Arhiva vesti 20.10.2018

"Vašington želi da ostavi utisak da se sami dogovaramo" (VIDEO)

Vesti online 20.10.2018
Novinarka Ljiljana Smajlović kaže za RTS da poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju ali da taj stav neće… »

Irankama prvi put posle 40 godina dozvoljen ulaz na stadion

Večernje novosti 19.10.2018
Nekolicini Iranki prvi put za više od 40 godina dozvoljeno je da na fudbalskom stadionu gledaju prijateljsku utakmicu nacionalnog tima. Nekolicini Iranki prvi put za više od 40 godina dozvoljeno je da na fudbalskom stadionu gledaju prijateljsku utakmicu… »

„Nisam kriv što sam živ“ – generalna proba Velikog školskog časa

RT Kragujevac 20.10.2018
Kraj spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u Šumaricama održana je generalna proba komemorativno umetničke manifestacije Veliki školski čas, koja se tradicionalno održava 21. oktobra u 11 časova. Autor ovogodišnjeg adaptiranog teksta iz… »

Izbori u Avganistanu: Eksplozije, redovi, hapšenja...

Dnevnik 20.10.2018
KABUL: U Avganistanu se danas održavaju parlamentarni izbori, praćeni haotičnom organizacijom, optužbama za korupciju i nasilje, zbog čega je glasanje odloženo u strateškoj južnoj provinciji Kandahar. Više bezbednosnih incidenata zabeleženo je… »

Sutra počinje 63. Međunarodni sajam knjiga Beogradu

Beta 20.10.2018
Sutra, u nedelju, počinje 63. Medjunarodni beogradski sajam knjiga, pod geslom "Radost čitanja" i trajaće do 28. oktobra, a zemlja počasni gost je Maroko.   Kapije Sajma biće otvorene u 10 časova, dok će u 18 sati Sajam svečano otvoriti… »

Pao novi rekorder - prodao skoro 10.000 sezonskih ulaznica

Mozzart sport 20.10.2018
Zeleni su oborili rekord najvećeg rivala od pre devet godina. Košarkaški klub Panatinaikos oborio je rekord po broju prodatih sezonskih ulaznica. Sveatinski zeleni skoro su probili granicu od 10.000 karata, odnosno za sada su stigli do brojke 9.702… »

Mogerini i Han: Veoma važan korak za Makedoniju

Slobodna Evropa 20.10.2018
"Makedonski parlament je napravio veoma važan korak napred u implementaciji Dogovora iz Prespe, preko glasanja koje je omogućilo ustavne promene. Očekujemo da se procedure na državnom nivou za dalju implementaciju nastave bez odlaganja, ka usvajanju… »

Metak U dečjoj sobi: Suđenje za nasumičnu pucnjavu u Petrovaradinu

Večernje novosti 20.10.2018
Iskazi svedoka u procesu protiv Miloša Marića (33) optuženog da je ispaljivao hice na kuće i automobile u naselju Bukovački. Nedeljko Đorđević čuo šest pucnjeva, pronađene četiri čaure. ČUO sam šest pucnjeva, a zatim prasak, razbio se… »

Nove investicije u Srbiji - dugoročna orijentacija Ikee

Večernje novosti 19.10.2018
Ulazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji predstavlja dugoročnu orijentaciju te švedske kompanije da ostane i širi svoje poslovanje u Srbiji, izjavio je regionalni diretor Vladislav Lalić. Ulazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji… »

Bi-Bi-Si: Osumnjičeni za ubistvo Kašogija obučavan za špijuna

RTS 20.10.2018
Jedan od osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija je Maheru Abdulazizu Mutrebu, za koga se navodi da je obučavan za korišćenje ofanzivne špijunske tehnologije u korist saudijske države, piše Bi-Bi-Si. Turski mediji su Mutreba… »