Arhiva vesti 03.09.2017

Menadžer Grujića demantovao svađu veziste Liverpula i selektora Đorovića

Vesti online 03.09.2017
Mlada reprezentacija Srbije uspešno je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobedom nad autsajderom Gibraltarom, ali na videlo su isplivale nesuglasice novog selektora "orlića" Gorana Đorovića sa vedetama selekcije Markom Grujićem i Vanjom… »

I prespora vožnja ugrožava saobraćaj

Radio 021 03.09.2017
"Besni" automobili sa bahatim vlasnicima, koji "legnu na gas" prva su asocijacija na opasnu vožnju, ali manje je poznato da živote ugrožavaju i oni koji su prespori na putu. "Jedina bezbedna vožnja u saobraćajnom toku je kada svi voze istom brzinom"… »

Vremeplov: Bitka na Deligradu

RTV 03.09.2017
BEOGRAD - Na današnji dan 1806. godine Srbi su na Deligradu, na ulazu u Đuniski tesnac između Ražnja i Aleksinca, pod komandom vođe Prvog srpskog ustanka Karađorđa, odbili napad brojčano nadmoćnih turskih snaga i odbacili ih ka Nišu. Istog dana… »

Italijanska policija kontrolira sva kombi vozila

Al Jazeera 03.09.2017
Policija je u velikoj antiterorističkoj akciji kontrolirala 27.043 kombija i tom prilikom provjerila 32.600 osoba. Posljednja tri dana kolovoza u Italiji je zaustavljeno i kontrolirano više od 27.000 kombi vozila u velikoj antiterorističkoj operaciji… »

Kazahstan - šansa za odbrambenu industriju Srbije

RTV 03.09.2017
ASTANA - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u prvoj zvaničnoj poseti Republici Kazahstan. Posetu je počeo obilaskom međunarodne izložbe „Ekspo 2017". Međunarodna specijalizovana izložba „Astana Ekspo-2017" ove godine se organizuje pod motom… »

Matis zapretio Severnoj Koreji „vojnim odgovorom velikih razmera"

Politika 03.09.2017
VAŠINGTON – Američki ministar odbrane Džejms Matis zapretio je danas „vojnim odgovorom velikih razmera” na bilo kakav eventualni napad na SAD ili njihove saveznike nakon što je Severna Koreja izvela do sada najjaču nuklearnu probu. „Bilo… »

VIDEO: Pretres ruskih diplomatskih predstavništava u Americi

Vesti online 03.09.2017
Vlasti Sjedinjenih Američkih država preuzele su kontrolu nad zgradom ruske trgovinske misije u Vašingtonu, preneli su svetski mediji. Sada je i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo na svojoj zvaničnoj Fejsbuku stranici snimke pretresa u… »

Ponižavajuće priznanje Pentagona: Bastion NATO ne bi izdržao ni prvi nalet ruske armije

Pravda 03.09.2017
Snage za brze intervencije, koje Sjedinjene Države drže u Evropi, ne bi izdržale nalet ruske armije ukoliko sa Moskvom došlo do velikog oružanog konlflikta – objavio je američki list Politico, uz tvrdnju da je to ocena iz najnovijeg izveštaja… »

"Nismo pretili razbijanjem ruskih vrata, FBI samo čistio"

B92 03.09.2017
Nije tačna tvrdnja Moskve da su američki zvaničnici prilikom preuzimanja kontrole nad tri ruska diplomatska objekta u SAD pretili da će razbiti ulazna vrata. To je rekao neimenovani visoki zvaničnik Stejt departmenta, prenosi AP i navodi da je FBI u… »

IDEA Dorćol matine održan u subotu na kultnoj raskrsnici 'četiri puta'

Nova ekonomija 03.09.2017
Na kultnoj dorćolskoj raskrsnici "četiri puta", na uglu ulica kralja Petra i cara Dušana, održan je nezaboravni IDEA Dorćol matine. Uz sviračko umeće sastava Zemlja gruva, DJ izvođača Gramophonedzie, uživanje u šećernoj vuni, bozi i svilenim… »