Arhiva vesti 17.07.2016

Foto ponovo zasijala Bogorodica Ljeviška: Prvo srpsko venčanje u centru Prizrena posle 1999. godine

Kurir 17.07.2016
Crkva Bogorodica Ljeviška u centru Prizrena bila je ovog vikenda svedok prvog srpskog venčanja posle sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Nedu Golubović iz Kotora i Ivana Zečevića iz Bijele kod Herceg Novog je u jednoj od najlepših crkava, pred… »

Gocić: Poraz je došao u pravo vreme

Večernje novosti 17.07.2016
U razgovoru sa trenerom Grčke pre finala, zaključili smo da nam nije mnogo bitan rezultat meča, jer nas je sve oduševio ambijent na bazenu u Boru, rekao je selektor Srbije. Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić, izjavio je u Boru da… »

AP: Da li su Donald Tramp i Hilari Klinton zdravi za dužnost predsednika SAD?

Blic 17.07.2016
Američki narod se priprema da izabere jednog od najstarijih predsednika svoje države i mada godine ne određuju zdravstveno stanje, mnogi se ipak pitaju da li su kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp fizički spremni za tu funkciju, ocenila je danas… »

Sednica Skupštine Vojvodine u ponedeljak, o simbolima eventualno krajem leta

Radio 021 17.07.2016
Sednica Skupštine Vojvodine, četvrta po redu, održaće se u ponedeljak, 18. jula. Na dnevnom redu naći će se završni račun budžeta Pokrajine za 2015. godinu, izveštaji o poslovanju pokrajinskih fondova, zavoda, javnih preduzeća i drugih… »

Demba Ba doživeo strašnu povredu!

B92 17.07.2016
Bivši igrač Čelsija i Njukasla Demba Ba doživeo je tešku povredu na gradskom derbiju kineske Super lige u nedelju. Senegalac je za Šangaj Šensu na 18 mečeva postigao 14 golova, ali će ovu sezonu završiti nakon povrede koju je doživeo u meču sa… »

"Stari" studenti traže produženje roka za završetak fakulteta

RTS 17.07.2016
Više od 5.000 "starih" studenata, koji po važećem zakonu imaju rok da do 30. septembra završe studije, potpisalo je peticiju kojom traže da im se produži rok za završetak fakulteta, u ministarstvu prosvete poručuju da produženja roka neće biti… »

Bozaj: Situacija u Turskoj pod kontrolom

RTV 17.07.2016
BEOGRAD - Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj izjavio je danas da je situacija u Turskoj pod punom kontrolom i zahvalio vlastima Srbije na solidarnosti pokazanoj prema njegovoj zemlji kada je u petak uveče tamo izveden pokušaj puča. Bozaj je… »

Klupko se odmotava: Još dvoje uhapšeno zbog masakra u Nici

Blic 17.07.2016
Francuska policija uhapsila je danas u Nici jednog muškarca i jednu ženu zbog povezanosti sa Mohamedom Lauaijem Bulelom koji je u četvrtak uveče kamionom pokosio ljude na šetalištu u Nici, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država… »

Jačanje bezbednosti: Ministar unutrašnjih poslova Francuske pozvao građane da se pridruže rezervistima

Blic 17.07.2016
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev pozvao je u subotu građane da postanu rezervisti i tako pomognu bezbednosnim snagama nakon nedavnog terorističkog napada u Nici. Francuski "operativni rezervni sastav" uključuje francuske… »

Davutoglu: Neće biti novih pokušaja državnog udara

Novi magazin 17.07.2016
Bivši turski premijer i šef diplomatije Ahmet Davutoglu izjavio je da ubuduće ne može i neće biti pokušaja državnog udara i da Turska to neće dozvoliti. "Ako bude nekih avanturista u narednim danima oni nemaju šansu da uspeju", rekao je Davutoglu… »