Arhiva vesti 17.07.2016

Srpsko venčanje posle 17 godina: Njih dvoje su prvi rekli "da" u crkvi Bogorodica Ljeviška posle sukoba na Kosovu

Blic 17.07.2016
U crkvi Bogorodica Ljeviška u centru Prizrena ovog vikenda obavljeno je prvo srpsko venčanje posle sukoba 1999. godine. Nedu Golubović iz Kotora i Ivana Zečevića iz Bijele kod Herceg Novog je u jednoj od najlepših crkava, pred desetak prizrenskih… »

Savić: "Rezultat u senci dobre atmosfere i vrhunske publike"

Sportske.net 17.07.2016
Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić, izjavio je danas u Boru da će rezultat finalnog predolimpijskog turnira osam nacija u Boru ostati u senci dobre atmosfere na tribinama. "U razgovoru sa trenerom Grčke pre početka finalnog meča… »

Američki mediji: Da li su Donald Tramp i Hilari Klinton zdravi za dužnost predsednika SAD

Večernje novosti 17.07.2016
Amerikanci se pripremaju da izaberu jednog od najstarijih predsednika i mada godine ne određuju zdravstveno stanje, mnogi se ipak pitaju da li su kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp spremni za tu funkciju. Američki narod se priprema da izabere… »

Kako će izgledati simboli APV?

RTV 17.07.2016
NOVI SAD - Sutra će biti održana 4. sednica Skupštine Vojvodine. Na dnevnom redu su završni račun budžeta pokrajine za 2015. godinu, izveštaji o poslovanju pokrajinskih fiondova i javnih preduzeća. Pokrajinska vlada utvrdila je i Nacrt pokrajinske… »

Demba Ba doživeo horor povredu!

Sportske.net 17.07.2016
Šangajski gradski derbi obeležila je povreda iskusnog senegalskog napadača i najboljeg strelca dosadašnjeg toka kineskog šampionata. Centarforu Šangaj Šenhue je pukla potkolenica nakon duela sa defanzivcem SIPG-a, iz aviona se vidi da je to… »

"Stari" studenti traže produženje roka za završetak fakulteta

RTS 17.07.2016
Više od 5.000 "starih" studenata, koji po važećem zakonu imaju rok da do 30. septembra završe studije, potpisalo je peticiju kojom traže da im se produži rok za završetak fakulteta, u ministarstvu prosvete poručuju da produženja roka neće biti… »

Turski ambasador u BG: Sve je pod kontrolom

B92 17.07.2016
Beograd -- Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj izjavio je da je situacija u Turskoj pod punom kontrolom i zahvalio vlastima Srbije na solidarnosti. Bozaj je rekao i da u turskim letovalištima nema problema i izrazio nadu da će Turska brzo… »

Terorista iz Nice godinama posećivao psihologa

Radio 021 17.07.2016
Mohamed Lahouai Bulel, koji je kamionom pokosio i ubio 84 osobe na promenadi u Nici u četvrtak, posećivao je psihologa nekoliko godina pre nego što se iz Tunisa doselio u Francusku 2005. godine, rekla je njegova sestra. "Moj brat je imao psihološke… »

Jačanje bezbednosti: Ministar unutrašnjih poslova Francuske pozvao građane da se pridruže rezervistima

Blic 17.07.2016
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev pozvao je u subotu građane da postanu rezervisti i tako pomognu bezbednosnim snagama nakon nedavnog terorističkog napada u Nici. Francuski "operativni rezervni sastav" uključuje francuske… »

Davutoglu za AJB: Bande nikada neće pobijediti

Al Jazeera 17.07.2016
U ekskluzivnom razgovoru za Al Jazeeru, bivši turski premijer kaže da ne može i neće biti novih pokušaja vojnih udara u Turskoj. Propali pokušaj vojnog udara u Turskoj znak je svima onima koji bi pokušali nešto slično u budućnosti da neće… »