Архива вести 16.07.2017

Бранкица Јанковић: Закони добри, побољшати примену

Политика 16.07.2017
Када је реч о спречавању насиља у породици, законодавни оквир у Србији је добар, али треба радити на његовој имплементацији, сматра повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Гостујући данас у дневнику… »

Чадеж о Фијату: Дијалог и наставак производње једино решење

РТВ 16.07.2017
БЕОГРАД - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж није искључио могућност смањења производње у крагујевачком Фијату, што се, како је рекао, већ догађа, па чак и одлазак италијанског произвођача из Крагујевца… »

"Профит Железаре 2017. биће већи од 20 мил ЕУР"

Б92 16.07.2017
Београд -- Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра. То је истакао Ју Јонг, председник Хестил групе, која је власник српске челичане. Челник Хестила, који је… »

АФП: Ривалство скривено иза осмеха, ко је главни у Европи?

Б92 16.07.2017
Берлин -- Иза осмеха око обновљене динамике француско-немачких односа и Европе, на помолу је ривалство Емануела Макрона и Ангеле Меркел, пише АФП. "Дипломатски пуч" који је ове недеље организовао нови француски председник… »

Јункер Турској: Ако желите у ЕУ, држите се европских вредности

РТВ 16.07.2017
БЕРЛИН - Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер позвао је данас Турску да се држи демократских вредности уколико се нада да уђе у Европску унију, након године обележене чисткама које су уследиле после неуспелог… »

Стефановић: Молим за стрпљење на границама

Дневник 16.07.2017
БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да сви раде на томе да се прелазак преко граничних прелаза максимално убрза, али уз квалитетну безбедносну контролу, и замолио све који путују за… »

Могерини: У Трсту послата јасна порука за Балкан

Данас 15.07.2017
На самиту Западног Балкана у Трсту послата је "јасна порука" да су врата ЕУ отворена за Балкан и да се наставља пут ка уједињеној Европи. То је поручила висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини… »

Анкета: Трампова популарност у паду

Нови магазин 16.07.2017
Популарност америчког председника Доналда Трампа је у осетном паду, показује данас објављена анкета указујући да на то негативно утиче афера о руском мешању у изборе 2016, перцепција о слабљењу америчког утицаја у свету и… »

Повређено 33 људи у судару ролеркостера у забавном парку у Мадриду

Нови магазин 16.07.2017
У судару два ролеркостера у забавном парку у Мадриду повређено је данас 33 људи, укључујући шесторо деце млађих од десет година, саопштиле су шпанске власти. Службе хитне помоћи наводе да је 27 људи морало да буде… »

Штрајкачки одбор Фиата: Влада води преговоре путем медија

СЕЕбиз 16.07.2017
КРАГУЈЕВАЦ - Председник Штајкачког одбора у "Фиату" Зоран Марковић каже да, уместо позива на преговоре Штрајкачког одбора са представницима "Фиата" или барем мањинског власника, Владе Републике Србије већ два дана… »