Arhiva vesti 17.07.2016

Đukić Dejanović: Kada neko može da pravi sam vladu, uvek je pitanje koga će uzeti

Blic 17.07.2016
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je da veruje da će u novoj vladi biti mesta za socijaliste, ali da to ne zavisi samo od te stranke. Ona je za današnji "Alo" ocenila da je vlada sa SPS-om bolja, kao i… »

Pucnjava u Luizijani, ubijena tri policajca, osumnjičeni likvidiran

RTS 17.07.2016
Tri policajca su ubijena u pucnjavi u Baton Ružu u Luizijani, a trojica su ranjena. Osumnjičeni ubijen tokom potere. Dopisnik RTS-a iz Vašingtona kaže da je u pitanju napad iz zasede, da je cilj napadača bio ubistvo policajaca. Napadač identifikovan… »

SPS: obeležila 26 godina od osnivanja, Đukić-Dejanović zamenila Antića

Blic 17.07.2016
Socijalistička partija Srbije (SPS) obeležila je danas u Leskovcu 26 godina od osnivanja, a tom prilikom saopšteno je da je Glavni odbor SPS-a odlučio da potpredsednica Slavica Đukić Dejanović bude novi zamenik predsednika stranke. Ona će na toj… »

Keri: SAD nisu učestvovale u puču u Turskoj

RTV 17.07.2016
Vašington - Američki državni sekretar Džon Keri je u sinoćnjem telefonskom razgovoru kazao turskom ministru spoljnih poslova Mevlutu Čavušogluu da su "javne insinuacije ili tvrdnje o bilo kakvoj ulozi SAD u propalom pokušaju puča (u Turskoj)… »

Joksimović: Neotvaranje pregovora o poglavljima loša poruka EU

Večernje novosti 17.07.2016
Ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović je izrazila uverenje da će pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa EU biti otvorena u ponedeljak. Ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović je izrazila uverenje da će… »

Traže da se srpski vrh ogradi od izjave tužioca Petrovića

Večernje novosti 17.07.2016
Hrvatska preti da će u Briselu blokirati otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima eu sa našom zemljom. Smeta im tvrdnja da Srbija neće ukinuti zakon o ratnim zločinima. ZAGREB: OD STALNOG DOPISNIKA AKO se srpski politički vrh do ponedeljka ujutro… »

Kinzi: Bilo je zabavno

B92 17.07.2016
Američki košarkaš Tarenz Kinzi oprostio se od Crvene zvezde porukom na Instagramu. Kinzi je u Zvezdu stigao krajem decembra i do kraja protekle sezone bio jedan od ključnih igrača na putu ka dve titule, u ABA i Superligi, te mestu u plej-ofu… »

Vlada usvojila odluku o timovima za kontrolu granice

Beta 17.07.2016
Vlаdа Srbije usvojilа je nа večerаšnjoj sednici odluku o obrаzovаnju zajedničkih policijskih i vojnih snаgа zа obavljanje zаdаtаkа u kontroli granice Srbije. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, zajednički timovi vojske i policije… »

Nikolić: Kap seljačkog znoja da vredi kao kap znoja u gradu

Nova ekonomija 17.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas manifestaciju Kosidba na Rajcu i kao mali poljoprivredni proizvođač poručio građanima da Srbija mora da se okrene selu mnogo više nego do sada, a da deca koja na selu rastu ne treba da osećaju… »

Vučić u Briselu u ponedeljak razgovara s Kerijem, a u utorak s Mogerini

Večernje novosti 17.07.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće u ponedeljak u Briselu s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem o jačanju odnosa Srbije i SAD. Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće u ponedeljak u Briselu s američkim državnim… »