Arhiva vesti 08.12.2017

Hrvati pale sveće za Praljka, komemoracija u ponedeljak

Večernje novosti 08.12.2017
Uprkos kritikama velikog broja stranih i dela domaćih medija, deset dana na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića ispod plakata sa likom generala Slobodana Praljka, osuđenog za ratne zločine u BiH, pale se sveće. Uprkos kritikama velikog broja… »

A šta ako se Milo ne kandiduje

Sputnik 08.12.2017
Nakon odluke Demokratskog fronta da se u punom kapacitetu vrati u poslaničke klupe, može se reći da je bojkot parlamenta od strane crnogorske opozicije završen. Agonija na crnogorskoj opozicionoj sceni se nastavlja, dok sa druge strane iz vladajućeg… »

Video: Zaplenjeno 16,5 kilograma marihuane

Večernje novosti 08.12.2017
U dve odvojene akcije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), zaplenili su 16,5 kilograma marihuane. U dve odvojene akcije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv… »

Evroparlamentarac iz istre predložio: Jedan od programa EU da ponese Teslino ime; Traži podršku Srbije i Hrvatske

Večernje novosti 08.12.2017
Evroparlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) inicirao je da jedan od evropskih istraživačko-inovacijskih programa ili Evropski institut za inovacije i tehnoligiju pnese njegovo ime. U Evropskom parlamentu najavljeno je održavanje Konferencije o… »

Batut: U Srbiji 376 slučajeva malih boginja

Press 08.12.2017
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu je od oktobra do danas registrovano 376 slučajeva malih boginja. Foto:B92.net To je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". U Institutu "Torlak" laboratorijski su… »

Japan kupuje krstareće rakete za odbranu zemlje

RTV 08.12.2017
TOKIO - Japan će nabaviti krstareće rakete srednjeg dometa, koje se lansiraju iz vazduha, a koje će služiti za odbranu zemlje, najavio je ministar odbrane Icunori Onodera. Rojters navodi da su rakete u mogućnosti da pogode Severnu Koreju i da je reč… »

Savet Evrope poziva Vatikan da procesuira pranje novca

Beta 08.12.2017
Komitet Saveta Evrope za pranje nova Manival (Moneyval) pohvalio je vatikanske finansijske regulatore za efikasno obeležavanje sumnjivih transakcija ali i kritikovao tužilaštvo Vatikana jer nijedan slučaj pranja novca nije dospeo na sud. Manival je… »

Ljajić: Razgovaraćemo prvo sa SNS, moguća i koalicija sa SPS

Dnevnik 08.12.2017
BEOGRAD: Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić kaže da je njegova stranka spremna za beogradske izbore i da još nije doneta odluka da li će na izbore ići u nekoj koaliciji, ali je najavio da će prvo… »

Slab promet na Berzi, indeksi ponovo "pocrveneli"

Blic 07.12.2017
Na domaćem tržištu akcija danas je zabeležena slaba investiciona aktivnost, pri čemu su oba indeksa Beogradske berze zaključila trgovanje u "crvenom". Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,8 miliona dinara (40 hiljada evra). Indeks BELEX15 je… »

Najgluplje zemlje sveta: Hrvatska na drugom mestu, Srbija na 17.

B92 08.12.2017
Prema mišljenju glasača iz celog sveta koji učestvuju u anketi na popularnoj stranici The Top Tens, Srbija se trenutno nalazi na 17. mestu najglupljih zemalja sveta. S obzirom na to da anketa još traje, moguće je da se ova pozicija vremenom promeni… »