Arhiva vesti 20.10.2018

"Vašington želi da ostavi utisak da se sami dogovaramo" (VIDEO)

Vesti online 20.10.2018
Novinarka Ljiljana Smajlović kaže za RTS da poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju ali da taj stav neće… »

Irankama prvi put posle 40 godina dozvoljen ulaz na stadion

Politika 20.10.2018
Teheran – Nekolicini Iranki prvi put za više od 40 godina dozvoljeno je da na fudbalskom stadionu gledaju prijateljsku utakmicu nacionalnog tima. Kako je javila iranska studentska novinska agencija, oko 100 žena dobilo je dozvolu za ulazak na stadion… »

Veliki školski čas u Šumaricama

iKragujevac 20.10.2018
Ustanova Spomen-park "Kragujevački oktobar" i ove godine obeležava godišnjicu streljanja naših sugrađana 19, 20. i 21. oktobra 1941. godine svojim tradicionalnim manifestacijama. Оd 11 časova u nedelju 21. oktobra, komemorativno-umetničkа… »

Izbori u Avganistanu: Eksplozije, redovi, hapšenja...

Dnevnik 20.10.2018
KABUL: U Avganistanu se danas održavaju parlamentarni izbori, praćeni haotičnom organizacijom, optužbama za korupciju i nasilje, zbog čega je glasanje odloženo u strateškoj južnoj provinciji Kandahar. Više bezbednosnih incidenata zabeleženo je… »

Sutra počinje 63. Međunarodni sajam knjiga Beogradu

Beta 20.10.2018
Sutra, u nedelju, počinje 63. Medjunarodni beogradski sajam knjiga, pod geslom "Radost čitanja" i trajaće do 28. oktobra, a zemlja počasni gost je Maroko.   Kapije Sajma biće otvorene u 10 časova, dok će u 18 sati Sajam svečano otvoriti… »

PAO rekord: Pogledajte koliko su Atinjani prodali sezonskih ulaznica…

Hot sport 20.10.2018
Košarkaški klub Panatinaikos obrio je grčki rekord po broju prodatih sezonskih ulaznica. Ambicije ‘zelenih’ su uvek velike. Ali ove, navijači po svemu sudeći očekuju najviše. To tvrdnju opravdava podatak da je PAO do sada prodao čak 9.702… »

Mogerini i Han: Veoma važan korak za Makedoniju

Slobodna Evropa 20.10.2018
"Makedonski parlament je napravio veoma važan korak napred u implementaciji Dogovora iz Prespe, preko glasanja koje je omogućilo ustavne promene. Očekujemo da se procedure na državnom nivou za dalju implementaciju nastave bez odlaganja, ka usvajanju… »

Suđenje za nasumičnu pucnjavu u Petrovaradinu: Čeka se psihološko veštačenje

Radio 021 20.10.2018
U nastavku suđenja Milošu Mariću (33) iz Petrovaradina, koji se tereti da je marta 2015. iz nelegalnog oružja nasumično ispaljivao hice na kuće i automobile u naselju Bukovački do u Petrovaradinu, svedočio je Nedeljko Đorđević, jedan od… »

Ikea ima dugoročne planove za Srbiju, najavljuje nove investicije

SEEbiz 20.10.2018
BEOGRAD - Ulazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji predstavlja dugoročnu orijentaciju te švedske kompanije da ostane i širi svoje poslovanje u Srbiji, izjavio je regionalni diretor Ikee za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić. Lalić je za… »

Uvek je bio ćutljiv i imao je sumornu facu: Jedan od osumnjičenih za Kašogijevo ubistvo je špijun, a radio je dve godine u…

Kurir 20.10.2018
Jedan od osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, Maher Abdulaziz Mutreb, navodno je bio obučavan za špijuna u korist saudijske države, prenose strani mediji. Turski mediji su Mutreba identifikovali kao jednog od 15 članova… »