Arhiva vesti 09.05.2016

Obamka - ruski sladoled na štapiću (FOTO)

Novi magazin 09.05.2016
Ruska fabrika sladoleda "Slavica" odlučila je da ovog leta rashladi odnose između Moskve i Vašingtona sladoledom "Mali Obama". Mlečni sladoled sa čokoladnim prelivom "Obamka", kako se proizvod zove na ruskom jeziku, upakovan je u ambalažu sa… »

Uhapšeni zbog krađe u apoteci i prebijanja

RTS 09.05.2016
Policija u Čačku uhapsila je u Gornjem Milanovcu trojicu muškaraca, zbog krađe iz apoteke i zbog prebijanja, saopštio je MUP Srbije. Kako se navodi u saopštenju, uhapšen je S. Đ. (35) iz Gornjeg Milanovca koji je u subotu ušao maskiran u apoteku… »

Beogradska berza: Metalac u fokusu, rast indeksa

Gde investirati 09.05.2016
Prvi trgovački dan u sedmici doneo je lagan oporavak domaćeg tržišta akcija uz promet u trgovanju od 24,8 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je za trećinu procenta na 619,2 poena. Ubedljivo najprometnija… »

Web aplikacija “Mali biznis kredit na klik"

Kamatica 09.05.2016
U svakodnevnom poslovanju Opportunity banke sa malim preduzetnicima i klijentima koji imaju otežan pristup finansijskim sredstvima, banka je došla do saznanja da je jedan od vodećih razloga stagniranja i propadanja malih biznisa, i obeshrabrenosti u… »

Dan pobede nad fašizmom obeležen odavanjem pošte poginulim borcima

Beta video 09.05.2016
BEOGRAD - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, obeležen je danas u Srbiji polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda i odavanjem počasti na groblju poginulih boraca sovjetske Crvene armije. Vence su položili predstavnici… »

Goran Marković: Postali smo desničarska država koja je na korak od fašizma

Nova ekonomija 09.05.2016
Uzlet profašističkih i ultradesničarskih organizacija, rehabilitacija zločinaca i promovisanje fašizma koji je u srži kriminalnih akcija navijačkih grupa i ljudi u fantomkama daju podstreka za propitivanje društvene klime u kojoj su takve… »

Milijarde štete od napada u Iraku

Al Jazeera 09.05.2016
Iračka Vlada je izračunala da šteta u posljednjih 12 godina premašuje 31 milijardu dolara. Napadi u posljednjih 12 godina nanijeli su finansijsku štetu Iraku u iznosu 31,4 milijarde dolara, javljaju agencije. U izvještaju Ministarstva planiranja… »

Cameron: Izlazak iz EU povećava rizik rata

Al Jazeera 09.05.2016
David Cameron kaže da je nacionalni interes održavati zajednički cilj izbjegavanja sukoba među europskim zemljama. Britanski premijer David Cameron upozorio je u ponedjeljak da bi izlazak Velike Britanije iz Europske unije povećao rizik od rata te da… »

Komšije ubijene pevačice u strahu: Na mestu ubistva se pojavile zmije, a tamo ih nikad nije bilo!

Pravda 09.05.2016
BEOGRAD - Otkad je u kanalu pronađeno telo ubijene pevačice, strah se uvukao u kosti svih meštana Crvenke. Žitelji naselja Crvenka u Borči, pored strašnog zločina koji se dogodio pre nešto više od mesec dana, strahuju i od zmija koje su se… »

Azijske berze: Deveti uzastopni dnevni pad

Gde investirati 09.05.2016
Posledica je to novih naznaka usporavanja rasta najvećih svetskih ekonomija. Na azijskim su berzama u ponedeljak cene akcijaa pale deveti dan zaredom jer su ulagače zabrinuli slabiji nego što se očekivalo pokazatelji iz američke i kineske ekonomije… »