Politika arhiva vesti 13.10.2016

Trampova zvaničnica demantuje: Nije bilo intervjua o Srbiji?!

Srbija danas 13.10.2016
Zvaničnica izborne kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa iz Indijane izjavila je danas da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao čitav intervju sa Trampom. "Nedeljnik" je objavio delove iz intervjua za koji navodi da je sa… »

Da li bi službena beleška razjasnila slučaj Helikopter?

Insajder 13.10.2016
Posle predistražnog postupka u slučaju pada vojnog helikoptera, Tužilaštvo je pre tri meseca saopštilo da nema osnova za pokretanje istrage. Tek pre nekoliko dana saznalo se, međutim, da postupajuća tužiteljka u tom predmetu Gordana Jovanović… »

Vejvoda: Trampovo izvinjenje za bombardovanje „lov na glasove“ srpske dijaspore

Insajder 13.10.2016
Trampov intervju u Nedeljniku u kom se izvinio za bombardovanje, pokušaj je da pridobije „bilo kakve glasove“ u situaciji kada mu podrška rapidno opada, kaže za Insajder.net Ivan Vejvoda, potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda u SAD. „Po svim… »

Saopštenje redakcije povodom slučaja Tramp

Nedeljnik 13.10.2016
Da li je Nedeljnik, ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje, u kojoj se ne biraju sredstva? Postoji, naravno, i druga mogućnost, koju će redakcija Nedeljnika istražiti u danima koji su pred nama, kako bismo zadržali ugled koji… »

PUPS želi na velika vrata u Narodnu skupštinu

Dnevnik 13.10.2016
– PUPS će ubuduće samostalno izlaziti na izbore na lokalnom nivou, a na narednim parlamentarnim izborima i u pokrajini i republici – najavio je na sednici. Pokrajinskog odbora PUPS-a u Novom Sadu predsednik stranke Milan Krkobabić.Sednica je… »

"Susret Vučića i Rame veliko ohrabrenje"

B92 13.10.2016
Beograd -- Za dijalog između žena iz Beograda i Prištine veliko je ohabrenje susret premijera Srbije i Albanije, Vučića i Rame, na šestom Beogradskom bezbednosnom forumu. To je izjavila narodna poslanica Dijana Vukomanović. Vukomanović, koja je… »

Provokacije: Da nećete Trepču da prebacite u Beograd? Vučić: Edi, izvini, ali o tome znam malo više od tebe!

Srbija danas 13.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zjavio je večeras da je Srbija odgovorila premijeru Ediju Rami na dostojanstven i odgovoran način, kao i da Srbija želi sa Albanijom još bolje ekonomske i političke odnose, jer je to dobro za zemlju. Današnju… »

Vejvoda: Nastaviti normalizaciju odnosa sa Prištinom

Novi magazin 13.10.2016
Beograd i Priština imaju kao strateški cilj ulazak u Evropsku uniju, a uslov da se nastavi tim putem je da se ispuni poglavlje 35, koje se bavi normalizacijom odnosa, izjavio je danas potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda. “Bez obzira… »

Edi Rama: Mislio sam da će Vučić umreti!

Alo 13.10.2016
"Sećam se Aleksandrovog izraza lica kada sam mu pre dve godine pomenuo Kosovo...", počeo je priču albanski premijer. Premijer Albanije Edi Rama rekao je večeras u Beogradu da su odnosi Srbije i Albanije napredovali u prethodne dve godine. "Neko me je… »

Čiji je mandat poslanika - stranački ili lični? VIDEO

B92 13.10.2016
Posle odlaska visoke funkcionerke socijalista Dijane Vukomanović iz stranke, u Skupštini Srbije sada ima petoro poslanika koji su samostalni poslanici. Oni bi mogli da osnuju svoju poslaničku grupu. Istraživali smo da li bi promena izbornog zakona… »