Arhiva vesti 17.07.2016

Za socijaliste ima mesta u novoj vladi

Beta 17.07.2016
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović rekla je da veruje da će u novoj vladi biti mesta za socijaliste, ali da to ne zavisi samo od te stranke. Ona je za današnji Alo ocenila da je vlada sa SPS-om bolja, kao i da… »

Luizijana:Tri policajca ubijena, tri ranjena

RTV 17.07.2016
BATON RUŽ - Policija veruje da je napadač koji je danas u Baton Ružu, u američkoj saveznoj državi Luizijani, ubio trojicu i ranio još trojicu policajaca delovao sam, ali zvaničnici i dalje nisu sigurni da li je imao pomagače, izjavio je policijski… »

SPS: obeležila 26 godina od osnivanja, Đukić-Dejanović zamenila Antića

Blic 17.07.2016
Socijalistička partija Srbije (SPS) obeležila je danas u Leskovcu 26 godina od osnivanja, a tom prilikom saopšteno je da je Glavni odbor SPS-a odlučio da potpredsednica Slavica Đukić Dejanović bude novi zamenik predsednika stranke. Ona će na toj… »

Keri: Potpuno su lažne optužbe o ulozi SAD u puču u Turskoj

Politika 17.07.2016
VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri je u sinoćnjem telefonskom razgovoru kazao turskom ministru spoljnih poslova Mevlutu Čavušogluu da su „javne insinuacije ili tvrdnje o bilo kakvoj ulozi SAD u propalom pokušaju puča (u Turskoj)… »

Joksimović: Srbija je ispunila zadate kriterijume za otvaranje Poglavlja 23 i 24, ne zanima me šta traži Hrvatska

Blic 17.07.2016
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija rezultatima zaslužila otvaranje poglavlja 23 i 24. Joksimović je istakla da veruje da će sutra biti otvorena Poglavlja 23 i 24, da je Srbija ispunila zadate… »

"To što Hrvatska traži od Srbije nema podršku EU"

B92 17.07.2016
Beograd -- Šefica tima za pregovore sa EU Tanja Miščević izjavila je da će poglavlja 23 i 24 sutra biti otvorena. Ona je navela da je insistiranje Hrvatske da Srbija promeni zakon o regionalnoj nadležnosti za ratne zločine bilateralan zahtev za… »

Kinsi se oprostio od Zvezde: Bilo je zabavno

Večernje novosti 17.07.2016
Zahvalio bih svima, navijačima, trenerima i menadžmentu. Ali, pre svega, najvažnije od svih, svojim saigračima. Poštovanje - napisao je Kinsi na društvenim mrežama. Tarens Kinsi se oprostio od Crvene zvezde. Amerikanac koji je imao zaslužan… »

Policijske i vojne snage protiv ilegalnih migranata

B92 17.07.2016
Beograd -- Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o obrazovanju policijskih i vojnih snaga za izvršavanje zajedničkih zadataka. Zadatak policijskih i vojnih snaga biće da spreči ilegalni ulazak migranata iz pravca Republike Bugarske i Republike… »

Nikolić otvorio kosidbu na Rajcu

Blic 17.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas 44. kosidbu na Rajcu i položio venac na spomenik junacima Kolubarske bitke. Nikolić je tom prilikom rekao da Srbija mora više da se okrene selu ukazujući na značaj poljoprivredne proizvodnje, jer… »

Šta to opet Vučić priča sa Kerijem!?

Vesti online 17.07.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće u ponedeljak u Briselu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem o jačanju odnosa Srbije i SAD, o potvrdi puta Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji i o poželjnim opipljivim koracima u… »