Друштво архива вести 19.11.2016

Временска прогноза: Сунце греје и новембар

Вечерње новости 19.11.2016
По најавама метеоролога, предстоји још десетак дана необично топлог времена за ово доба године. НОВЕМБАРСКО сунце не узмиче! Необично лепо време, па чак и топла кошава у јужном Банату, обележиће временске прилике за… »

Србију напустило 600.000 људи од 1992. године!?

иКрагујевац 19.11.2016
Србија има негативан природни прираштај од 1992. године, од тада изгубила је више од 600.000 становника, изјавила је Гордана Бјелобрк. Осим тога, она као руководилац Одсека за демографију Републичког завода за статистику Србије… »

Јанковић: У заштити права детета не може бити компромиса

Политика 19.11.2016
Честитајући деци њихов празник, Светски дана детета, заштитник грађана Саша Јанковић и заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Гордана Стевановић поручили су данас да у остваривању и заштити… »

Кубуровић: Сарадња свих органа против породичног насиља

Вечерње новости 19.11.2016
Закон против породичног насиља предвиђа обавезну сарадњу свих органа, пре свега тужилаштва, судова и полиције, али се укључују у рад и друге установе. Закон против породичног насиља предвиђа обавезну сарадњу свих… »

Иринеј у посети патријарху кирилу: Русе и Србе уједињује вера и заједнички проливена крв за слободу

Курир 19.11.2016
БЕОГРАД/МОСКВА - Руски и српски народ уједињују православна вера, као и заједнички проливена крв за слободу, поручио је данас патријарх српски Иринеј у разговору са патријархом московским и све Русије Кирилом. Како је пренела… »

Ниш, приказ војне вештине и дела наоружања и опреме

РТС 19.11.2016
У склопу обележавања Дана Копнене војске и Дана пешадије припадници војске на више локација у Нишу приказали су вештине и део наоружања и опреме. Нишлије су до 14 сати имали прилику да виде борилачке вештине… »

Организације цивилног друштва одбијају да учествују у избору чланова РЕМ-а

Блиц 19.11.2016
Група организација цивилног друштва саопштила је данас да одбија да учествује у "лажираном процесу" избора чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Србије и указује да има "злоупотребе и политичких… »

Медаље УН за српске мировњаке у Централноафричкој Републици

Вечерње новости 19.11.2016
Контигенту Војске Србије (ВС) ангажованом у мировној операцији УН у Централноафричкој Републици (МИНУСЦА) данас су уручене медаље светске организације. Контигенту Војске Србије (ВС) ангажованом у мировној операцији УН у… »

Они раде најопасније и најодговорније послове за смешну плату

Блиц 19.11.2016
Они чувају границе и по снегу и по леду, први су на удару у случају нереда, брину се о безбедности државе. Оне чувају децу, прате сваки њихов корак, уче их и просвећују. Оне годишње обављају стотине порођаја, учествују… »

Вирус зика више није опасност

Данас 18.11.2016
Вирус зика више не представља опасност за глобално јавно здравље, али остаје изазов, саопштила је Светска здравствена организација. "Вирус зика, као и компликације повезане са њим, више не представљају опасност за глобално… »