Arhiva vesti 09.05.2016

Moguća rokada u vrhu naprednjaka

Politika 09.05.2016
Kako Politika saznaje na vanrednoj skupštini SNS-a 28. maja potpredsednik stranke Bratislav Gašić i predsednik Izvrpšnog odbora Radomir Nikolić mogli bi da zamene funkcije. Osta­lo je još dva­de­se­tak da­na do van­red­ne iz­bor­ne… »

Veliki intervju Nede Arnerić: Bože, deco, šta da vam radim kada se niste ranije rodili

Nedeljnik 09.05.2016
Pročitajte veliki, možda i jedini intervju Nede Arnerić u kom je ovako otvoreno govorila o sebi. Malo je onih koje vest o nesreći (vidi link) Nede Arnerić nije pogodila. Odgovor na pitanje zašto je to tako i zašto je ona simbol jednog vremena… »

Paljenje zastave: Apelacioni sud ukinuo presudu Šaroviću

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović bio osuđen na uslovnu kaznu od mesec dana zatvora, za paljenja zastave SAD u novembru 2012. godine, zbog čega mu je danas… »

Nikolić: Ne može EU da zavisi od Hrvatske

Danas 08.05.2016
Ako Hrvatska postavi branu Srbiji da bude članica Evropske unije (EU) onda jadna i ta EU, ako članstvo Srbije u EU zavisi od toga šta će reći Hrvatska jadna je ta EU, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, navodeći da "mi takvu EU ne… »

Kineski He Steel podneo zahtev za preuzimanje Železare Smederevo

Gde investirati 09.05.2016
Kineski He Steel podneo je Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije zahtev za odobrenje koncentracije preuzimanjem Železare Smederevo, rečeno je danas agenciji Beta u Komisiji. Komisija je u postupku odlučivanja od He Steela zatražila dodatnu… »

Erdogan: Ukidanje viza će ubrzati članstvo Turske u EU

Dnevnik 09.05.2016
ANKARA: Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je izrazio nadu da će dogovor o ukidanju viza građanima Turske. za putovanje u zemlje "šengenske zone" pomoći da se ubrzaju pregovori zvanične Ankare o članstvu u Evropskoj uniji. "Nadam se da… »

Predsednik parlamenta poništio glasanje za smenu Rusefove

Politika 09.05.2016
BRAZILIJA - Vršilac dužnosti predsednika donjeg doma brazilskog parlamenta Valdir Maranjao poništio je prethodno izglasani proces smene predsednice države Dilme Rusef i zakazao novo glasanje o tom predlogu. Maranjao, koji je na dužnost predsednika… »

Grčki parlament usvojio reformu penzionog i poreskog sistema

Novi magazin 09.05.2016
Grčki parlament usvojio je kasno sinoć reformu penzionog sistema i poreskih zakona u sklopu mera koje od Grčke zahtevaju poverioci, Evropska unija (EU) i Međunarodni monetarni fond (MMF). Predlog je usvojen tesnom većinom samo nekoliko časova uoči… »

Ništa od lepog vremena do kraja maja: U četvrtak stiže naglo zahlađenje sa kišom!

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra, najpre u zapadnim i jugozapadnim, a po podne i uveče i u ostalim krajevima zemlje, doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, pre podne jugoistočni, po podne… »

Endi Mari i Morezmo raskinuli saradnju

Sportski žurnal 09.05.2016
Britanski teniser Endi Mari saopštio je da je raskinuo ugovor sa trenerom Ameli Morezmo posle skoro dve godine saradnje. Treći teniser sveta izjavio je da je mnogo naučio od Morezmo, ali da su zajedno dogovorili završetak saradnje. – Poslednje dve… »