Архива вести 16.07.2017

Б. Јанковић: Закони добри, побољшати примену

РТВ 16.07.2017
БЕОГРАД - Када је реч о спречавању насиља у породици, законодавни оквир у Србији је добар, али треба радити на његовој имплементацији, сматра повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Гостујући данас у… »

"Када су започели преговори са Аном Брнабић, улетео је неки мешетар и све покварио"

Вести онлине 16.07.2017
Председник Синдиката Железаре Смедерево Синиша Прелић поздравио је намеру владе и премијерке Ане Брнабић да помогне у решавању проблема у крагујевачком Фијату. Међутим, како каже, сматра и да запослени и синдикат у тој… »

Председник "Хестила": Профит Железаре биће већи од 20 милиона евра

РТС 16.07.2017
Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра, изјавио је Ју Јонг, председник "Хестил групе", која је власник српске челичане. Челник "Хестила", који је управо… »

А говорили су да је њен пион: Макрон се одметнуо од Меркел и жели да буде најмоћнији у Европи

Блиц 16.07.2017
Иза осмеха око обновљене динамике француско-немачких односа и Европе, на помолу је ривалство Емануела Макрона и Ангеле Меркел о вођству у Европи, оценила је данас агенција Франс прес. "Дипломатски пуч" који је ове недеље… »

Јункер Турској: Ако желите у ЕУ, држите се европских вредности

РТС 16.07.2017
Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер позвао је Турску да се држи демократских вредности уколико се нада да уђе у Европску унију, након године обележене чисткама које су уследиле после неуспелог покушаја пуча у… »

Најмање 49 људи из Србије бори се за Исламску државу

Радио 021 16.07.2017
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је из Србије регистровано 49 особа које су отишле да се боре за групу Исламска држава. "Неки су страдали, неки су још тамо", казао је Стефановић за телевизију… »

Могерини: У Трсту послата јасна порука за Балкан

Данас 15.07.2017
На самиту Западног Балкана у Трсту послата је "јасна порука" да су врата ЕУ отворена за Балкан и да се наставља пут ка уједињеној Европи. То је поручила висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини… »

Анкета: Пада популарност Трампа

Б92 16.07.2017
Вашингтон -- Популарност америчког председника Доналда Трампа је у осетном паду, показује анкета објављена у недељу. Анкета указује да на Трампову популарност негативно утиче афера о руском мешању у изборе 2016, перцепција… »

(Видео) Страшан судар ролекостера у Мадриду: Чак 33 особе тешко повређене, међу њима и деца

Курир 16.07.2017
У судару два ролеркостера (возова тобогана) у забавном парку у Мадриду повређене су 33 особе, међу којима је шесторо деце млађих од 10 година, саопштиле су шпанске власти. Из хитних служби наводе да је за 27 особа потребно… »

Штрајкачки одбор Фиата: Влада води преговоре путем медија

СЕЕбиз 16.07.2017
КРАГУЈЕВАЦ - Председник Штајкачког одбора у "Фиату" Зоран Марковић каже да, уместо позива на преговоре Штрајкачког одбора са представницима "Фиата" или барем мањинског власника, Владе Републике Србије већ два дана… »