Arhiva vesti 09.05.2016

Realni međugodišnji rast BDP-a u prvom tromesečju 3,5 odsto

Beta 09.05.2016
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da je realni medjugodišnji rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom tromesečju 2016. bio 3,5 odsto. Kako se navodi, u istom periodu, prema fleš oceni Republičkog zavoda za statistiku koja je objavljena… »

Austrija dobila novog kancelara: Miterlener će zameniti Fajmana!

Kurir 09.05.2016
BEČ - Predsednik Austrije Hajnc Fišer, nakon što je Verner Fajman podneo ostavku na sve političke funkcije, danas po podne predao je dužnost kancelara dosadašnjem vicekancelaru Rajnholdu Miterleneru. Miterlener će privremeno obavljati zadatke šefa… »

Mogerini: Jaka Evropa je potrebna svetu više nego ikada

Večernje novosti 09.05.2016
Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je danas, povodom Dana Evrope, 9. maja, da se Evropska unija suočava s egzistencijalnom pretnjom koja dolazi iz same unije. Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je danas, povodom… »

WTA: Ana napredovala, Jelena nazadovala

B92 09.05.2016
Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović na najnovijoj WTA listi napredovala je za jednu poziciju i sada je 16. igračica sveta. Jelena Janković pala za jedno mesto i sada je 25. Bojana Jovanovski je 103, Aleksandra Krunić 121, a Ivana Jorović… »

"Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10", od 12. do 21.maja

RTV 09.05.2016
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas, povodom manifestacije "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10", koja će biti održana od 12. do 21.maja širom Srbije, da "muzeji u našem vremenu ne treba da budu mauzoleji, nego… »

Izveštaj Zaštitnika potvrdio da je policija dozvolila rušenje u Savamali

Beta 09.05.2016
Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da je izveštaj Zaštitnika gradjana o dešavanjima u Savamali "potvrdio da je policija dala dozvolu" nepoznatim licima da poruše sporne objekte. Božović je u… »

Graničari ustrijelili izbjeglicu iz Sirije

Al Jazeera 09.05.2016
Slovački carinici su metkom u leđa ranili ženu iz Sirije, kada su pucali na automobil u kojem su bile izbjeglice. Slovački carinici su metkom u leđa ranili ženu iz Sirije, kada su pucali na automobil u kojem su bili izbjeglice i migranti na putu iz… »

Slovački carinici pucali na vozila sa izbeglicma, ranjena jedna žena

RTS 09.05.2016
Jedna mlada Sirijka ranjena je kada su slovački carinici pucali na jedno od četiri vozila u kojima su krijumčari prevozili ilegalne izbeglice. Žena hitno operisana. Na vozila sa izbeglicama slovački carinici pucali su u blizini granice s Mađarskom… »

Mićunović: Povući ću se kada ja to budem hteo

B92 09.05.2016
Beograd -- Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović izjavio je da će se iz parlamenta povući onda kada on to odluči, prenosi list "Danas". Taj list navodi da se na društvenim mrežama posle izbora povela akcija da DS nađe načina da… »

Student iz Beograda poginuo u SAD

RTS 09.05.2016
Student iz Beograda Đorđe Šarenac poginuo je proteklog vikenda u saobraćajnoj nesreći u Dalasu. Pozivajući se na pisanje američkih listova, beogradski mediji prenose da su Šarenac i još dva mladića, njegovi drugovi sa Baptističkog univerziteta… »