Arhiva vesti 07.01.2018

Pojačan saobraćaj u Srbiji, pola sata čekanja na Horgošu i Batrovcima

Večernje novosti 07.01.2018
u Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, naročito ka većim gradovima, i na autoputevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj. u Srbiji je večeras pojačan saobraćaj, naročito ka većim gradovima, i na autoputevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj, saopštio je… »

Princeza Katarina posetila dečije bolnice i uručila paketiće

Večernje novosti 07.01.2018
Princeza Katarina Karađorđević posetila je dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila novogodišnje paketiće i čestitala im Božić. Princeza Katarina Karađorđević posetila je danas dečije bolnice u Beogradu, gde je deci podelila… »

Navijači Kaljarija vređali Matuidija na rasnoj osnovi

Beta 07.01.2018
Fudbaler Juventusa Blez Matuidi rekao je da su ga navijači Kaljarija vredjali na rasnoj osnovi tokom prvenstvene utakmice. Juventus je sinoć na gostovanju pobedio Kaljari sa 1:0, a Matuidi je posle utakmice rekao da su ga domaći navijači vredjali na… »

"Pare od prodaje aerodroma potrošiti na pokrivanje duga ili kapitalne investicije"

Radio 021 07.01.2018
Ekonomista Ljubodrag Savić smatra da je, iz ugla privatizacije, odluka o davanju Aerodroma "Nikola Tesla" pod koncesiju, finansijski zadovoljavajuća. Njegova preporuka je, kaže, da se dobijeni novac upotrebi za smanjenje javnog duga ili za kapitalne… »

"Imamo informaciju da su tokom Božića mogući incidenti"

B92 07.01.2018
Bujanovac -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je VS od Kfora dobila informacije da tokom božićnih praznika može doći do incidenata u Kopnenoj zoni bezbednosti. Vulin je novinarima u vojnoj bazi Jezerska mahala rekao da se svaka… »

Tači čestitao Božić pravoslavcima na Fejsbuku

Blic 07.01.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je Božić pravoslavnim vernicima koji taj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru i poželeo im zdravlje, mir, ljubav i blagostanje. "“Čestitam Božić svim pravoslavnim vernicima. Želim da u vašim… »

Papa Franja nam čestita Božić: Ne jurite za novcem

Mondo 07.01.2018
Papa Franja čestitao je praznik vernicima pravoslavnih crkava koje danas slave Božić. U čestitci praktična i ovovremena poruka. Foto: AP Photo/Andrew Medichini) "Neka ova veličanstvena proslava bude izvor nove duhovne snage i zajedništva među… »

Egipat preispituje priznanje Kosova?

Mondo 07.01.2018
Egipat bi mogao da povuče odluku o podršci nezavisnosti Kosova, pišu Večernje novosti. Foto: MONDO, Jelena Stokić Lista navodi da je pre nekoliko dana jedan od najpoznatijih i najcenjenijih egipatskih i arapskih novinara Abdel Latif el Manjavi… »

Vremeplov: Umro Nikola Tesla

RTV 07.01.2018
BEOGRAD - Na današnji dan 1943. godine umro je srpski naučnik i pronalazač Nikola Tesla. Po mnogima, jedan od najvećih umova u istoriji. Njegovim izumima u mnogo čemu postavljen je pravac naučno-tehničkog razvoja u 20. veku. Rođen je kao sin… »

"Sahara" stiže u Evropu, neće zaobići ni Srbiju

Blic 07.01.2018
Velike količine peska iz Sahare vetrovima će preko Mediterana u narednih nekoliko dana stići u zapadnu i centralnu Evropu. Saharski pesak nošen južnim vetrovima i toplim vazduhom iz severne Afrike, stići će i do Srbije. Prema mapi objavljenoj na… »