Politika arhiva vesti 24.09.2018

Priština: Od 1990. do 1999. Beograd napravio štetu od 22 milijarde dolara

Sputnik 24.09.2018
Zvaničnici kosovske vlade i politički analitičari u Prištini ocenili su da je tokom konflikta u periodu od 1990. do 1999. godine Kosovu načinjena šteta u vrednosti od 22 milijarde dolara. To prenosi prištinska „Epoka“ i navodi da se dosad nije… »

Sećanje na Maru Đorđević Malagurski, poslanicu Velike narodne skupštine

Dnevnik 24.09.2018
Kad su novembra 1918. godine u 200 izbornih jedinica u Banatu, Bačkoj i Baranji birani poslanici za Veliku narodnu skupštinu u Novom Sadu, pravo glasa prvi put u istoriji su dobile i žene. Među 757 delegata bilo je sedam žena, od kojih je čak pet… »

Vučić: Sastanak sa Putinom za učvršćivanje prijateljstva

BK TV 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i… »

SNS Šapca:Verujemo u snagu institucija

Studio B 24.09.2018
Srpska napredna stranka Šapca saopštila je da će i ubuduće činiti sve kako bi građani ovoga grada bili sigurni i bezbedni i da veruju u snagu instucija koje će, ističu, sigurno otkriti napadače sa „fantomkama“. „Takođe verujemo da znamo ko… »

Policija Crne Gore: Novinarka ranjena kada je kriminalna grupa pokušala da je ubije

Insajder 24.09.2018
Pomoćnik direktora Uprave crnogorske policije Enis Baković izjavio je danas da policija ima operativna saznanja da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore pokušala ubistvo novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, kada je ona pre pet meseci ranjena… »

Komentar: Duki

Večernje novosti 24.09.2018
Život je hteo da se ukrste putevi fudbalera Nemanje Matića i malog Dušana Todorovića. Matićevo selo Vrelo je pored Uba. Gradića sa imenom od dva slova, koja se često nađu u ukrštenim rečima. Život je hteo da se ukrste putevi fudbalera Nemanje… »

Jakšić (SRS): Najoštrije se protivimo rušenju Spensa

Beta 24.09.2018
Predsednik odborničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini grada Novog Sada Djuradj Jakšić izjavio je danas da se ta stranka najoštrije protivi ideji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da rušenje Sportskog i poslovnog centra… »

Stamatović: Vlada i REM da nalože vlasniku TV Pink da kaže ko stoji iza spota o Oliveru ...

Beta 24.09.2018
Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas "Vučićeve službenike u Vladi i REM-u" da u skladu sa zakonom "nalože" vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da odgovori ko stoji iza spota na toj televiziji kojim je kako je… »

"Nije jednostavno pomenuti ime najvažnijeg čoveka..."

B92 24.09.2018
Vladika Grigorije je na jednom skupu, kom je prisustvovao i predsednik Srpske Milorad Dodik, rekao da je vladika Teodosije najvažniji čovek za srpski narod. "Nije jednostavno danas pomenuti ime možda najvažnijeg čoveka za srpski narod. To je vladika… »

Bjelić: Konkretnija saradnja s pokrajinom Trentino

Dnevnik 24.09.2018
NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas sa privrednom delegacijom iz italijanske pokrajine Trentino – Alto Adiđe, predvođenom direktorom Razvojne agencije… »