Arhiva vesti 03.09.2017

Rusija osudila Severnu Koreju: Nedopustiva Hirošima na korejskom poluostrvu stvorila je ozbiljnu pretnju

Kurir 03.09.2017
Rusija je osudila Severnu Koreju zbog testiranja hidrogenske bombe istovremeno apelujući na sve aktere da ostanu uzdržani i vrate se dijalogu. "Najnovije nepoštovanje obaveza relevantnih rezolucija Saveta bezbednosti UN i normi međunarodnog prava od… »

Mladić (25) sleteo s puta i na mestu ostao mrtav!

Alo 03.09.2017
I. M. (25) iz Čapljine poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu M6 Crnići - Stolac. Nesreća se dogodila pola sata pre ponoći prilikom sletanja automobila “opel tigra” s puta. U nesreći je teško… »

Ministar zagovara: Naše izvore "da vratimo kući"

B92 03.09.2017
Beograd -- Nedopustiva je bilo koja forma prepuštanja kontrole i upravljanja izvorištima pijaće vode strancima, bilo da je reč o prodaji ili davanju koncesija, kaže Trivan. "Naša država je ta koja u svojim rukama mora da ima potpunu kontrolu i… »

Vukosavljević: Povraćaj zavisi od obnove, a ona ide sporo

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je, povodom kulturnih dobara koje potražuje Hrvatska, da ukoliko na terenu postoje uslovi za njihov povraćaj i to zajednički potvrdi međudržavna mešovita srpsko-hrvatska… »

"Hrvatska od Srbije potražuje kulturna dobra spasena iz srpskih pravoslavnih crkava"

Vesti online 03.09.2017
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je, povodom kulturnih dobara koje potražuje Hrvatska, da ukoliko na terenu postoje uslovi za njihov povraćaj i to zajednički potvrdi međudržavna mešovita srpsko-hrvatska komisija… »

Širom Evrope kažnjavaju za vređanje stranih političara, a evo kako je to rešeno u Srbiji

Blic 03.09.2017
Za razliku od Makedonije, gde je ismevanje i podsmeh strane države, njene zastave, grba, himne, šefa države ili diplomatskog predstavnika kažnjivo zakonom, u Srbiji takvo krivično delo ne postoji. Pošto ga u ovako izričitom obliku nema, praktično… »

Evrobasket, treći dan: - tragičar Markanen marka za maler /video/

Blic sport 03.09.2017
Sve je uradio mlađani Lauri Markanen da postane junak Finske. Ubacio je Slovencima 24 poena, najviše od svih, uz odličan procenat šut (6/8 za dva) i tri pogođene trojke. Uhvatio je čak i sedam lopti. Ali, jednu je izgubio. Poslednju. Ključnu. I… »

Nemci "prosuli mleko", prva pobeda Izraela

Sportske.net 03.09.2017
Opasno se "zakuvalo" u grupi B... U poslednjem meču današnjeg programa u Tel Avivu, košarkaška reprezentacija Nemačke je prokockala veliku priliku da savladala Izrael i da se osamina čelu tabele grupe B. Domaćin je posle velikog 'come back-a' i… »

Tragedija u Pragu: Poginuo učenik iz Šibenika

Vesti online 03.09.2017
Učenik Saobraćajno-tehničke škole iz Šibenika poginuo je prilikom pada sa balkona jednog hotela u Pragu, gde se nalazio na ekskurziji. - Naš učenik pao je sa nekoliko metara visine i preminuo. Dugo su pokušavali da ga reanimiraju, ali nažalost… »

"Al Džazira" ukinula komentare

RTS 03.09.2017
Portal katarske televizije "Al Džazira" ukinuo je početkom septembra mogućnost komentarisanja sadržaja na sajtu jer su se, kako navode, pojavili oni koji su pod pseudonimima širili rasizam, mržnju i sektaštvo. U saopštenju objavljenom na sajtu, Al… »