Politika arhiva vesti 13.10.2016

Za Evropu samo 41 odsto

Večernje novosti 13.10.2016
Najnovije istraživanje javnog mnjenja o nastavku evropskih integracija i rejtingu partija: Uz naprednjake 51,4 odsto građana, SPS zadržao drugo mesto. Samo 41 odsto ispitanika za ulazak Srbije u EU. SRPSKU naprednu stranku podržava 51,4 odsto… »

Bujošević za Ekspres: Mi smo grešni, a vlast trapava

B92 13.10.2016
Beograd -- Ponekad se očekuje od RTS-a da nosi barjak ili vlasti ili opozicije, a RTS jednostavno ne treba da nosi nijedan od ta dva barjaka, kaže Dragan Bujošević. U intervjuu za Ekspres, direktor RTS kaže da javni servis treba da bude ozbiljna… »

Doček u kasarni! Premijer Vučić stigao u Niš!

Srbija danas 13.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić stigao je danas popodne u Niš, gde će narednih sedam dana zasedati Vlada Srbije. Premijera Vučića u kasarni "Mija Stanimirović", gde će narednih dana biti smeštena Vlada, dočekao je ministar odbrane Zoran Ðorđević… »

Toma: Idem na izbore, pa nisam nesposoban!

Alo 13.10.2016
Predsednik Srbije dodao da nije ni bolestan, ni umoran, niti je završio sve poslove. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će redovni predsednički izbori biti na vreme i da nema potrebe da se o tome sada razgovara. Nikolić je rekao da ne… »

Podrška predsedniku opštine Čajetina

Beta 13.10.2016
Grupa gradjana u Čajetini i nekoliko političara pružili su podršku predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću kome izvršitelji pokušavaju da zaplene imovinu, objavio je danas portal Komentar-pres (www.komentarpress.net). Milan Stamatović… »

"Gledajući govor tela Vučića i Rame – ton je pozitivan"

B92 13.10.2016
Potpredsednik Maršalovog fonda Ivan Vejvoda kaže da se u pregovorima Beograda i Prištine nailazilo na zidove, ali i da su problemi uvek bili prevaziđeni. “Zastoj u pregovorima postoji, ne treba potcenjivati problem sa kojim se Beograd suočio… »

Srbija zatražila još novca od EU zbog migrantske krize

Telegraf 13.10.2016
Broj migranata i pored zatvaranja balkanske rute povećava se iz dana u dan. Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je danas dopis kojim je zatražila dodatna finansijska sredstva od EU za rešavanje problema migrantske… »

Srpska lista podnela žalbu na Zakon o Trepči

Telegraf 13.10.2016
Simić smatra da su prekršena prava srpskog naroda koji živi na Kosovu. Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima podneo je danas žalbu kosovskom Ustavnom sudu na zakon o Trepči, javio je RTS. Oštra polemika Vučića i… »

Krkobabić: PUPS za povećanje penzija

RTV 13.10.2016
NOVI SAD - Sada kada su finansije stabilizovane, kada se ostvaruje zajednički cilj da penzije i plate budu redovne i sigurne, najava premijera da će doći do povećanja plata i penzija naišla je na punu podršku Partije ujedinjenih penzionera Srbije… »

Analitičar Cvijić: Ako EU ne uspe na Balkanu, neće nigde

Blic 13.10.2016
Viši analitičar javnih politika Fondacije za otvoreno društvo Srđan Cvijić izjavio je juče da se EU bavi politikom proširenja, ali da su se promenila pravila u političkom smislu i ocenio da je moć EU da utiče na korenite promene u državama… »