazvao "nepromišljenom", mogla da predstavlja "novi poredak pretnje". Džonson je rekao da "nema sumnje" da je najnoviji… »

"Najveći požar u istoriji Los Anđelesa": Evakuisano nekoliko stotina osoba iz više od 700 domova

Blic 03.09.2017
Više stotina ljuidi je evakuisano, a glavni autoput je zatvoren, nakon što se šumski požar u severnom predgrađu Los Anđelesa brzo pretvorio u, kako je rekao gradonačelnik Erik Garčeti, "najveći požar u istoriji" tog grada. Požar "La Tuna"… »

Kome odgovara što je dinar sve jači

Radio 021 03.09.2017
Jak dinar ne odgovara svima. Dok se zaduženi nadaju da se evro neće vratiti na nivo od 120 dinara, što bi im poskupelo kreditne rate, privrednici, i to oni koji svoju robu izvoze iz Srbije, žale se. Njima ne odgovara jačanje, već slabljenje domaće… »

Ovo su najčešća pitanja na Guglu

Radio 021 03.09.2017
Otkako je Google svojim pretraživačem promenio način na koji tražimo informacije, povremeno objavljuje zanimljive statistike o najčešćim pretragama. Ovaj put je kompanija udružila snage s novinarom Ksakinom G.V, koji se bavi interaktivnom… »

Saša Janković upozorava: Promenama u oblasti bezbednosti država postaje najveća pretnja građanima Srbije

Kurir 03.09.2017
U slučaju usvajanja predloženog Zakona o BIA, Srbija više neće imati nacionalnu bezbednost, već će se vratiti na koncept državne bezbednosti i kreiranja "pretorijanske garde", koja "održava na vlasti jednu stranku", smatra predsednik Pokreta… »

Novi propisi za više beba, veća prava za majke sa sela

RTS 03.09.2017
Majke koje žive na selu i rade u poljoprivredi do sada nisu imale nadoknadu za vreme porodiljskog bolovanja i druga prava koja imaju zaposlene majke u Srbiji. Novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom trebalo bi to da promeni i izjednači ih… »

JAZAS: Konkurs za “Mural mladosti”

Ritam grada Kg 03.09.2017
Omladina JAZAS-a, uz podršku partnera na lokalnom nivou Kancelarije za mlade Kragujevac, AIESEC Serbia i Udruženja za društveni razvoj mladih “Interaktiv”, raspisuje konkurs “Crtež koji predstavlja mlade” u okviru projekta “Mural… »

Bijonsina muzika će se izučavati na Univerzitetu u Kopenhagenu

B92 03.09.2017
Studenti na Univerzitetu u Kopenhagenu će moći da slušaju predmet "Bijonse, pol i rasa", a na časove se već prijavilo 75 studenata. Predmet će se predavati na sličan način kao i drugi predmeti iz kulture, poput opere, a interesovanje za… »

Novosadski frizer napravio portret Kima u kosi

RTV 03.09.2017
NOVI SAD/NJUJORK - U odeljku "čudne vesti", američki "Hafington post" objavio je vest o srpskom frizeru Mariju Hvali iz Novog Sada, poznatom po portretima koje pravi u kosi svojih mušterija, tačnije o njegovom poslednjem poduhvatu - portretu… »